Budimo u kontaktu

ABA LIGA

Obradović posle pobede: Probali smo igračima da objasnimo šta znači igranje u Partizanu! Poznato je zbog čega Dangubić i Vukčević nisu bili u sastavu večeras

Igor Pavlovic

Objavljeno

,

Željko Obradović (Foto: Starsport)

Partizan je večerašnjim trijumfom”vratio” Crvenoj zvezdi za dva ubedljiva poraza u dosadašnjem delu sezone. “Parni valjak” rutinski je savladao crveno-bele sa 98:84 i tako došao do 17. trijumfa u ABA ligi.


ABA LIGA: U ponedeljak od 17 igraju Studentski centar – FMP, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu gostiju 1.75.


Trener crno-belih, Željko Obradović, bio je zadovoljan izdanjem svoje ekipe. Istakao je kako se nada da će večerašnji susret da utiče na njegove igrače u nastavku sezone.

– Probali smo da reagujemo treningom od srede kada su se igrači vratili posle reprezentativnih obaveza. Četiri dana smo radili dobro. Pokušali smo da napravimo analizu svega iz prve dve utakmice sa Zvezdom. Imali smo i večeras padove, igrali smo sa totalno drugačijom motivacijom…Čestitao bih mojim igračima na pobedi i nadam se da će im ova utakmica pomoći da shvate da se ovako igra na svakom meču – energija, požrtvovanje i pamet da se neke stvari prepoznaju defanzivno i napadački. Hvala navijačima na fantastičnom navijanju. Posle sjajne atmosfere u Nišu i poraza, probali smo igračima da objasnimo šta znaci igranje u Partizanu. Sutra nas čeka put u Litvaniju, imamo loše iskustvo da smo igrali posle 58 sati…Biće važno da odradimo trening regeneracije, da neki igrači budu spremni i pomognu ekipi, rekao je Obradović, pa nastavio:

– Moguće je da smo imali dobre momente, radili smo stvari koje smo radili na treningu, bilo je brzopletih rešenja i pozitivnih stvari. Naravno da se posle svake utakmice radi analiza, poslednjih dana smo imali mnogo individualnih razgovora da se neki smire, ako kažem neki od njih, to je Aleksa Avramović koji je odigrao fenomenalan meč, ali tim je najvazniji. Ekipi kao Zvezda, koja je najbolja odbrana u Evroligi, smo dali 98 poena, naravno uz to kako smo šutirali za tri poena

Zatim je govorio generalno o radu u taboru crno-belih:

– Meni je ovo prioritet u životu, ovo što radim od ujutru do uveče, razmišljam o timu, kako da podignem pojednice, rade to i moji saradnici, hvala svim ljudima sa kojima radim u stručnom štabu. Oni rade i neke druge stvari, mora da postoji i timski rad. Zadovoljan sam saradnjom sa svima u timu, kondicionim trenerima… Mi smo jedna porodica. Imali smo teško iskustvo posle finala u Nišu, tada sam rekao igračima da treba igrati finale, da treba opet da igramo neko finale do kraja, to možemo samo zajedno. Teren, rad na terenu i korigovanje, a onda dolazi velika želja i motivacija, bez toga je nemoguće. Hvala navijačima na fantastičnoj atmosferi. Posle atmosfere u Nišu i poraza probali smo igračima da objasnimo šta znači igrati za Partizan. Sutra nas čeka put u Litvaniju, imamo loše iskustvo da smo igrali posle 48 sati. Biće sutra važno da odradimo trening regeneracije, da neki igrači budu spremni i pomognu ekipi’

Da li ostaje žal za pobedom manjom od 15 razlike, Obradović kaže:

– Mi smo imali, kad se pogleda ta završnica, sve u svojim rukama od dobre odbrane, do skoka i odbojke, samo smo morali da zadržimo loptu. Ponovo smo primili lak koš, potom smušen napad. Naravno da smo imali želju, ispalo je kako je ispalo.

O izostanku Vukčevića, Dangubića i Miletića trener Partizana je rekao:

– Nije u sastavu bilo Dangubića, Tristana i Miletića. Sve su to odluke u konsultaciji sa stručnim štabom u interesu tima. Što se tiče pomenutih igrača oni nemaju nikakvih problema, zdravi su, ko će biti u timu za Litvaniju videćemo pred utakmicu – zaključio je Obradović.

PROČITAJTE JOŠ:

ČETVRTINA IZ SNOVA Aleksa Avramović sa četiri trojke zapalio Pionir! (VIDEO)

ŽELJKO ĆE DA BUDE BESAN Partizan je pobedio u derbiju, ali promašaj Lesora može da ga košta prvog mesta (VIDEO)

 

 

3 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.