Budimo u kontaktu

KATAR 2022

OD GOTOVOG VERESIJA Srbiji malo 3:1 protiv Kameruna, bod koji boli, ali nije kraj (VIDEO)

Darko Noveski

Objavljeno

,

Šut Sergeja Milinković-Savića za preokret (Foto: Starsport)

U 2. kolu “G” grupe na Svetskom prvenstvu Srbija je protiv Kameruna odigrala 3:3 (2:1). Neobjašnjiv pad naše selekcije posle trećeg datog gola. Milenković tragičar utakmice.


Od 14 igraju Južna Koreja – Gana, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu Gane 2.95.


Bod koji boli, ali ne gasi nadu o plasmanu u osminu finala. Biće teško sa dečjim greškama koje su pravili naši reprezentativci, ali i selektor Dragan Stojković tokom 35 minuta utakmice sa Kamerunom. Takvo samouništenje jedne reprezentacije dugo nismo videli. Srbija od gotovog napravila veresiju, po ko zna koji put razočarala naciju. Početničke greške u odbrani i neshvatljiva dekocentracija i nedisciplina Milenkovića. Idemo redom…

PRVO POLUVREME – ŠOK PA VELIKI PREOKRET SRBIJE

Kako je počelo, dobro se završilo prvo poluvreme. Jesu “orlovi” prvi zapretili u 6. minutu kada je Maksimović dobro centrirao, a Mitrović glavom šutirao preko gola. U 11. minutu smo svi videli loptu u golu Kameruna, Živković je kratko odigrao za Tadića, kapiten je u svom stilu izbacio Mitrovića, ovaj je N’Kulua izbacio kao iz džipa, šutirao i pogodio stativu. Bila je to akcija za fudbalske udžbenike, ali šteta.

U 17. minutu nova neverica na licima svih navijača Srbije. Tadić se izborio da sačuva loptu u granicama igrališta, centrirao na peterac, nastao je pravi karambol među defanzivcima Kameruna, lopta je stigla do Mitrovića, a ovaj je sa pet metara poslao pored gola. Kazna je morala da stigne.

Prvo je Kunde u 19. minutu otresao u duelu Maksimovića, izašao sam na Vanju Milinkovića-Savića, ali je ovaj odbranio. Deset minuta kasnije spasa nije bilo. Korner sa leve strane, na petercu je loptu prvo udario Čupo-Moting, ona je krznula Sergeja Milinković-Savića, završila je na drugoj stativi, a tamo je sačekao Kasteleto i pogodio – 0:1. Šok i razočarenje.

Sve je moglo da ode u propast kada je Lukić pogrešio, Kundu opet izašao sam na Vanju, a ovaj odbranio. Odbitak je napadač Kameruna pokušao opet da sprovede u gol, ali je bio neprecizan. Preokret je usledio u nadoknadi vremena za svega dva minuta.

Prvo je u prvom minutu nadokande posle slobdnog udarca sa nekih 30 metara dobro centrirao Tadić, Pavlović je nebeski skočio i pogodio – 1:1. Još se strasti nisu stišale, a naš tim je preokrenuo. Igrao se treći minut nadoknade kada se isplatio pritisak naših igrača kod kaznenog prostora Kameruna, izborili smo se za loptu, Živković je loptu dodao do Sergeja, ovaj se namestio na levu nogu i pogodio sa ivice šesnaesterca – 2:1. Za miran odlazak na 15-minutni predah.

DRUGO POLUVREME – GOL IZ UDŽBENIKA, PA HLADAN TUŠ

Počelo je drugo poluvreme kao iz snova za Srbiju. Igrao se 53. minut kada smo videli možda jednu od najlepših akcija na Mundijalu. Presingom je naš tim oduzeo loptu Kameruncima, Mitrović je krenuo ka golu, uključio je Kostića na levom boku, ovaj vratio na ivicu šesnaesterca, Sergej je iz prve “pustio” do Živkovića, desni bek je izbacio jednog čuvara driblingom, ubacio na peterac, a Mitrović pogodio za 3:1. Delovalo je da su “lavovi” ukroćeni, ali…

Odmah posle gola izmenu je tražio strelac prvog pogotka Pavkovića, a zmenio ga je Stefan Mitrović. Usledio je veliki pad našeg tima, a tragičar je bio Milenković. Kod Kameruna je kao sveža snaga briljirao napadač Abubakar. U 64. minutu je napadač Al Nasra je iskoristio kašnjenje nekadašnjeg štopera Partizana, a sada Fjorentine izbegao je ofsajd zamku i izašao sam na Vanju kog je lobovao smanjio na 3:2. Nismo se oporavili od šoka, a usledio je novi šamar.

Ponovo je Milenković zaspao u odbrani, Abubakar je izbegao ofsajd zamku, sada nije sam rešio napad, već je asistirao do Čupo-Motinga, a ovaj pogodio za 3:3. Srbija se za dva minuta samouništila.

Pokušali su u periodu između 75. i 80. minuta Mitrović i Sergej Milinković-Savić, ali to nije donelo promenu rezultata. Dragan Stojković Piksi je izvršio nekoliko čudnih izmena u 79. minutu kada umesto Vlahovića ili Jovića je na teren poslao Radonjića, Grujića i Babića.

Imala je Srbija još jednu veliku šansu u 88. minutu, Grujić je dobro odložio loptu na desni bok do Radonjića, ovaj je ubacio u kazneni prostor gde je loptu primio Tadić, kapiten je ostavio za Mitrovića, ali je ovaj bio neprecizan. U 90. minutu je golman Epasi glavom odbranio pokušaj loba Mitrovića, ali je pomoćni sudija podigao ofsajd, iako je delovalo da ga nema. Da je bio gol, radio bi VAR, ali…

Na kraju 3:3. Srbija je sebi zakomplikovala život sebi. Drugi krug je dostižan, ali je daleko…


KAMERUN – SRBIJA 3:3 (1:2)

/Kasteleto 29, Abubakar 64, Čupo Moting 66 – Pavlović 45+1, S. Milinković Savić 45+3, Mitrović 53/

Stadion: Al Džanub

Gledalaca: 39.789

Sudija: Mohamed Abdula (UAE)

KAMERUN (4-3-3): Epasi – Faj, Kasteleto, Enkulu, Tolo – Angijsa (od 81. Guet), Kunde (od 68. Ondua), Hongla (od 53. Abubakar) – Embuemo (od 81. Enkodu), Čupo Moting, Ekambi (od 68. Basong)

SRBIJA (3-4-2-1): V. Milinković Savić – Milenković, Veljković (od 78. Babić), Pavlović (od 56. S. Mitrović) – Živković (od 78. Radonjić), Lukić, Maksimović, Kostić (od 90. Đuričić) – Tadić, S. Milinković Savić (od 79. Grujić) – A. Mitrović.


GRUPA “G” – 2. KOLO:

Srbija – Kamerun 3:3 (2:1)

17.00 Brazil – Švajcarska


Standings provided by Sofascore

5 Komentara

5 Comments

  1. Нишлија

    28.11.2022. at 13:09

    drvlje

  2. StojSha

    StojSha

    28.11.2022. at 13:42

    Пиксијев пораз.

  3. Iz šljivika

    28.11.2022. at 13:55

    Sramota. Bio sam ubeđen da je Piksi pravi čovek na pravom mestu. A onda se desila konferencija na kojoj je kukao na povrede, tražio alibije i jeo što se ne jede. Ajde, svako ima loš dan, to progutam, a onda dođe utakmica gde drži povređenog Mitrovića celu utakmicu a čovek od 20og minuta ne može da hoda. Dao je gol zbog kog Živkoviću treba da poljubi kopačku. Ostalo – igrač manje. A novinare neću komentarisati.

  4. Milojko Pantic

    28.11.2022. at 14:14

    Piksi je zasluzan za odlazak na Svetsko Prvenstvo kao i Mitrovic ali obojica su glavni krivci sto nismo dobili utakmicu.Povreda Pavlovica je napravila problem u odbrani ali Piksi je krivac sto nije insistirao na totoalnoj defanzivi posle 3-1 i isao na kontre i sto duze trosenje vremena.Grujic je bio anemican i bolj bi opcija bila Gudelj,Babic je bio u redu ali Radonjic je samo pokazao da je seljacki igrac sa istim shvatanjem igre.Bolja opcija bi bio Lazovic kao ulazak posle treceg gola umesto Mitrovica, Vlahovic ili Jovic.Dokazao je da je dobar motivator ali kao stateg je tanak.Mozda je bolje sto je ovako jer da smo prosli grupu mogao bi da nas napuni sto bi bilo bolnije.Svajcarska i ako bude osvojila bod ili dozivela poraz,nemamo sanse protiv njih jer verovatnoca da ih dobijemo je jedan prema sto.Hrvati kao tim po kvalitetu su slicni nama ali oni bi samo od Brazila ispustili dva razlike i protiv vise nikog.Znaci da je problem u mozgu ,odnosno nezrelosti.

  5. Iz šljivika

    28.11.2022. at 14:26

    Kraj je. Ko nije u stanju da pobedi Kamerun nema šta da traži protiv Švajcarske.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.