Budimo u kontaktu

Boks

NEMA ODMORA U “MAGIČNOM ČETVOROUGLU” Orlovi sa Zlatibora lete ka medaljama i vizama za Pariz

Darko Noveski

Objavljeno

,

Selektor Milan Piperski sa predsednikom BS Srbije Nenadom Borovčaninom (Foto: BS Srbije)

Bokserska reprezentacija Srbije privodi kraju pripreme u srpskoj ruži vetrova, na prelepom Zlatiboru. Nakon brušenja forme u tropskom ambijentu Dubaija na samom kraju 2022, finiš kondicionih i tehničkih priprema srpski boks asovi odrađuju na planini gde se kale za sve izazove koje će im ring doneti u 2023.


AUSTRALIJAN OPEN: U nedelju od 9:30 igraju Cicipas – Đoković, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu Đokovića 1.22.


Na pripremama na Zlatiboru koji je već duži niz godina srpska baza plemenite veštine ulestvuje oko 50 boksera, od seniora, preko omladinaca do juniora. Seniorski deo ekipe čine: Omer Ametović, Semiz Aličić, Almir Memić, Rastko Simić, Džejlan Toskić, Nazif Sejdi, Stefan Camović, Vladan Babić, Igor Rogić, Tamir Galanov, Aleksej Šendrik, Pavel Fedorov, Vahid Abasov, Sadam Magomedov. Na čelu stručnog štaba nalazi se selektor Milan Piperski, a veliko pojačanje je ugledni trener iz Kazahstana Bolat Nijazimbetov.

Stroj selektora omladinske reprezentacije Nebojše Čurovića čine: Dimitrov Hristofer, Dženis Vanis, Vukašin Marković, Srđan Teofilović, Srđan Tomić, Strahinja Mitrović, Filip Džida, Miloš Marković, Luka Mihajlović, Strahinja Mošarinski, Vladimir Beriša, Nikola Cvetković, Adam Krstović, Dimitrije Andrejević, Đorđe Jojić. Tim juniorske selekcije na pripremama na Zlatiboru po izboru selektora Branislava Jovičića čine: Filip Stanojević, Uroš Ćosić, Nikola Bogatinoski, Đorđe Marković, Vasilije Đurđević, Veljko Ristić, Strahinja Rašević, Nermin Mujdragić, Strahinja Grgur, Admir Kamensničanin, Nikola Maksimović, Strahinja Samardžić, Veljko Jovanović.

Počeli smo godinu u kojoj nas očekuje mnogo izazova i prilično zgusnut kalendar. Bazićne, odnosno opštefizičke pripreme na Zlatiboru teku u najboljem redu i plan je da u ovoj našoj fantastičnoj bazi provedemo 21 radni dan. Očekuje nas mnogo važnih takmičenja ove godine, imamo zadate ciljeve i zadatke i nadam se da ćemo ih ostvariti.

Već posle ovih priprema idemo za Bugarsku, gde ćemo nastupiti na najjačem turniru na svetu, Strandžat kupu, sa A selekcijom. Nakon toga, u martu imamo u planu zajedničke pripreme u Beogradu sa selekcijama Francuske, Irske i još nekim jakim timovima, posle kojih će uslediti tradicionalni Beogradski pobednik gde ćemo imati jaku i veliku konkurenciju – objašnjava selektor seniorske bokserkse selekcije Srbije Milan Piperski.

U aprilu plan je da reprezentacija Srbije odradi pripreme u Kazahstanu, jednoj od vodećih zemalja na svetu kada je boks u pitanju.

Pripreme u Kazahstanu biće ujedno i poslednje pred učešće na Prvenstvu sveta koje će ove godine biti održano u Uzbekistanu i gde imamo velike ambicije. Najvažniji turnir biće kvalifikacije za Olimpijske igre koje su planirane na Evropskim igrama u junu u Poljskoj (Krakov) – ističe Piperski.

Reprezentacija Srbije (Foto: BS Srbije)

U drugom delu takmičarske 2023. mladi srpski bokseri boriće se na Evropskom šampionatu do 22 godine.

Napomenuo bih da je prosek godina naših reprezentativaca, onih koji su rođeni u Srbiji, 20 godina. Svi su mladi i smatram da je na tom takmičenju možemo da osvojimo puno medalja. Naše mlade snage kalimo, puno radimo na njihovom razvoju i usavršavanju, uvodimo ih u vrhunski boks što je stadijum gde možemo očekivati od njih da osvajaju i olimpijske medalje – rekao je selektor Piperski.

Piperski je naglasio značaj činjenice da su, uz seniorske medalje sa Svetskog i Evropskog prvenstva, mladi srpski bokseri prošle godine osvojili tri medalje na Evropskom šampionatu u Poreču.

Sa pravom smo tu gde smo i realno bi bilo očekivati da osvojimo neku medalju na Svetskom prvenstvu, kao i da neko od naših boksera izbori plasman na Olimpijske igre i posle dugo vremena imamo tu predstavnika.

Takođe, brzo će 2024. godina kada smo domaćini EP za seniore i seniorke, važno takmičenje za nas i za našu zemlju.

Voleo bih da ova godina prođe kao što smo zamislili i planirali i da na krilima tog kontinuiteta osvojimo što više medalja na šampionatu Evrope kod nas – zaključio je selektor Piperski.

Bokseri Srbije vredno rade na Zlatiboru (Foto: BS Srbije)

REČ BOKSERA

Omladinskom vicešampionu Evrope Rastku Simiću naredna sezona bjće prva seniorska.

Iz omladinske kategorije prešao sam u seniore i znam da taj prelazak neće biti ni malo lak, očekuju me teški zadaci, ali sam spreman na nove izazove. Radimo naporno na pripremama sa bismo što spremnije dočekali takmičenja. Za sada mi je osnovni cilj da uđem u reprezentaciju, stičem iskustvo, sledeće godine je Evropsko za mlade do 22 godine i tu verujem sa mogu da se borim za medalju, a u budućnosti da osvajam medalje na najvećim takmičenjima – kaže Simić.

Almir Memić, bokser od kojeg se mnogo očekuje, rekao je da je godina počela odlično, da se na pripremama radi dobro i da očekuje adekvatne rezultate.

Imamo novog trenera iz Kazahstana, odličan je stručnjak i pomoći će nam da ostvarimo što bolje rezultate. Prošlu godinu sam završio perfektno, osvajanjem “Zlatne rukavice”, očekujem da tako nastavim i u Bugarskoj, a zatim i da na Svetskom prvenstvu osvojimo bar jednu medalju.

Ova godina mogla bi da bude prekretnica u karijeri nekadašnjeg juniorskog šampiona Evrope Semiza Aličića.

Očekuje nas naporna godina, vredno radimo za ono što nas očekuje. Mislim da će moje prvo takmičenje biti “Beogradski pobednik” i daću sve od sebe da izborim mesto u reprezentaciji za Svetsko prvenstvo i Evropske igre – kaže Alićić.

Omer Ametović istakao je da je njegov cilj da osvoji medalju za Srbiju na šampionatu sveta.

Daću sve od sebe da dođem do medalje u Taškentu, za Srbiju, moj klub, sebe. I da se na najbolji način odužimo za ove fantastične uslove koje imamo na pripremama – zaključio je Ametović.

PREPORUČUJEMO:

Novak pričao o ocu Srđanu: Ovo nije bilo potrebno, ne podržavamo nikakav rat

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.