Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

Paklena 44 dana! Može li to Partizan da izdrži?

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Najolji strelac crno-belih Rikardo Gomeš (Foto: Starsport)

Pred Partizanom je period ogromnog iskušenja. Od 1. oktobra do 13. novembra, kada se završava jesenji deo prvenstva, zbog Svetskog šampionata u Kataru, crno-beli će da odigraju 13 utakmica.


LIGA NACIJE: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Hrvatske protiv Danske je 2.45. Meč u Zagrebu počinje u 20:45.


Postavlja se pitanje da li to Partizan može da izdrži? Ne zato što je ovo nešto neprirodno, naravno da nije, već zbog činjenice da trener Gordan Petrić ne rotira previše igrače. Jednostavno, Partiza ima “tanku klupu” s koje uglavnom ulaze Baždar i Lutovac. Može da se desi i do promeni štopera ili nekog igrača sredine terena… Neke stvari su, međutim, za glavobolju.

MOŽE LI BEZ ŽIVKOVIĆA I UROŠEVIĆA?

Na golmanskoj poziciji sada je “zacementiran” Popović, na poziciji dva štopera se menjaju Marković, Vujačić i Saničanin, desni bek je Živković, a uz levu aut liniju šparta Urošević. Na sredini terena su Natho/Andrade/Traore/Fejsa/Belić, a u napadu Menig, Dijabate i Gomeš.

Slobodan Urošević (Foto: Starsport)

Jasno je da je na sredini terena, posebno na poziciji zadnjeg veznog, najbolja situacija. Takođe je jasno da će na pozicij centralnog veznog malo “lufta” morati da dobije Bibars Natho, a samim tim više minuta trebalo bi da ime Patrik Andrade.


Mečevi koji su pred crno-belima

Superliga – 1. oktobar: Partizan – Vojvodina, 8. oktobar: Voždovac – Partizan, 15. oktobar: Partizan – Čukarički, 23. oktobar: Partizan – Javor, 29. oktobar: Partizan – Radnički, 5. novembar: TSC – Partizan, 13. novembar: Partizan – Novi Pazar.

Odloženi mečevi Superlige – 19. oktobar: Partizan – Napredak, 9. novembar: Partizan – Spartak.

Liga konferencije – 6. oktobar: Keln – Partizan, 13. oktobar: Partizan – Keln, 27. oktobar: Nica – Partizan, 3. novembar: Partizan – Slovačko.


Na levom beku kao zamena za neumornog kapitena Slobodana Uroševića figurira Zlatan Šehović, a on je u ovoj sezoni ukupno na terenu proveo 83 minuta. Ima Petrić na desnom beku na raspolaganju Aleksandra Filiovića, ali on je u septembru odigrao tek 59 minuta. Ne deluje tako “ružičasto” bez Živkovića i Uroševića…

VELIKI PROBLEMI U NAPADU

Problemi su u napadu. Praktično da novi miljenik navijača, Fuseni Dijabate, i Kvinsi Menig, nemaju prave zamene. Njihove alternative se nisu naigrale ove sezone. Na poziciji desnog krila je Nikola Terzić, a on je do sada odigrao 222 minuta u svim takmičenjima (jedna asistencija). Još slabija brojka stoji uz ime Nemanje Jovića. Na terenu je proveo 151 minut i nije zabeležio ni gol ni asistenciju.

Kad je u pitanju pozicija špica, Rikardo Gomeš nema adekvatnu zamenu. Praktično je nezamenljiv i po učinku pošto je na 16 utakmica postigao 14 golova i upisao četiri asitencije. Na poziciju centralnog napadača 2. avgusta je stigao Andrija Pavlović, ali nekadašnji član Čukaričkog i Brondbija, od tada nije odigrao ni minut u crno-belom dresu.

Nema nikakve dileme, moraće Gordan Petrić češće da meša karte, a da se to ne oseti na rezultatima.

PROČITAJTE JOŠ:

UOČI IZBORA “Zašto Vidić ne bi bio predsednik FSS? Ja bih mu prvi dao glas”!

NOVO LICE Zvezda renovirala tribinu pred meč sa Ferencvarošem! Evo kako sada izgleda (FOTO)

2 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.