Budimo u kontaktu

LIGA EVROPE

NIJE TRAGEDIJA Zvezdi se ovo već događalo, pa je igrala u nokaut fazi Lige Evrope (VIDEO)

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Fudbalerima Crvene zvezde je teško pao poraz (Foto: Starsport)

Nije lepo kada se izgubi utakmica, pogtovo na svom terenu. Još manje je lepo kada je to na startu nekog takmičenja. Upravo to se dogodilo fudbalerima Crvene zvezde.


SERIJA A: U subotu od 20:45 igraju Sampdorija – Milan, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu gostiju 1.53. 


Pokazali su crveno-beli zube klubu iz lige petice, ali to nije bilo dobvoljno ni za bod. Monako je slavio u Beogradu sa 1:0, a Zvezdi je otežan put do nokaut faze ovog takmičenja. Biće teško, ali ništa nije nemoguće. Uostalom, srpski šampion se već nalazio u ovakvim situacijama.

Interesantno je da je od sezone 2017/18 Zvezda dva puta u grupnoj fazi Lige Evrope gubila po jedan meč na svom terenu i uvek je prolazila u nokaut fazu. Te sezone je Zvezda bila u grupi sa Arsenalom, Kelnom i BATE Borisovim.

REMI NA STARTU

Počelo je remijem u Beogradu protiv beloruske ekipe, pa je usledila pobeda na gostovanju Kelnu. Potom je na stadion “Rajko Mitić” došao Arsenal i pobedio sa 1:0. Strelac je bio Olivije Žiru u 85. minutu.

To nije poremetilo izabranike tadašnjeg trenera Vladana Milojevića, koji su na kraju zauzeli drugo mesto iza “tobdžija”, a ono je overeno pobedom u Beogradu nad Kelnom 1:0.

Potom je Zvezda naredne dve sezone igrala u Ligi šampiona i završavala učešće u grupnoj fazi bez plasmana u Ligu Evrope. Sledeći put je u ovom takmičenju igrala u sezoni 2020/21, a rivali u Grupi L su bili Hofenhajm, Liberec i Gent.

Zvezda je završila druga iza Hofenhajma sa tri pobede, dva remija i jednim porazom. Taj poraz je pretrpljen na startu takmičenja u Nemačkoj.

Prošle sezone su crveno-beli bili prvi u Grupi F ispred Brage, Midtjilanda i Ludogoreca. Počelo je odlično pobedama nad Bragom u Beogradu i Ludogorecom u Razgradu. Potom slede remi protiv Midtjilanda u Danskoj i poraz od iste ekipe u Beogradu.

Danski tim je slavio sa 1:0, a strelac je bio Gelor Kanga koji je u 56. minutu postigao autogol.

To je zakomplikovalo situaciju u grupi i postojala je mogućnost da srpski tim bude i treći. Ipak, posle pobede nad Ludogorecom u Beogradu i remijem protiv Brage u Portugaliji, osvojeno je prvo mesto.

Dakle, poraz kod kuće ne mora da bude tragičan i fudbaleri Crvene zvezde toga moraju da budu svesni. Uostalom mnogi iz ove generacije su to doživeli, pa na kraju slavili.

PROČITAJTE JOŠ:

HIT NA INTERNETU Lice veziste Monaka tokom sukoba Bukarija i Kange – neverica! (FOTO+VIDEO)

SELIDBA IZ ATINE Bio na meti Zvezde, pa otišao u Rusiju

5 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.