Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

NOVA ETAPA Balažic za MaxBet Sport otkrio nove životne planove! O Partizanu sve najbolje: Potez karijere i života!

Matija Tepavcevic

Objavljeno

,

Foto: MaxBet Sport

Ostavio je dubok trag u crno-belom dresu, svaki navijač Partizana ima samo lepe reči kada je štoper iz Slovenije u pitanju. Vreme je došlo da završi karijeru, ali i ne da ode iz fudbala.


GOLD KUP: Kvota na pobedu Kostarike protiv El Salvadorea u našoj kladionici je 2.30. Meč počinje u 02:30.  


Nekadašnji fudbaler Partizana, a budući asistent sportskog direktora Mure, Gregor Balažić u razgovoru za MaxBet Sport sumirao je utiske svoje karijere posle odluke da okači kopačke o klin.

Karijeru je započeo tamo gde je i završio, u rodnom gradu i fudbalskom klubu Mura. Malo ko zna da je Balažic već sa 16 godina postao fudbaler velike Benfike.

Počeo sam u Muri, tu sam rođen i bio mi je san da zaigram za njihov prvi tim. Sa 16 godina su me priključili prvoj ekipi i debitovao sam za tim, ali sam ubrzo posle toga otišao u Benfiku. Tamo sam bio dve godine, proveo sam zatim i kratak  period u Espanjolu B. Međutim, onda je usledila želja da se vratim za Sloveniju. Bio sam mlad i sam daleko od kuće, vuklo me je da se vratim i tu sam možda i napravio grešku – započeo je razgovor za naš portal Grebor Balažic.

Balažic u dresu FK Karpati (Foto: Privatna arhiva)

Usledio je povratak u svoju zemlju i potpis za Goricu. Iako je u tom trenutku imao samo 19 godina, došao je sa zavidnim inostranim iskustvom za tako mladog fudbalera.

U Sloveniju sam se vratio sa 19 godina. Dolazim u Goricu, ali sam žalio što sam otišao iz Benfike. Proveo sam odličan period u Gorici i onda je usledio odlazak u Ukrajinu 2011. godine.

SELTIK GA VIDEO KAO VAN DAJKOVOG NASLEDNIKA, A ON ZAVRŠIO U PARTIZANU

Odlazak u Ukrajinu se ispostavio kao sjajan potez za Balažica. Tamo je Gregor odigrao verovatno i četiri najbolje sezone u karijeru koje su ga preporučivali mnogim velikim evropskim timovima.

U Ukrajini provodim četiri godine. Poslednju sezonu sam igrao odlično. Prvo me je tražio Kristal Palas. Zvao me je jedan agent i plan je bio da se vidimo u Londonu kada sam trebao da gostujem sa Slovenijom, međutim nisam dobio poziv za reprezentaciju i nisam otputovao sa njima na ostrvo. Tako da razgovore sa Kristal Palasom nisam ni započeo. Potom nova ponuda. Javljaju mi se iz Seltika i kažu da sačekam samo da prodaju Van Dajka Sautemptonu i da ja dolazim da ga menjam. Tu zimu se nije završio njegov prelazak i ostajem i bez tog transfera  – iskreno objašnjava Balažic.

Posle neuspelih transfera na ostrvo, usledila je jedna zanimljiva ponuda. Slovencu se javlja živa legenda kluba iz Humske, Ljubiša Tumbaković koji je u tom trenutku bio potpredsenik Partizana, ali od Balažica dobija neočekivani odgovor.

Došla je ponuda od Partizana. Dva puta me je zvao Tumba i ja sam ga oba puta odbio. Zatim sam se čuo sa Brankom Ilićem koji mi je pričao o stvarima u klubu. Da sam znao da će ovako da mi bude, prihvatio bih ponudu odmah. Posle potpisivanja ugovora rekao sam Tumbi da ću da mu se odužim tako što ću derbi da rešim. Već na prvoj utakmici protiv Zvezde imao sam veliku šansu, video sam je u mreži, ali eto nisam uspeo da postignem pogodak – objašnjava Gregor.

Foto: Privatna arhiva

UTAKMICA SA BATEOM ŽAL ZA CELU KARIJERU

Posle odlične polusezone u dresu Partizana i osvojene šampionske titule, Balažic je sa crno-belima zaigrao u kvalifikacijama za Ligu šampiona. “Parni valjak” je spektakularno izbacio Steauu, a onda je usledio odlučujući dvomeč protiv Bate Borisova koji Partizan ipak nije uspeo da prođe.

Bate nas je dobio samo na iskustvo. U prvom meču smo imali dve velike šanse preko Živkovića, pa je Marko Jevtović dobio drugi žuti karton. To je ostao neostvareni san, nisam mogao da spavam nedelju dana posle toga. Da je Žile tamo dao gol, sve bi bilo drugačije. Falilo nam je malo iskustva u tim utakmicama, Branko Ilić i Drinčić su napustili klub to leto – smatra Gregor Balažic.

Na gostovanju Partizana u Bilbau u grupnoj fazi Lige Evrope, Balažic je doživeo povredu ukrštenih ligamenata zbog koje je pauzirao do kraja sezone. Povratak na teren se ponovo potrefio i sa povratkom na klupu Marka Nikolića.

Balažic na treningu Partizana (Foto:Privatna arhiva)

– Povredio sam se u Bilbau, prednji ukršteni ligementi i pauzirao sam do kraja sezone. To je bila teška sezona po nas, desio se i taj Augsburg gde nismo prezimeli u Evropi. Imao sam ponudu u tom trenutku od Bešiktaša i jednog tima iz Serije A, ali se to nije realizovalo zbog te povrede. Posle duge pauze Marko Nikolić me je vratio u tim kada se vratio u klub i dan danas sam mu zahvalan na tome. Nisam bio na nivou, ostao mi je strah posle te povrede, ali je bila dobra polusezona, igrao sam u tandemu sa Nikolom MIlenkovićem.

Rusija je bilo njegovo naredno odredište, a onda povratak u rodnu Muru gde je ovog leta i okačio kopačke o klin. Kada pogleda celu svoju karijeru ne krije koja je definitivno bila najbolja odluka.

Najlepši period moje karijere je Partizan. To je definitivno najbolja odluka u mom životu. Pored sjajnih igara u Partizanu, ovde sam upoznao i suprugu. Ovde me ljudi prepoznaju po gradu, hoće da se slikaju. To je dokaz da sam uradio dobre stvari u Partizanu i mnogo mi je drago zbog toga – kaže Gregor.

VREME JE DA IZ KOPAČKI PREĐE U FOTELJU

Posle sjajne karijere koju je završio u 35. godini, Gregora Balažica očekuje nova uloga u fudbalu. Postao je asistent sportskog direktora Mure i biće zadužen za skaut fudbalera.

– Završio sam karijeru ovog leta u Muri. Želeo sam da igram dugo kao Saša Ilić, ali osećam da je vreme za kraj. Imam dva sina, vreme je da se posvetim i njima. Dobio sam ponudu da ostanem u Muri, ovoga puta u drugoj ulozi. Znam da je fudbal stvar koju najbolje radim. U klubu je zdrava organizacija, imaju odlične planove za budućnost, žele da se unaprede infrastukturu. Verujem da ćemo da rastemo kao klub. Biću na funkciji pomoćnika sportskog direktora, baviću se najviše skaut poslovima – rekao je za naš portal Gregor Balažic.

1 komentar

1 komentar

  1. KOROMANOVA TETKA

    02.07.2023. at 06:32

    AL O PARTIZANU SVE NAJBOLJE!?😆😆😆

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.