Budimo u kontaktu

Niže lige Srbije

ZEMUNCI OHLADILI ŠAMPANJAC Luka Svetličić potopio “optičare”! Zemun na pragu Prve lige! (VIDEO)

Dalibor Tomasevic

Objavljeno

,

Dobra poseta u Zemunu (Foto: FK Zemun / Instagram, printskrin)

Ponovo se čuju prvoligaška zvona u Ugrinovačkoj ulici. Zemun je posle tri godine na pragu povratka u Prvu ligu Srbije, čemu je doprinela pobeda u komšijskom okršaju sa Teleoptikom.


NEMAČKA 2: Kajzerslautern – Magdeburg (20.30), kvota na tip 3+ u kladionici Maxbet iznosi 1.50


Lepo popodne u Gornjoj varoši. Preko 1500 gledalaca na tribinama došlo je da isprati duel koji je slovio za derbi prolećnog dela sezone u beogradskoj grupi Srpske lige. Na kraju, zaslužena pobeda Zemuna 2:1 koja je zeleno-plave odvela na četiri boda prednosti u odnosu na današnjeg rivala.

DVA GOLA U PRVOM POLUVREMENU

Domaći su mnogo bolje otvorili meč, a do vođstva su stigli već u 15. minutu. Luka Svetličić je prihvatio loptu na ivici kazenog prostora iskosa sa leve strane, uputio je snažan udarac desnom nogom, a golman gostiju Mihajlović paradom je samo dodatno ulepšao gol.

“Optičari” su izjednačili u 29. minutu iz opravdano dosuđenog jedanaesterca. Siguran realizator bio je Knežević, a prethodno je u kaznenom prostoru Pavlović oborio Lekića. Nerešenim rezultatom otišlo se na odmor.

SVETLIČIĆ SA “KREČA” ZA POBEDU

Slična slika i u drugom poluvremenu. Zemun ofanzivniji i konkretniji, sa konstantnim pritiskom ka golu igrača u crno-beloj opremi. To se isplatilo u 70. minutu kada je sudija Jeknić dosudio novi penal, ovoga puta u korist domaćina. Fauliran je Đorđević, a precizan sa bele tačke bio je danas veoma raspoloženi Svetličić.

Svetličić proslavlja drugi gol (Foto: Fudbalski savez Beograda / Jutjub, printskrin)

I pored inicijative Teleoptika u poslednjih dvadeset minuta rezultat se do kraja nije menjao. Zemun je potpuno zasluženo ostvario pobedu i obradovao svoje brojne navijače, iako oni najvatreniji danas nisu prisustvovali utakmici sa izgovorom da se “fudbal ne igra na veliku subotu”.

Četiri kola pre kraja sezone Zemun ima četiri boda prednosti i znatno povoljniji raspored do kraja. Pred ekipom Milana Kuljića su gostovanja Dorćolu i davno otpisanom Radu, kao i mečevi kod kuće sa Brodarcem i Zvezdarom. Utisak je da zeleno-plave ništa ne može da zaustavi na putu povratka u Prvu ligu.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.