Budimo u kontaktu

EVROLIGA

Ovo su timovi koji sledeće sezone igraju u Evroligi… Smeju li Zvezda i Partizan da se uzdaju u specijalnu pozivnicu?

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Detalj s poslednjeg meča večitih rivala odigranog 6. marta (Foto: Starsport)

Evroliga u sezoni 2022/23 je jednačina s nekoliko promenljivih… Postoje nedoumice, pre svega u vezi sa statusom ruskih ekipa. Kako stvari stoje, oni neće da budu deo ovog košarkaškog karavana.


ENGLESKA: Kvota kladionice MaxBet na igru 3+ u meču Totenhem – Arsenal (20:45) je 1.70.


Zna se, međutim, 15 članova Evrolige u sledećoj sezoni. Poslednji u nizu je Virtus koji je to pravo stekao osvajanjem Evrokupa. Podsetimo tim iz Bolonje je u finalu savladao Bursu. Tim našeg Dušana Alimpijevića nije mogao da načini i četvrto uzastopno iznenađenje, ali svakako je ovo za turski tim bila sezona iz snova.

UPRAŽNJENA MESTA

Tu su, pored Virtusa, još Real Barselona, Baskonija (Španija), Efes, Fenerbahče (Turska), Olimpijakos, Panatinaikos (Grčka), Žalgiris (Litvanija), Makabi (Izrael), Bajern, Alba (Nemačka), Asvel, Monako (Francuska) i Armani (Italija). Ostala su dva upražnjena mesta…

Jedno mesto dobiće ABA liga, a drugo Evroliga dodeljuje “po svom nahođenju”. Mogu li srpski klubovi, Crvena zvezda i Partizan, da se pouzdaju u dobijanje specijalne pozivnice? Jedan od njih će, vrlo verovatno, da osvoji regionalno takmičenje, a onda će onaj drugi da se nada “vajld karti”.

Ima li smisla da se očekuje pozivnica Evrolige?

PROKOM KAO OPOMENA

Pre svega ova dilema postoji zbog činjenice da se već dogodilo da Partizan “izvisi”. Sada već daleke 2010. godine crno-beli su ostali bez A licence, a tu A licencu je dobio Prokom!? Poljski klub… I to posle sezone u kojoj je stigao među osam najboljih ekipa u Evropi, a Partizan je te sezone ostvario plasman u plej-of!

Đordi Bertomeu (Foto Euroleague.net)

Sasvim je drugačija situacija sa Prokomom, koji je sedam godina uzastopno šampion Poljske – svojevremeno je objasnio direktor Evrolige Đordi Bertomeu.

Dakle, događale su se nelogične stvari koje nisu bile bazirane na rezultatima, pa onda nije ni logično da se bilo šta očekuje. Istini za volju, neke stvari su se promenile u Partizanu. Pre svega to se odnosi na povrtak Željka Obradovića na klupu…

Sigurno je, takođe, da ne specijalnu pozivnicu računa i Valensija, možda se tome nada i finalista Evrokupa, Bursa. Ako Rusi budu izbačeni i ako se bude popunjavao njihov broj, onda će i više klubova da dobije specijalnu pozivnicu.

Međutim, previše je toga “ako”. Za večite rivale je sigurnije da osvoje ABA ligu…

PROČITAJTE JOŠ:

Rus ocrnio Dzjubu! Zvezda, očigledo, ne misli tako…

Jokić: Kada budem star, debeo i mrzovoljan, pričaću deci da sam nekad igrao dobru košarku

6 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.