Budimo u kontaktu

EVROLIGA

OSTAJE ŽAL Petrušev o Top 8: Da je bio tu Kampaco, ko zna šta bi bilo! (VIDEO)

Djordje Miljanic

Objavljeno

,

Filip Petrušev (Foto: Starsport)

Visoki igrač crveno-belih je opširno odgovarao na pitanja novinara, te je rekao dosta zanimljivih stvari o trenutnoj situaciji u klubu, neuspehu u elitnom takmičenju, pojedinim saigračima, atmosferi…


SUPERLIGA SRBIJE: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Čukaričkog u Ivanjici protiv Javora je 1.85. Utakmica počinje u 17.00.


Crvena zvezda je potvrdila dobru formu tako što je nadigrala lidera na tabeli Evrolige, Olimpijakos. Nažalost po nju, ta pobeda ne znači ništa kada je pomenuto takmičenje u pitanju, ali sigurno da ima uticaja na samopouzdanje i generalni mentalitet ekipe.

Filip Petrušev je imao nekoliko odličnih sekvenci u napadu protiv Pirejaca, koji su posebno kvalitetni u reketu. Svoje izlaganje pred novinarima po završetku meča je započeo istakavši šta je bio ključ trijumfa:

– Naša odbrana. Posle prve četvrtine definitivno, jer smo dotad ušli malo ležerno moglo bi se reći… Oni su uzimali baš lake šuteve i igrali onako tečno kako oni graju. Kada smo to zaustavili, kada smo stegli odbranu videla se razlika. I u napadu smo tražili bolja rešenja, bolje šuteve, pogađali smo, i to je to.

PODIZANJE FORME

Pobeda je značila na polju samopouzdanja:

– Pa da, to, a i nekako ostaje neka žal što stvarno igramo dobro u poslednje vreme, pogotovo sa Kampacom. To izgleda stvarno dobro kada igramo odbranu. Da je bio tu, možda više malo, ko zna šta bi bilo ali drago mi je da igramo dobro i da dižemo formu iz utakmice u utakmicu, pobeđujemo neke stvarno dobre ekipe i to je sigurno lepo.

Atmosfera na tribinama je ponovo bila sjajna:

– Baš je bilo dobro, pogotovo kada su oni poveli i posle nekih odluka sudija, navijači su bili, onako, aktivirali su se tada. Bili su sa nama u utakmici i tačno se čula promena kada smo krenuli da se vraćamo. Bili su uz nas, dali su nam baš vetar u leđa, baš se osetilo. Super je bilo.

Poslednje četiri utakmice, četiri pobede, bile su slične zbog lošije prve deonice i boljeg nastavka do samog kraja.

– Danas se baš videlo da smo loše ušli u meč. U ranijim  mečevima je bilo ok, bilo je bolje. Možda nismo pogađali. Uvek je najbolje kada igrač bolje sa protokom vremena. To je možda i dobro kad je tako.

SVESTRANI KAMPACO

Gde Kampaco više doprinosi, u odbrani ili u napadu?

– Mislim, svuda, na svakoj je lopti i u napadu i u odbrani, na skoku, uzeo je i Falu loptu u jednoj situaciji u skoku. Tako da, dok je on na terenu, mislim da se baš vidi razlika i u oidbrani i u napadu.

Džon Holand je odigrao sjajno, što je veliki napredak u odnosu na prethodni period kada nije imao nikakav doprinos u igri Zvezde. Koliko znači Portorikanac u dobroj formi?

– Kako ne, nama je svaki igrač bitan pogotovo kada neki igrači nisu u ekipi kao Ben i Neda koji se polako vraća posle neke pauze. Stvarno nam je bitan svaki igrač. Znamo šta Džon može da uradi svaki put kad je na terenu, i to je danas uradio. Verovatno nisu bili spremni za njega – zaključio je Filip Petrušev.

PROČITAJTE JOŠ:

VUČIĆ: Partizanu želim plasman na Fajnal for Evrolige! Kampaco? Voleo bih…

ZADOVOLJAN VIĐENIM Ivanović objasnio zbog čega Zvezda nije u Top 8, pa odbrusio: Popiću flašu dobrog vina!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.