Budimo u kontaktu

ABA LIGA

OBRADOVIĆ ZA MAXBET SPORT Odanost navijača Partizana je neverovatna! Žoc prokomentarisao podelu na domaće i strane igrače

Djordje Miljanic

Objavljeno

,

Željko Obradović uživa u radu sa Partizanom (Foto: Starsport)

Crno-beli su posle prve pobede u ovosezonskoj Evroligi doživeli svojevrsni preporod. Prosto, lakše se diše posle pomenutog uspeha, pa bi trebalo da za njih dođu neki bolji dani.


PREMIJER LIGA: Naša kladionica daje kvotu 2.12 na pobedu Totenhema protiv Njukasla na utakmici od 17.3o.


Legendarni trener, Željko Obradović, gostovao je u emisiji “60 minuta s Vladom i Acom” na MaxBet radiju. Tom prilikom je govorio o svom plejmejkeru, stanju srpske košarke, stranim i domaćima igračima, kao i o navijačima Partizana.

Ipak, prvo se osvrnuo na predstojeći duel sa Mornarom u ABA ligi, ekipom koja u svojim redovima ima Fetsa Rasela, igrača sa velikim brojem poena u rukama:

– Oni imaju dobru postavljenu igru u napadu i imaju njegov individualni kvalitet. Tu su i ostali igrači. Mislim da je to zasluga mog kolege Paje (Mihailo Pavićević prim.aut), koji to radi izvanredno i koji je tom igraču dao slobodu i on je koristi maksimalno. Tako da, sigurno je da ćemo o njemu da vodimo računa, ali i da ne zaboravimo na ostale igrače.

O JAMU MADARU

Imao je komentar i na partiju Jama Madara u utakmici protiv Virtusa u Evroligi:

– Odigrao je izvanrednu utakmicu. I odbrambeno i napadački. To je ono na čemu treba da insistiramo, da ostane na tom nivou. Nije to lako, ali on je predan i posvećen. Bitno je i da ostali igrači shvate koji je način na koji treba da igramo kako u Evroligi, tako i u ABA ligi.

Potom je sledećim rečima odgovorio na pitanje zbog čega u Srbiji ima manjak mladih kvalitetnih igrača, tačnije šta se sa njima desila:

– To je jedno veoma kompleksno pitanje. O tome bi moglo da se dosta dugo razgovara. Najkraće što mogu da kažem je da se dosta toga promenilo. Deca se danas opredeljuju za opcije koje nisu dobre za njih. Lično mislim da je svakom mladom igraču bitno da igra i to u kontinuitetu, na bilo kom nivou. To je ono gde greše igrači, zajedno sa svim ljudima koji su kod njih, što ne mogu da prepoznaju koja je sredina najbolja za njihov razvoj – rekao je popularni Žoc, a zatim u istom dahu nastavio:

– U Partizanu imam mlade igrače i dajem sve od sebe da svakodnevnim savetima i treninzima otkako sam došao, da im pomognem da izađu gde bih voleo da budu. Kako je u ostalim sredinama, ne mogu i ne želim da govorim. Najvažnije je da svaki igrač igra što više, da ima dobar trening i da ima okruženje koje će mu pomoći da shvati šta je najbolje za njega.

NIKO NIKOME NE SMETA

– Činjenica je da niko nikome ne smeta. To što se priča, “igraju stranci, igraju domaći”, onome ko je pravi, nikada to nije smetalo. Radeći po drugim klubovima sam stekao iskustvo, gde su domaći bili najbitniji, a negde su bili strani igrači. Onaj ko je dobar, on je dobar. Ko je predan, on je predan i on će da igra. I to je suština. U malim sredinama oni nemaju situaciju da imaju strane igrače ispred sebe. Koji je razlog? Prvi i osnovni razlog je po mom mišljenju da nisu dovoljno posvećeni, da ne ulažu sebe. Onaj ko je posvećen može da računa da će da dođe do visina za koje misli da treba da dođe – jasan je bio Obradović.

NEMA KOMENTAR

Trener Partizana je dobio i pitanje šta misli o strancu u reprezentaciji Srbije:

– Prestao sam da pričam na temu reprezentacije od 2005. godine kada sam poslednji put bio selektor. Uvek sam govorio da sam na raspolaganju svim ljudima koji rade u reprezentaciji i dan danas Kariju Pešiću. Čujem se i viđam se s njim da pomognem u svemu onome u čemu on misli da mogu da pomognem. I tu se moja priča što se toga tiče završava. Ne želim da dajem više komentare, pošto ima mnogo onih kod nas koji sve znaju i komentarišu, a ja ne želim da budem jedan od njih.

Za kraj je objasnio kako se oseća što ponovo radi u Srbiji i što mu navijači Partizana skandiraju “uzmi Željko evrotitulu”:

– Presrećan sam i prezadovoljan što sam se vratio da živim u Srbiji posle 28 godina. Moja odluka je bila u tom smislu, a pride na to ide i što sam trener Partizana, kluba koji obožavam i sve ovo doživljavam na najlepši mogući način. Moja sreća posle dve utakmice koje smo igrali kod kuće, gde smo imali preko 33.000 gledalaca, to je nešto neverovatno. Ta odanost Partizanovih navijača je nešto neverovatno i ja im se zahvaljujem na tome. Utoliko je i moja sreća veća. Pokušavam da živim trenerski život, da sam maksimalno posvećen timu i klubu i odatle dolazi moja sreća – zaključio je legendarni trener.

PROČITAJTE JOŠ:

DOBRE VESTI ZA PARTIZAN Uskoro stiže energetska “bomba”!

ŠPANAC LAGAO Čović govorio istinu! Laso: Dobio sam nekoliko poruka od predsednika Zvezde, ali…

9 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.