Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE

BIVŠI AS BAJERNA OPLEO PO OZILU Da se ja pitam, ne bih ga pustio da kroči u Nemačku!

Emir Selmani

Objavljeno

,

Mesut Ozil u dresu Nemačke (Foto: Beta/AP Photo/Eduardo Verdugo)

Fantastičan je fudbaler bio Mesut Ozil. Nije slučajno bio član Reala sa Kakom, Di Marijom, Benzemom, Iguainom i Ronaldom, a kasnije je igrao i za Arsenal.


LIGA EVROPE: Ajaks i Brajton igraju od 18.45, a kvota kladionice MaxBet na tip 4+ je 2.05.


Rođen je u Gelzenkirhenu, a nikada nije krio tursko poreklo. Kad se 2018. povukao iz reprezentacije Nemačke, sa kojom je 2014. bio prvak sveta, dao je zapaljivu izjavu.

– Imam dva srca, jedno u Nemačkoj, drugo u Turskoj. Neću više da igram za Nemačku dok imam osećaj rasizma i nepoštovanja. Nekada sam za tu reprezentaciju igrao s ponosom, ali to više nije slučaj – rekao je tada Ozill.

Njegov otac Mustafa nedavno je u izjavi za Bild poručio je da ga boli način na koji je njegov sin završio karijeru.

– Mesutova karijera nije trebalo ovako da se završi. Ni danas to ne prihvatam. Tužan sam i razočaran, to me boli – izjavio je Ozil senior.

I ta izjava izazvala je brojne polemike u Nemačkoj, pa je tako nekadašnji vezista Bajerna Mario Basler poručio da bi Mesutu Ozilu zabranio ulazak u zemlju!

Ozil je sam sebi priredio težak odlazak. Po mom mišljenju, imao je veliki talent, ali nije bio tako veliki igrač kako se predstavljalo. Naravno, postao je svetski prvak, ali mi nismo bili svetski prvaci zbog njega. Da se ja pitam, više ga ne bih puštao u Nemačku – poručio je Basler u emisiji televizije Sport1.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.