Budimo u kontaktu

EVROLIGA

NEMA PUNO FILOZOFIJE Ivanović pričao o povređenom Vildozi, pa otkrio zašto je Martin cele sezone igrao loše!

Djordje Miljanic

Objavljeno

,

Duško Ivanović na konferenciji za medije posle pobede nad Baskonijom (Foto: Printskrin)

Navikli smo od crnogorskog stručnjaka da bude otvoren, pogotovo kada su njegovi puleni u pitanju. Posle pobede u elitnom takmičenju, opširno je odgovarao na pitanja novinara i dao je nekoliko zanimljivih izjava.


NCAA PLEJ-OF: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Mičigen stejta protiv Kanzas stejta je 1.87. Utakmica počinje u 23.30.


Crvena zvezda je defanzivno odigrala možda i najbolju utakmicu u sezoni. Baskoniju, inače najbolji napadački tim u Evroligi, svela je na samo 63 poena, što je svojevrsni podvig. Zahvaljujući tome, ostvarila je pobedu koja možda nema preveliki značaj u borbi za Top 8, ali ima za povratak timskog samopouzdaja.

Po završetku meča u dvorani “Aleksandar Nikolić”, bila je održana konferencija za medije na kojoj se pojavio Duško Ivanović. Prvo što je bio upitan je o stanju Luke Vildoze, koji je u prvom poluvremenu obnovio povredu zadnje lože:

– Videćemo. Osetio je bol i hteo je da nastavi, ali sam mu rekao da odmori. Kada se ohladio, shvatio je da nije mogao. Videćemo sutra.

ODBRANA VAŽNIJA OD NAPADA

Zatim je potvrdio da je ovo bila Zvezdina najbolja utakmica u defanzivnom smislu u poslednje vreme:

– Sigurno u poslednje vreme, tim pre što smo igrali sa najboljim napadačkim timom, a onda to ima još veću težinu. I u utakmici protiv Barse se videlo da smo tim koji zna šta hoće i da možemo da igramo sa svima. Nema puno filozofije, možemo da dobijemo svakog ako igramo dobru fokusiranu odbrnau. U napadu možemo da pronađemo rešenje, ali ako ne igramo dobro odbranu, onda možemo da izgubimo od svakoga.

Iako je na svom kontu imao samo tri poena, Fakundo Kampaco je bio možda i najbolji pojedinac na utakmici:

– Statistika je jedno pomoćno sredstvo da se vidi učinak određenih igrača i najviše služi vama novinarima. Ovo je dokaz da je Fakundo igrač koji ne mora da da poene da bude najbolji igrač utakmice. Nije sve na papiru, nije sve to košarka.

Na konstataciju da je bilo nerezonskih šuteva, Ivanović je odgovorio:

– Skoro nijedan šut nije bio nerezonski, sve je bilo otvoreno. Dogovorili smo se da ne forsiramo, iako budu otvoreni. Taktika timova je da ponekad puštaju. Trebalo je da imamo mešavinu šuta spolja i iznutra, a imali smo period kada smo samo šutirali trojke, pa onda uđeš u problem ako počneš da promašuješ.

Nikola Ivanović nije bio u timu:

– Ima malih problema od stare povrede, pa smo odlučili radi preventive da se odmori.

ZADOVOLJAN POSETOM

Duško Ivanović posle utakmice ABA lige protiv SC Derbija privukao pažnju komentarom o malom broju navijača i novianara u dvorani “Aleksandar Nikolić”. Ovoga puta je bio zadovoljan kako je ispraćena utakmica njegovog tima:

– Stvarno ste me iznenadili. Sad kad samo ušao rekoh “uuu”. Stvarno sam fasciniran ovom publikom. Ne samo što ti pomažu na utakmici, nego i na ulici. Iako im je teško, jer su to pasionirani navijači, oni ti uprkos tome daju podršku. Stvarno sam fasciniran.

Potom se osvrnuo na probleme u prvoj četvrtini:

– Nama je sve bio problem u prvoj četvrtini. I odbrana i skok i zaustavljanje tranzicije… Nismo imali agresivnost. Kada je kampaco počeo da igra agresivno, a sve počinje od beka, kada je on počeo agresivno, onda smo svi počeli agresivno i tu smo ih zaustavili.

Za kraj je govorio o Hasanu Martinu, koji je odigrao možda i najbolje u dosadašnjem toku sezone:

– Jeste, znate zašto? Prvi put je ove godine imao agresivnosti. Nije bitno da li će da igra dobro ili loše, on samo mora da igra agresivno. Do sada je uvek bio pasivan – zaključio je Duško Ivanović.

PROČITAJTE JOŠ:

MOŽE I BEZ VILDOZE Zvezda granitnom odbranom do velikog preokreta! Najbolji napad Evrolige sveden na 63 poena (VIDEO)

JOŠ JEDNA MAGIJA Kampaco inicirao preokret Zvezde i fantastičnim potezom zadivio publiku! (VIDEO)

3 Komentara

3 Comments

  1. Samrok

    23.03.2023. at 22:01

    Filozof.I ovo si mogao da izgubis imas srece sto ih nije hteo sut.

    • 5XXL

      23.03.2023. at 22:46

      Filosof ,to što pričaš,komotno možeš da primeniš na bilo koju utakmicu,pa normalno i na bilo koju GLOD**ARSKU ili nekog drugog kluba s basnoslovnim BUDŽETOM kao KK HLODARISTAN.Dakle idi iskuliraj,opusti se,popi nešto i ne …

  2. Skauser

    Skauser

    23.03.2023. at 22:56

    Odlično majstori.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.