Budimo u kontaktu

OSTALE LIGE FUDBAL

Obelodanjena lista najvrednijih igrača sveta, evo ko je najskuplji Srbin!

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Džud Belingam vredi više od 200 miliona evra (Foto: Beta/AP)

Poznata fudbalska opservatorija poznata pod skraćenicom CIES, ili zvanično Međunarodni centar za sportska istraživanja, objavila je listu 100 najvrednijih fudbalera sveta u ovom trenutku. Na tom spisku je samo jedan Srbin, a to je Dušan Vlahović. Krenimo redom.


Španija 2: Na meču Ponferadina – Viljareal B, naša kladionica nudi kvotu 2.12 za igru ug 3+.


Na čelu su dvojica mladih Engleza koji vrede više od 200 miliona evra. To su Džud Belingam, čija je vrednost procenjena na 208.2 miliona evra i Fil Foden (200.5). Na trećem mestu je Kilijan Mbape (190.7), odmah iza njega je Vinisijus Žunior (190.5), a listu pet najskupljih zatvara Erling Haland (174.9 miliona evra).

Da u svetu fudbala dolazi neko novo vreme, svedoči podatak da su među prvih 10 ubedljivo najstariji, sa po 24 godine Mbape i fudbaler Reala Federiko Valverde. Najmlađi je Gavi, dolazeća zvezda Barselone koji ima samo 18 godina i vredi blizu 150 miliona evra.

Rekosmo da je Dušan Vlahović jedini Srbin među najvrednijih 100. On je procenjen na 82.4 miliona evra i nalazi se na 32. mestu. Inače, dolazak srpskog napadača iz Fjorentine, Juventus je platio nešto manje od njegove sadašnje vrednosti – 81.6 miliona evra.

Foto: Starsport

Kompletnu listu pogledajte OVDE.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.