Budimo u kontaktu

FIFA

NEMA PROMENA Infantino reizabran, na čelu FIFA do 2027. godine

Darko Noveski

Objavljeno

,

Foto: Beta/AP

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino ponovo je danas izabran na tu funkciju, bez protivkandidata i aklamacijom, na 73. Kongresu svetske kuće fudbala održanom u Kigaliju.


Naša kladionica nudi kvotu 1.85 da će na meču Monako – Virtus Bolonja biti ubačeno više od 164 poena.


Infantino, čiji su reizbor potvrdili delegati 211 saveza članica, ostaće na čelu FIFA orgnizacije do 2027. godine. Švajcarac, koji ovu funkciju obavlja od 2016, mogao bi da ostane na čelu krovne fudbalske organizacije do 2031, iako statut Fife predviđa najviše tri četvorogidišnja mandara, ali se njegov prvi trogodišnji mandat smatra nepotpunim.

Volim vas sve – reagovao je 52-godišnji Infantino nakon izbora.

On je prethodno podneo finansijski izveštaj koji pokazuje povećanje prihoda od 18 i 45 odsto tokom ciklusa 2019-22, u poređenju sa prethodnim, što omogućava Fifi da dodatno poveća svoje subvencije konfederacijama i federacijama.

Glavni projekti FIFA za narednih nekoliko godina već su odobreni – počevši od Svetskog prvenstva 2026. godine koje će organizovati Sjedinjene Američke Države, Kanada i Meksiko i na kojem će se broj reprezentacija povećati sa 32 na 48.

Format tog takmičenja predstavljen je ranije ove nedelje, a on podrazumeva 12 grupa sa po četiri tima. To znači da će se broj utakmica na Svetskom prvenstvu povećati sa 64 na 104, što će doneti dodatne prihode od prodaje ulaznica i privući još više emitera.

PREPORUČUJEMO:

ZVEZDA OSLABLJENA U BARSELONI Još jedan važan igrač ostao u Beogradu

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.