Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE KOŠARKA

NIŠTA OD NOVOG IZNENAĐENJA BiH nije mogla preko olimpijskog vicešampiona: Bez ideje u završnici na veliku radost Litvanaca

Djordje Miljanic

Objavljeno

,

Jusuf Nurkić na utakmici sa Francuskom (Foto: FIBA)

Igrali su “zlatni ljiljani” koliko su mogli i ozbiljno su pripretili favorizovanom protivniku. Ali, kada je bilo najvažnije, nisu mogli ni da priđu košu, a kamoli da učine nešto više.


EVROPSKO PRVENSTVO: Od 21 igraju Izrael – Srbija, a u kladionici MaxBet je kvota na igru H2 1.88. 


Nakon što je savladala aktuelnog evropskog prvaka, reprezentaciju Slovenije, u redovima Bosne i Hercegovine je zavladala velika euforija i radost. Njeni igrači su pozitivnu atmosferu i uspon samopouzdanja pokušali da prenesu i na nastavak takmičenja, ali nisu uspeli, pošto ih je “prizemljila” Francuska i to tako što ju je nadigrala rezultatom 81:68.

Važno je napomenuti da su “zlatni ljiljani” većim delom susreta bili ravnopravan protivnik, a jedno vreme su bili i bolji. Ipak, drugu polovinu poslednje četvrtine su odigrali veoma skromno, bez ideje. Uglavnom su se oslanjali na individualne akcije Džona Robersona, koji je u serijama promašivao šuteve sa velike udaljenosti.

Ovakvu krizu su “trikolori” i te kako umeli da kazne. Skoro svaki promašaj momaka u žutim dresovima oni su kaznili ubojitim kontranapadom, nakon koga bi kao po pravili postizali lagane poene. Zbog toga su na kraju i ubedljivo slavili, iako se uglavnom igrala egal košarka na utakmici.

Kod Bosne i Hercegovine su se od igrača istakli Jusuf Nurkić, Džanan Musa i Miralem Halilović sa po 14 poena, dok je Džon Roberson imao pola koša manje. Sa druge strane je najefikasniji bio Geršon Jabuseli sa 15 poena. Sa po 14 su pobedi doprineli Evan Furnije i Toma Ertel.

Ono što je posebno zanimljivo u vezi sa ovom utakmicom je i to što su se prisutni Litvanci u dvorani zdušno obradovali pobedi Francuske, jer zahvaljujući njoj će imati priliku da se plasiraju u osminu finala Evrobasketa.

PROČITAJTE JOŠ:

Avdija: Protiv Srbije neće da bude velikih emocija (VIDEO)

ZVEZDA POTVRDILA PISANJE MAXBET SPORTA: Vajt napustio Mali Kalemegdan

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.