Budimo u kontaktu

ABA LIGA

OKRENUO NOVI LIST Partizan sa pojačanjem u pohod na titulu ABA lige! Obradović: Biće sa nama do kraja sezone! (VIDEO)

Djordje Miljanic

Objavljeno

,

Željko Obradović (Foto: Screenshot / Youtube / BC Partizan TV)

Pošto su na volšeban način ispali iz Evrolige, crno-belima je preostalo da se fokusiraju na regionalno takmičenje u kome do pehara nisu došli devet sezona. Deluje da godinama nisu bili jači, ali uprkos tome da imaju veoma težak zadatak ispred sebe.


SERIJA A: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Rome protiv Bolonje u istoimenom gradu je 2.70. Početak meča je zakazan za 18.00.


Partizan će prvu utakmicu četvrtfinala ABA lige zbog zauzetosti “Štark arene” da odigra u dvorani “Aleksandar Nikolić”, gde će u ponedeljak od 19 časova da dočeka podgoriči SC Derbi. Naravno, učesnik Top 8 faze Evrolige važi za izrazitog favorita i sve osim prolaza u narednu fazu bi bilo ravno čudu.

Povodom pomenutog meča, crno-beli su održali otvoreni trening na kome su prisustvovali i predstavnici medija. Svoje izlaganje trener Željko Obradović je započeo svojim očekivanjima:

– Primarni cilj koji smo imali ispred sebe je ABA liga, pretpostavljam da ćemo biti na nivou motivacije kao i do sada, možda čak i motivisanije. Igramo protiv ekipe s okjom smo igrali zanimljive utakmice, gde su oni uvek imali izvanrednu utakmicu. Očekujem da će biti tako i ovog puta, a pogotovo jer su imali dosta dana da se pripreme. Poštovanje veliko prema protivniku, ali naravno, želja je da pobedom krenemo plejof ABA lige – rekao je popularni Žoc.

SLOBODAN DAN

Sigurno nije bilo lako da se pripremi ekipa posle šokantnog poraza od Reala u Madridu:

– Dali smo igračima slobodan dan i već od prvog treninga smo pričali o ABA ligi, zamolio sam sve ljude iz stručnog štaba i igrača da se ne vraćamo na Evroligu i da razmišljamo o tome što je ispred – kaže Obradović, koji je istakao da je on i sam okrenuo novi list:

– Ja lično sam okrenuo list, ja stvarno ni sa najintimnijim prijateljima ne pričam o Evroligi. To je jedini način, nama je pre početka sezone glavni cilj, primarni, bila ABA liga.

“GROBARI” NA VISINI ZADATKA

“Grobari” su opravdali očekivanja, te su verno dočekali svoje miljenike na aerodromu u Beogradu, uprkos pomenutom porazu:

– To je fantastično, ponavljamo, ove sezone je ta podrška navijača bilo obeležje. Ta želja koja pokazuju na svakoj utakmici, u svakom trenutku, poverenje koje imaju u tim, daje nama motivacija da nastavimo, da radimo da oni prepoznaju da je to na istom nivou, kao i do sada.

Treninzima je priključen i mladi Savo Dregić:

– Tu je dete s nama, trenira, krećem da ga uvodim u sistem, pomažu mu isksuniji igrači, biće s nama do kraja sezone.

Za trenera godine u Evroligi je proglašen Jorgos Barcokas, šef struke Olimpijakosa, dok je na drugom mestu završio Željko Obradović. Jam Madar je proglašen za “zvezdu u usponu”:

– Zasluženo za Barcokasa, čestitam mu, imali su izvanrednu sezonu, njegove zasluge su tu. Olimpijakos je bio prvi. Hvala svima koji su glasali za mene, a Madaru će valjda to biti motiv da trenira još vrenije, njemu, a i svima ostalima – zaključio je Željko Obradović.

PROČITAJTE JOŠ:

PREMIJER LIGA Sitiju kruna na dlanu zahvaljujući maestralnom Gundoganu (VIDEO)

MOŽE MU SE Novi šampion pregrmeo brige, pa se opustio! Autsajder rutinski odneo bodove (VIDEO)

9 Komentara

9 Comments

  1. KUKOLEČA

    14.05.2023. at 17:36

    Kaaasno braate MURATEE,kaaasno

  2. Mile STRUČNJAK MRZI GLUPAKE I TUPADŽIJE

    14.05.2023. at 17:56

    El ima voz BGD-Kaunas,pitam za KOMŠIJU Šiftara poštara u PTT😆😆😆

    • Prle

      14.05.2023. at 19:45

      Ima za Zadar preko Zagreba 😉😉😉

      • Bradurinski

        15.05.2023. at 22:52

        Svraća li možda u Podgoricu da pokupi studente? E moji vi…zato što trčite pred rudu i unapred putujete u Kaunas, unapred odlučujete gde igrate finale a ni četvrtfinale nije prošlo, karma je čudo, nećete vi dalje od Studentskog centra. I treba.

  3. Grk

    14.05.2023. at 20:32

    Kad ce izdajnik grbovic da saopsti da partizan nece igrati u areni polufinale u finale aba lige?

  4. Perverzni traktorista

    14.05.2023. at 21:23

    Kompleksima Limara nema kraja . Šta ćeš kada im neko obećava F4 tek 10 godina .

    • Пака

      15.05.2023. at 01:24

      покриј се ушима

  5. Leteći golman

    14.05.2023. at 22:54

    Gospodin čovek!
    Neki to nikad neće dostići, niti su ikad imali, pa ne znaju ni da cene velikane kao što je Željko Obradović!

  6. Leteći golman

    14.05.2023. at 22:55

    Savo (Drezgić) ti je sledeći karaš! 🖤🤍😄

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.