Budimo u kontaktu

NEMAČKA

ZDANJE BEZ DUŠE Bilo je jedno od svetilišta “delija”… Sada se tu ne igra fudbal! (FOTO+VIDEO)

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Tribina Olimpijskog stadiona u Minhenu (Foto: MaxBet Sport)

(od izveštača MaxBet Sporta iz Minhena)

Pobedićemo Bajern i u Minhenu i u Beogradu.

Ovu rečenicu je 1991. godine izgovorio Dragan Džajić, uz Vladimira Cvetkovića tvorca evropskog šampiona iz Ljutice Bogdana. Delimično je Džajić bio u pravu – Zvezda je pobedila Bajern “samo” u Minhenu.


Naša kladionica nudi kvotu 1.85 da će na meču Srbija – Mađarska biti postignuto više od 56 golova.


Sećaju se Zvezdini navijači one aprilske noći u Minhenu, sjajne igre i pobede, golovima Pančeva i Savićevića, posle “bega” od tridesetak metara. Minhen je tada osvojen, nešto kasnije i Bari i Evropa.

Posle pehara namenjenom osvajaču Kupa šampiona, Olimpijski stadion u Minhenu je postao jedan od “svetliišta” Zvezdinih pristalica. Tada, na tom mestu, san o evropskoj tituli je postao stvaran, a te dve reči “evropski šampioni” počele su da se izgovaraju mnogo glasnije.

Olimpijski stadion je izgrađen za potrebe Olimpijskih igara u Minhenu 1972. i bio je Bajernova kuća do 2005. godine. Sada je to zdanje praktično “živi mrtvac”.

Poput kvrgavih i tankih staračkih ruku reflektori i dalje stoje nadvijeni nad terenom, ne dozvoljavajući mraku da zagospodari čitavim Olimpijskim parkom.

Tu su i blagajne za karte i ulazi, ali više nema navijača Bajerna. Ni Zvezde. Više nema ni fudbala. Niko više na terenu ne trči za loptom. Prazne tribine deluju kao stecište duhova nekadašnjih fudbalskih fanatika sa crveno-belim šalovima. I boje spajaju Bajern i Crvenu zvezdu, ne samo taj dvomeč u polufinalu Kupa šampiona.

Nema katanca, ali na fudbal je stavljen katanac. Sada se na Olimpijskom stadionu, kako nam je rekao Kristijan Šmit, održavaju takmičenja u atletici i razni koncerti.

Bez fudbala i Bajerna to je samo gomila betona i gvožda kojima je ukradena duša. Za “delije”, međutim, ta aprilska minhenska noć nikada neće da prestane. I sada bi, možda, mogli da se čuju aplauzi najvatrenijih pristalica beogradskog kluba toj najvećoj generaciji Crvene zvezde koji su još pre više od 30 godina ušli u pukotine Olimpijskog stadiona…

3 Komentara

3 Comments

  1. NR

    14.01.2024. at 12:48

    Golmanu Bajerna nacionalna penzija za namerni autogol.

    • da li sam dobro razumeo.

      14.01.2024. at 13:22

      isto i za igrace huventuda, penzioner bi zaustavio onu trojku ali jbg.

    • CZV FAN

      14.01.2024. at 23:28

      Koji si ti paćenik teško je opisati!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.