Budimo u kontaktu

EVROLIGA

NOVO ORUŽJE Eksum donosi prednost Partizanu u jednom napadačkom segmentu: To je nešto na čemu sam radio! (VIDEO)

Djordje Miljanic

Objavljeno

,

Dante Eksum u poslednje vreme često napada sa niskog posta (Foto: Starsport)

Nema sumnje da je Australijanac jedan od najboljih igrača crno-belih. Njegova sposobnost da igra “jedan na jedan” se mnogo puta pokazala kao ubojita po protivnike, a na isti način je mučio i Asvel u sredu.


EVROLIGA: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Monaka u Berlinu protiv Albe je 1.60. Utakmica počinje u 20.00.


Savladavši Asvel u 22. kolu Evrolige, Partizan je napravio bitan iskorak ka plasmanu u četvrtfinale. Trenutno je na deobi devetog mesta sa polovičnim učinkom (11-11) i samo je na pobedu zaostatka u odnosu na mesto koje vodi u sledeću fazu takmičenja.

Među boljima u redovima crno-belih kada je meč sa francuskom ekipom u pitanju je bio Dante Eksum, koji je duel završio sa 13 poena i samo dva promašena šuta – 5/6 za dva i 3/4 sa linije za slobodna bacanja. Samim tim, bio je jedan od zanimljivijih sagovornika za novinare koji su sa njime obavili razgovor:

Dante Eksum i Željko obradović (Foto: Starsport)

– Mislim da smo odlično delili loptu. Posle pobede protiv Zvezde nismo dozvolili da poletimo. Ostali smo fokusirani – kratko je započeo izlaganje Australijanac, tako što je prokomentarisao trijumf protiv Asvela.

Potom se osvrnuo na sledeću utakmicu sa Žalgirisom:

– Igrao sam tamo prošle godine. Njihovi navijači su sjajni, takođe. Oni su dobar i jak tim i igraju sjajnu košarku. Biće teško.

KOMPLIMENT ZA PANTERA

U ovom trenutku Partizan deluje nepobedivo pred svojim navijačima:

– Mislim da radimo samo ono što inače radimo. Niko se ne trudi da uradi nešto “blistavo”, već samo da igra dobru košarku. Kevin Panter je bio dobar, pronašao je svoje “slatko” mesto i uzimao prave šuteve. Nadam se da ćemo da nastavimo u takvom ritmu.

Kada je sa klupe ušao u igru, Eksum je promenio momentum u korist svog tima:

– Kada uđem u igru, mislim da umem da dam tu “vatru” i “tečnost”, pa mislim da zbog toga ponekad ulazim sa klupe, kao večeras. Uvek se trudim da radim sve na terenu, da poentiram, da asistiram, da se spustim na niski post i da pravim akcije za druge igrače…

IGRA JEDAN NA JEDAN

Kada se zatrči ka protivničkom košu, deluje da niko ne može da ga zaustavi:

– Pokušavam samo da dođem do svojih pozicija. Da pronađem šut, da pokušam da pogodim trojku iz driblinga… Da nateram protivnika da ne ide ispod bloka.

Za kraj razgovora je dao komentar na to što u poslednje vreme često napada sa niskog posta:

– To je nešto na čemu sam radio poslednjih nekoliko leta. To je nešto što sam želeo da unesem u svoju igru. Igrajući ABA ligu, video sam da ima dosta niskih plejmejkera, pa sam shvatio da je to prednost za mene. Mislim da je to smer u kom naš tim ide. Da pronađe prednost u svakom posedu u kom možemo kako bismo pobedili. To je ono što radimo.

PROČITAJTE JOŠ:

ZVER OD IGRAČA Jokić napustio teren uz skandiranje “MVP, MVP”! Upisao još jedan tripl-dabl (VIDEO)

VILDOZA ZA ITALIJANSKE MEDIJE: Da igram kod vas? Nikad ne reci nikad, imam i italijanski pasoš, ali…

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.