Budimo u kontaktu

EVROLIGA

OBRADOVIĆU NIJE LAKO: Falilo je to što smo spremali… Postoji nešto i što se tiče personalitija! (VIDEO)

Matija Tepavcevic

Objavljeno

,

Saša Obradović (Photo: Euroleague Basketball via Getty Images)

(Od specijalnog saradnika MaxBet Sporta, Marka Ljubomirovića, iz Kaunasa) 

Srpski trener, Saša Obradovič, napravio je veliki uspeh na klupi Monaka ove sezone. Istorijski plasman na fajnal-for, a malo im je nedostajalo da se nađu i u meču za trofej.


Brazil: Na meču Botafogo – Fluminense, naša kladionica nudi kvotu 1.98 za igru ug 3+.Susret počinje u 23:30. 


Monako je na poluvremenu imao prednost od 12 poena razlike, ali se onda desila četvrtina za zaborav u kojoj je tim Saše Obradovića postigao samo dva poena.

Ima dosta stvari koje su se desile. Prvo, izašli smo iz svlačionice i hteli smo da igramo vrlo agresivno jer smo očekivali da će tako i oni da igraju. Ništa od toga nije bilo. U napadu nismo odgovorili na fizikalnost koja je bila sa njihove strane. Ništa od onoga što smo igrali u prvom poluvremenu nije se desilo u drugom. Falilo je možda ko će da nas vodi, da Džejms uzmi loptu u svoje ruke, a ne da Džordan organizuje – započeo je Obradović razgovor.

FALILO JE MALO “PRLJAVŠTINE”

Trener Monako smatra da je kod njegovih izabranika falilo više borbe, želje i ubitačnog mentaliteta u ključnim trenucima meča, ali dodaje da to nije prvi put ove sezone.

Falilo nam je to što smo spremali, nismo dobro odreagovali na te neke katove prema košu i primili smo previše lakih poena. Ako se ne varam, 18 iz katova na koje smo se spremali. Igrački postoji nešto što možeš da uradiš i pripremiš, a postoji i nešto što se tiče personalitija. Očekuješ neku prljavštinu, malo nešto da se desi da poremetiš situaciju na terenu. Ja sam bio neko ko je mogao da saplete sa razlogom ili bez razloga, mogao sam da izbacim nekoga onako uličarski ko je igrao dobro. To se nije desilo, nekada nam fali malo taj ubitačan mentatlitet što se pokazalo ne samo sam sad, nego i sa Partizanom, Zvezdom, Makabijem dva puta. Tako bih odreagovao ja nekada, ali sam prestao da razmišljam kao igrač, sad razmisljam kao trener.

Foto: Euroleague Basketball via Getty Images

ISTORIJA JE ISPISANA

Monako tek dve sezone nastupa u Evroligi, a plasman među najbolje četiri ekipe u Evropi je najveći uspeh u istoriji kluba.

Istorija je svakako ispisana. Želimo da pobedom završimo sezonu. Želi to i velika Barselona, ne žele oni da se brukaju protiv malog Monaka koji je došao sa autsajderskom ulogom da izgubi sve utakmice. Nekako smo i mi posle ovog sastanka koji smo odradili još više motivisani da pokažemo da je to bio možda jedan loš momenat i da smo naučili iz toga, a to je isto važna stvar. Videćemo kako će odreaguju obe ekipe, poremećena su nam samopuzdanjanja. Oni su promašili sve što je moglo da se promaši, a videćemo koliko će to da utiče na njih, a koliko treća četvrtina na nas – smatra Obradović.

Najbolji košarkaš Monaka, Majk Džejms, izjavio je posle meča da mu nije jasno zašto nije više imao loptu i zašto napadu češće nisu išli preko njega.

– Čuo sam da se žalio, ali on ima ponekad tu vrtsu komentara. Prva tri napada je imao loptu u rukama, jesmo li gledali istu utakmicu? Bilo je mnogo takvih situacija ove sezone, na sastanku je grugačije pričao – objašnjava Saša Obradović.

PROČITAJTE JOŠ:

MIROTIĆ POSLE PORAZA: Ovo je bila najteža utakmica u mojoj karijeri… Nemamo vremena da plačemo i tugujemo (VIDEO)

GOLČINA Majstorija Mirka Ivanića ostala bez nagrade (VIDEO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.