Budimo u kontaktu

Alpsko skijanje

Odermatu mali Kristalni globus

Darko Noveski

Objavljeno

,

Foto: Beta/AP

Švajcarski skijaš Marko Odermat osvojio je mali Kristalni globus u veleslalomu, pošto je drugi put zaredom slavio u trci Svetskog kupa u Kranjskoj Gori. Odermat je posle jučerašnje pobede zabeležio i 11. ovosezonski trijumf vremenom od 2:20,91 minut.


ENGLESKA: U derbiju Londona Fulam dočekuje Arsenal od 15:00. Kvota na tim Mikela Artete u našoj kladionici je 1.60.


Švajcarac je napravio grešku u gornjem delu staze, ali je u nastavku ostao smiren i pobedio ispred Norvežanina Henrika Kristofersena (0,32 sekunde zaostatka). Na pobednički podijum se popeo i Francuz Aleksi Panturo, koji je za Odermatom zaostao 0,70 sekundi.

Odermat je trku pre kraja obezbedio drugi uzastopni mali Kristalni globus u veleslalomu, pošto na prvom mestu ima 740 bodova, odnosno 160 više od drugoplasiranog Kristofersena.

Švajcarski skijaš je juče osigurao i veliki Kristalni globus, a takođe je osvojio i mali Kristalni globus u superveleslalomu.

Na vodećem mestu generalnog plasmana ima 1.826 bodova, drugi je Norvežanin Aleksander Omot Kilde (1.240), a na trećem mestu je Kristofersen (1.014).

Skijaše od 15. do 19. marta očekuje završno takmičenje Svetskog kupa u Andori.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.