Budimo u kontaktu

ABA LIGA

ZASLUŽENO Regionalna liga se poklonila Nikoli Topiću pred njegov odlazak u NBA

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Nikola Topić (Foto: Starsport)

Suvi talenat vidljiv “na kilometar”. Malo je takvih mladih igrača iznedrila naša košarka u 21. veku. Posebno na mestu plejmejkera. O NIkoli Topiću je reč.


LIGA ŠAMPIONA: Kvota naše kladionice na igru 0-2 gola u meču Atletiko Madrid – Borusija Dortmund (21:00) je 2.05.


ABA liga je Nikolu Topića proglasila za najboljeg mladog igrača u ovoj sezoni! Do tog zvanja došao je zahvaljujući sjajnim igrama u dresu Mege, za koju je odigrao 13 utakmica. Za Crvenu zvezdu je, zbog povrede kolena, imao samo jedan meč, protiv Igokee. Prosečno je beležio 17,9 poena i 6,8 asistencija.

Nikola Topić u dresu Mege (Foto: ABA liga/Dragana Stjepanović)

 


Svi osvajači

2014/15 – Nikola Jokić (Mega)
2015/16 – Ante Žižić (Cibona)
2016/17 – Džona Bolden (FMP)
2017/18 – Džanan Musa (Cedevita)
2018/19 – Goga Bitadze (Budućnost)
2020/21 – Filip Petrušev (Mega)
2021/22 – Nikola Jović (Mega)
2022/23 – Nikola Đurišić (Mega)
2023/24 – Nikola Topić (Crvena zvezda i Mega)


Dobio je Nikola Topić 53.6 odsto glasova, ispred Nikole Đurišić (Mega, 14,6%) i Davida Mirkovića (Studentski centar, 13,3%).  Glasali su treneri timova (85 odsto), novinari (10 odsto) i navijači (5 odsto ukupnog rezultata).

Evidentno je da je u ovoj, za njega trećoj sezoni u ABA ligi, Nikola Topić napravio ogroman iskorak i pokazao svoj pun potencijal. Da ga povreda kolena nije omela, sigurno bi carevao regionalnim terenima i u 2024. godini.

Ovog leta će, gotovo izvesno, Nikola Topić da bude draftovan u NBA. Nije ni čudno, pošto ga mnogi skauti svrstavaju među prvih pet pikova na predstojećem draftu koji se održava 26. (Bruklin) i 27. juna (Njujork).

3 Komentara

3 Comments

  1. mile

    10.04.2024. at 14:21

    Šta uradiše franjevci decku, šljam evropske košarke!

  2. Da se razumemo ,stečajni upravnik Neba mora da ide iz Zvezde i tačka!!!

    10.04.2024. at 14:27

    Lepo,al naručeno! Četri meseca dečko nije kročio u pettorku, niti odigrao sekund na terenu,dakle pola sezone ga nema,dok neki drugi momci igraju. Još jedna kuhinjska izmišljotina zalizanog kuvara i Nebe u svrhu da se što bolje zavali u nba! Neba kod Milana K. i Popa u ponedeljak priča o novim akvizicijama,al kao neće o imenima… A cela čaršija seli Plavšića i Đurišića u Zvezdu!? Opet kolaju priče i o Petruševu,koji nije zadovoljan u Oliju,kao ni Dobrić u Bolonji. Kalina je večna letnja tema,a svako bar malo nepto zna o basketu ,ne bi da kalina dođe,nego Semi Odželaj,a kalina nek ide u Valensiju… Zabava za narod i stare glupe priče nesposobnog stečajnog upravnika kk CZV. Čovek nam promoviše srpsku Zvezdu,što je u najmanju ruku dekadentno i nemušto,a iz druge ruke, prostodušno sračunato da će glupi narod opet da proguta udicu uz kriglu piva. Zvezda će,kaže Čović,da napravi iskorak,kad se budu stekli uslovi!? Hahahahaha… Strašan je lik Neba Čović. Sreća pa nije bio gost kod nekog otresitijeg u emisiji. Osećam da bi ga neko inventivniji bukvalno razvalio,jer manje-više ,sve što izgovori i je klimavo i ne stoji,i obična je žvaka za polupismenu masu. Nažalost hteli ili ne i Pop i Milan zaličilu su na taj deo javnosti!

  3. Ike

    10.04.2024. at 19:44

    Kakav bre Topić i NBA? Kao i Dangubić…?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.