Budimo u kontaktu

NAŠI TENISERI

Jedan jedini, neprikosnoveni… Novak Đoković evropska sportska ličnost godine!

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Novak Đoković (Foto: Beta/AP Photo/Manu Fernandez)

Kruna na glavi, teniski svet pod nogama, Evropa – zadivljena. Najbolji teniser u istoriji ovog sporta Novak Đoković, dobio je još jedno priznanje za ono što je pokazao u 2023. godini.


ENGLESKA: Kvota MaxBeta na to da će Liverpul da postigne prvi gol na meču u Barnliju (18:30) je 1.33.


Naš Nole je izabran za Evropsku sportsku ličnost godine, koju od 1958. organizuje poljska novinska agencija PAP. Ovo je bio 66. izbor, a u odlučivanju je učestvovala 21 nacionalna agencija s područja Evrope. Peti put je Novak Đoković poneo ovo laskavo priznanje (prethodno je nagrađivan 2011, 2015, 2018. i 2021), čime se izjednačio sa dosadašnjim rekorderom Rodžerom Federerom. U tome je sustigao, a u mnogim teniskim parametrima prestigao Švajcarca…

Ukupno je Novak Đoković osvojio 178 bodova, dok je drugoplasirani šampion Formule 1 Maks Ferštapen imao 28 bodova manje. Na trećem mestu je Arman Duplantis, svetski prvak u skoku motkom.

Teško da je nagrada mogla da ode u druge ruke. Bio je Novak Đoković suvereni vladar teniskog karavana. Osvojio je tri grend slema – Australijan open, Rolan Garos i US Open, a na Vombldonu stigao do finala (izgubio od Karlosa Alkaraza). Bio je najbolji i na Završnom turniru u Torinu, a godinu je osmi put završio kao broj 1. I po tome je rekorder…

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.