Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

PALI “ZMAJEVI” Rikardo odsvirao kraj već u 5. minutu, za prvu pobedu Partizana u Humskoj posle pet meseci! (VIDEO)

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Slavlje fudbalera Partizana posle gola Rikarda (Foto: Starsport)

Partizan je najzad pobedio u Humskoj! Prvi put u 2023. godini, ili da budemo precizniji, prvi put od 13. novembra prošle godine, kada je pobeđen Novi Pazar sa 1:0. Sada je pao Vožd ovac, takođe sa minimalnih 1:0, ali trijumf za Partizan bitan, zaslužen, kojim izabranici trenera Duljaja nastavljaju bitku za drugu poziciju.


ENGLESKA: Vest Hem i Njukasl se sastaju od 21:00. Kvota na igru GG u kladionici MaxBet je 2.00. 


Partizan je u seriji očajnih rezultata kod kuće, vezala je ekipa pet takmičarskih mečeva u Humskoj bez trijumfa. Sada se, međutim, videla velika želja već u prvim minutima, a prvi ozbiljan atak, kojem je ruku na srce kumovala i odbrana “zmajeva”, doneo je i prednost Partizanu. Strelac je bio Rikardo Gomeš, ali zasluge za gol u velikoj meri pripadaju Nathu, koji je ukrao loptu na polovini igračima Voždovca, odigrao ka Rikardu, a ovaj je sa ivice šesnaesterca pogodio donji ugao – 1:0.

Kolosalna šansa za Meniga u 10. minutu, ali i promašaj! Ponovo je Voždovac izgubio loptu, Jović je odigrao za Meniga na drugu stativu, ovaj je bio potpuno sam na petercu, iz prve je šutirao ali preko gola! U 15. minutu beležimo i prvi napad Voždovca. Pantović je šutirao, a Saničanin ga je izblokirao. Dva minuta kasnije zvraća Partizan, a udarac Jovića, brani Katić i skreće loptu u korner, posle kojeg je Saničanin je šutirao i pogodio spoljni deo mreže.

U 21. minutu sjajna kontra Partizana koju je povukao Menig, odigrao je za Jovića, koji je došao do ivice kaznenog prostora i onda raspalio, ali lopta je otišla preko gola. Posle desetak minuta manje-više rastrzane igre na obe strane, sviran je prekršaj za Partizan na 25 metara od gola. Matić je srušio Rikarda, a pozicija dobra za Natha ili Pantića. Natho je ipak centrirao, lopta je išla na trojicu igrača Partizana, ali je štoper gostiju Đorđević ispred njih izbacio loptu u korner. Partizan je, realno, zasluženo vodio 1:0 posle prvih 45 minuta. Imao je dosta šansi da to vođstvo učini i ubedljivijim…

Već u 47. minutu šansa za crno-bele, ali i dobra intervencija golmana Voždovca. Šutirao je Natho sa 17-18 metara, ali se Katić ispružio i odbio loptu, ona je stigla do Meniga, koji je probao da pogodi dalji ugao, ali je šutirao pored gola. A da je minimalac ipak nedovoljan, Partizanu je u 53. minutu pokazao Teodorović kada je pogodio stativu, ali se prethodno napadač Voždovca našao u ofsajdu. Ipak, bilo je to veliko upozorenje za crno-bele. Isti igrač se i tri minuta kasnije našao u ofsajdu.

Nije Partizan uspevao dugo u nastavku meča da dođe u dobru poziciju za gol. Pokušavali su Rikardo i Menig prodorima jedan na jedan, ali je odbrana “zmajeva” izlazila kao pobednik. A onda u 64. minutu nalet Partizana, još jednom je u akciji Menig, ali njegov udarac sjajno brani Katić! U 73. minutu ponovo Menig. Bila je to dobra šansa za Holanšanina! Probao je makazicama sa šest-sedam metara, ali lopta je završila u Katićevim rukama.

U 79. minutu Rikardo je pogodio stativu! Šutirao je iz teške situacije, jer mnogo je Jović iskomplikovao vrlo izglednu poziciju za Partizan. Ali tri minuta kasnije neverovatan promašaj Rikarda Gomeša! Sam je bio na petercu, šutirao je glavom, ali Katić je odbranio! Mogli su to “zmajevi” da kazne u 85. minutu. Pantović je protutnjao levom stranom, centrirao je na peterac, gde Saničanin reaguje ispred napadača gostiju.

u 91. minutu ponovo Katić sprečava gol. Jović je bio u šansi, tukao je ka daljem uglu, ali je golman Voždovca nogom sačuvao gol. I to je bil o sve… Partizan je slavio u Humskoj posle pet meseci, uz najbolju igru ovog proleća.


PARTIZAN – VOŽDOVAC 1:0 (1:0)

Strelci: 1:0 Rikardo u 5. minutu

Stadion: Partizana

Sudija: Pavle Tomić

PARTIZAN: Stevanović – Filipović, Vujačić, Saničanin, Urošević – Fejsa, Pantić (od 81. Kolorado)  – Menig, Natho (od .69 Baždar), Jović (od 90+2. Jevremović)  – Rikardo.

VOŽDOVAC: Katić – Damjanović, M. Đorđević, Đuričić – Mijailović, Lazarević (od 65. Stoisavljević), Matić, Nešković, (od 77. Medić), Pantović – Jočić (od 83. Mitrović),, Teodorović  (od 65. Kadrić).


SUPERLIGA SRBIJE, 29. kolo

Utorak

Napredak – Mladost Lučani 0:0

Sreda

Partizan – Voždovac 1:0 (1:0)

(Rikardo 5)

18.45 Mladost GAT – Kolubara

18.45 Spartak – Crvena zvezda

Četvrtak

16.00 Novi Pazar – Radnik

Petak

17.00 TSC – Vojvodina

17.00 Radnički 1923 – Radnički Niš

18.00 Javor – Čukarički

Tabelu Superlige Srbije pogledajte OVDE

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.