Budimo u kontaktu

Blog

OD PIKFORDA DO SUDIJA Šest stvari koje smo videli za vikend

Engleski fudbal

Objavljeno

,

Golman Evertona Džordan Pikford u meču s Čelsijem (Foto: Beta/AP)

Toliko toga se desilo ovaj vikend u Engleskoj, pogotovo u nižim ligama, da imam osećaj da sam na stranici zapostavio Premijer ligu.

Bar tokom proteklog vikenda.

Zato vam dajem jedan kratak pregled da ne izgubite suštinu.

VILJAREAL – LIVERPUL 2&2-4 TREĆE FINALE U 5 GODINA

1. Pikford, ipak, broj 1

Taman kada se povela priča o tome ko će da bude broj 1 na golu reprezentacije Engleske. Taman kada su ga svi počeli otpisivati i hvaliti njegove rivale za to mesto, pre svih Poupa i Remzdejla.

Džordan Pikford pokazao je zašto je broj 1 i zašto Geret Sautgejt ima toliko poverenja u njega. Uostalom sa njim su došli i do polufinala SP i finala EP.

Nije Pikford samo dobro branio ovu utakmicu. On brani vrhunski već mesec dana, baš kada je Evertonu najpotrebnije. Ipak, možda i najbolji golman Engleske ne bude dovoljan da ga spasi.

2. Rob Holding i procenat pobeda

Postoji da neka statistika koja govori da Arsenal ima mnogo veći procenat pobeda kada u timu startuje Rob Holding. To se opet pokazalo tačnim.

 Rob Holding (Foto: Beta/AP)

U svom tek drugom startu ove sezone Holdini je postigao čak i gol, osim što je bio fenomenalan u polju. Ono što on ima, a neki igrači nemaju, svakako je razumevanje šta znači igrati za Arsenal i šta znači težina tog dresa. Rob nije Paolo Maldini i to nikada neće ni da bude, toga je i on svestan, ali momak bukvalno daje sve od sebe, ne komplikuje, dobija vazdušne duele, blokira, klizi, faulira, staje pred voz ako treba.

Na kraju, Arsenal profitira od onoga što ih konstantno muči – dužina klupe. Rezervni igrači donose bodove i pobede, ovog vikenda Holding, prošli Tavareš. Nikako se ne sme zaboraviti sveprisutni Momo Elneni koji je fenomenalan.

REAL MADRID – MAN SITI 2 ENGLESKO FINALE DOLAZI

3. Izlog u Brajtonu

Brajton će da završi sezonu sa najviše poena u PL jer ih već imaju 44! Izgleda da je to princip po kome klub želi da radi – prodaš svog najboljeg igrača za 50.000.000 funti i još napreduješ posle toga. Mislim na Bena Vajta, naravno.

Ako je to princip po kome će klub da radi treba očekivati odlazak Bisume, a ako budu želeli da zgrnu veće pare mogli bi za njim poći i Leandro Trosard, Adam Vebster i Tarik Lampti. Svi oni se povezuju sa većim klubovima.

Fudbal Grejema Potera baziran na posed donosi rezultate na terenu i izvan njega. Neka pripaze „galebovi“ da im i menadžera neko ne upeca.

4. Deni Ings za narednu sezonu

Jedino što sam shvatio iz Džerardovih šest meseci u Aston Vili je da kada god ima zdravog Denija Ingsa i upari sa Votkinsom, a iza njih stavi Kutijna – pobediće.

Ings je sa šest golova i skoro isto toliko povreda imao sezonu ispod svojih standarda. I sam je rekao da od povreda uopšte ne može da uđe u ritam.

Ovog vikenda pokazao je Džerardu šta može kada je zdrav i da na njega može ozbiljno da se računa u sledećoj sezoni.

BORNMUT – NOTINGEM 2&0-3 IDU ŠUMARI DIREKTNO U PL

5. Lester i Vest Hem su se čuvali – a ko može da ih krivi?

Ako izuzmemo Ligu šampiona jedini preostali engleski klubovi u Evropi su Lester i Vest Hem, koji igraju polufinala Lige Konferencije i Lige Evrope. Ovog vikenda momci iz Evrope igrali su protiv ekipa iz severnog Londona i izgubili u svojim slabijim postavama. Ko može da krivi Lester i Vest Hem, Rodžersa i Mojesa?

Lester igra svoje prvo evropsko polufinale ikada i to mu je jedini način da se nađu u Evropi sledeće sezone. I to u Ligi Evrope. Takođe, imaju senzacionalno zvučnog protivnika – Romu, a imaju i akrivan rezultat.

Vest Hem preko LE može do Lige šampiona sledeće sezone, a moraće savršeno da odigra u Frankfurtu da bi došli do finala u Tirani. Vest Hemu je ovo prvo evropsko polufinale posle 47 godina i jasno je da su čuvali igrače za njega.

6. Trojka koja će da nedostaj… Ili neće?

Dolazimo do vremena u sezoni kada se već najavljuju odlasci igrača i menadžera i to javno, nema više šta da se krije. Premijer liga izgubiće i trojicu najiskusnijih sudija – Džon Mos, Martin Etkinson i Majk Din okačiće pištaljku o klin.

Navijači se raduju jer se svako seća nekog momenta gde je njegov klub oštećen (po njemu koji nije sudija) od strane ovih sudija. Ipak, kada odu ovi najiskusniji likovi i na njihovo mesto uskoče neiskusne i mlade sudije da li će suđenje da bude bolje?

Čak i da bude sve dvostruko bolje, opet će neko da ih pljuje.

Sve što sam naučio iz ovog posla je da ljudima ne možeš da ugodiš.

Dulle Varney

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.