Budimo u kontaktu

LIGA EVROPE

SAD JE I ZVANIČNO GOTOVO Kraj i za TSC! Putuj Evropo bez srpskih klubova… Nemoj više da čekaš na nas! (VIDEO)

Matija Tepavcevic

Objavljeno

,

Foto: Starsport

Srbija na proleće neće imati predstavnika u evropskim takmičenjima. Poslednji klub koji je imao priliku da, ipak, osvetli obraz našeg fudbala bio je TSC. Međutim, gotova je evropska misija i za njih.


NBA LIGA: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Dalasa protiv Minesote je 1.87. Početak meča je zakazan za 02.30.


Vojvodina i Partizan završili su svoje evropske izazove još letos. Novosađani u julu, Beograđani u avgustu. Očekivalo se najviše od Crvene zvezde, a priželjkivala su se čuda TSC-a i Čukaričkog. Moramo da prihvatimo realnost koliko god da je surova i pomirimo se sa činjenicom da je evropski fudbal i dalje daleko od našeg nivoa.

Olimpijakos je dočekao u Pireju fudbalere iz Bačke Topole i slavio sa 5:2. Na taj način TSC je završio evropsku misiju kao poslednji tim u Grupi A.

Ova dva kluba odigrala su nerešeno u Bačkoj Topoli početkom oktobra, ponovo im je tim Žarka Lazetića postigao dva gola, ali ovoga puta nije uspeo da ostane nesavladan.

Domaći su poveli u 21. minutu golom El Kabija. To je početak kraja, TSC je zaista večeras bio nemoćan u Pireju, pored hrabrog pristupa utakmici.

Do odlaska na poluvreme mreža Ilića zatresla se još dva puta. Oba puta strelac je bio isti fudbaler, Podens, a o proslavi njegovog kola se mnogo priča ove večeri.

Portugalac je prvo duplirao vođstvo svoje ekipe u 40. minutu, da bi samo dva minutu kasnije postigao i treći gol za svoj tim na večerašnjem susretu.

Posle samo 50 sekundi igre u nastavku ponovo se zatresla mreža našeg klua. Ovoga puta zaista nije imao sreće Veljko Ilić, mladi i perspektivni golman TSC-a. Posle kornera Olimpijakosa, šutirao je glavom Retsos, lopta je pogodila prečku i onda se od Ilića odbila u gol.

Delovalo je u tom trenutku da ekipu iz Bačke Topole očekuje katastrofe sdo kraja utakmice, ali to se, ipak, nije desilo. Kao da ih je taj četvrti pogodak trgao i konačno ohrabrio da krenu napred. Već u 48. minutu Ifet Đakovac uspeo je da postigne prvi pogodak za svoj tim na utakmici.

Vicešampion Srbije ostao je sa igračem manje u 60. minutu kada je crveni karton dobio Kuveljić. Međutim, sledeća se tresla mreža domaćeg tima. Na 4:2 smanjio je Ćirković sjajnim prodorom i realizacijom samo pola minuta posle isključenja veziste.

Nažalost, nisu imali snage da se sa igračem manje vrate u utakmicu. Mada bi to zaista bila prava senzacija i nemoguća misija.

Olimpijakos je uspeo da do kraja utakmice postigne još jedan gol i stavi tačku na priču sa TSC-om. Igrao se 67. minut kada je mrežu našeg predstavnika u Ligi Evrope zatresao El Arabi.


Olimpijakos – TSC 5:2 (3:0)

Strelci: El Kabi 21, Podens 40, 42, Ilić (autogol) 46, El Arabi 67 – Đakovac 48, Ćirković 60 

Olimpijakos : Pašalakis – Rodinej, Retsos, Ntoj, Ortega – Heze (od 73. Karvaljo), Kamara, Podens, Masuras (od 64. Bil), Fortunis (od 73. Aleksandropulos) – El Kabi (od 64. El Arabi).

TSC: Ilić – Krstić, Stojić, Ćalušić – Cvetković, Radin (od 56. Vulić), Kuveljić Đakovac, Petrović (od 56. Sos) – Ćirković (od 72. Stanić), Milovanović (od 56. Rakonjac).


 

2 Komentara

2 Comments

  1. Krcunov sljam

    14.12.2023. at 23:08

    Sve po planu AV…milioni fkcz a Partizan urusiti i poniziti,razbiti mu tim,Upravu,navijače…klosare Tsc i Cuku forsirati..i eto bruke.

  2. Odlazi cirkus

    15.12.2023. at 09:10

    “Odlazi cirkus iz našeg malog grada
    Širokim drumom što izlazi na most.

    Odlazi cirkus i ja se pitam sada:
    ko je domaćin a ko je bio gost?

    Nestaje cirkus u širokoj ravnici.
    U kišnoj noći za njim se srebri trag.
    Odlazi fakir i artisti na žici
    i tužni pajac što bio mi je drag.

    Dal’ je sve bilo samo fol?
    Dal’ je sve samo jeftin trik?
    Il’ sve te maske kriju bol
    i neki sasvim drugi lik?

    Pričaće deca o svetlima arene,
    vežbaće krišom kod kuće neki štos.
    Ali već sutra, čim prođe neko vreme
    samo će retko pomišljati na to.

    Ostaće okrugli trag na mestu šatre,
    tu gde se hrvao sa tigrom hrabri Grk.
    I par plakata, na njima gutač vatre
    kome će klinci već nacrtati brk.

    Dal’ je sve bilo samo fol?
    Dal’ je sve samo jeftin trik?
    Il’ sve te maske kriju bol
    i neki sasvim drugi lik?

    Laku noć dame i gospodo.
    Eto, i ova predstava je završena.
    Nadam se da ste uživali u njoj.
    Bilo je zadovoljstvo glupirati
    se za vas sve ove godine.
    Nadam se da ćemo se još videti
    u nekom drugom gradu,
    na nekoj drugoj predstavi,
    u nekom drugom cirkusu.

    Odlazi cirkus iz našeg malog grada
    širokim drumom što izlazi na most.
    Odlazi cirkus i ja se pitam sada:
    ko je domaćin a ko je bio gost?

    Odlazi cirkus, za sve je bolje tako.
    Mnogi su predstavu shvatili do sad.
    Nove pajace će masa naći lako
    jer drugi cirkus će doći u naš grad.

    Ma sve je bilo samo fol.
    Sve je to samo jeftin trik.
    I sve te maske kriju bol
    i neki sasvim drugi lik.”

    Đ. Balašević

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.