Budimo u kontaktu

EVROLIGA

PAR REČI O JUNAKU PARTIZANA Njemu idu zasluge više nego drugima! Mogu li crno-beli da dobiju pojačanje iz sopstvenih redova? (VIDEO)

Djordje Miljanic

Objavljeno

,

Košarkaši Partizana (Foto: Starsport)

Stigao je kao veliko pojačanje, ali u većem delu sezone nije bio na visini zadatka. Istina, bilo je povremenih “bljeskova”, što nije dovoljno kada se radi o igraču sa takvom reputacijom. Ipak, stvari bi uskoro mogle da se promene.


PREMIJER LIGA: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Brentforda u istoimenom gradu protiv Sautemptona je 1.85. Utakmica počinje u 16.00.


Partizan se trenutno nalazi na visokom sedmom mestu tabele Evrolige. Pobeda kao što je bila ona u Kaunasu protiv Žalgirisa je neophodna za bilo koga ko pretenduje na plasman u četvrtfinale. Jednostavno, nije dovoljno da se pobeđuje samo kod kuće.

Mnogi velikani su padali od strane “zelene šume” na njenom terenu, pa ipak, glatko je izgubila od ekipe koja nosi epitet domaćinske. Crno-belima je to bio četvrti trijumf na strani i mogao bi da bude ključan za eventualni prolazak u narednu fazu takmičenja.

Najzaslužniji igrač za pomenuti uspeh je, bez ikakve sumnje, Joanis Papapetru. Grk je u Humsku stigao sa ogromnim iskustvom igranja košarke na visokom nivou i kao neko ko je bio jedan od nosilaca igre slavnog Panatinaikosa. Ukratko, predstavljao je kapitalno pojačanje. Nažalost po “parni valjak”, nije se pokazao kao takvo.

DOPRINOS POSTOJI

Istina, ne može da se kaže da je popularni Jani kontraproduktivan ili da ne doprinosi. Štaviše, postoje stvari u statistici koje ne pokazuju verodostojno šta on radi na terenu, pre svega u odbrani gde često čuva protivničke najbolje igrače i plejmejkere, iako sâm pokriva poziciju krila.

Ipak, očekivalo se mnogo više, a koliko može, pokazao je upravo protiv Žalgirisa. Na ovoj utakmici je bio najbolji igrač ne samo zbog brojki koje lažu češće nego što govore istinu (pogotovo u Evropi), već zbog karaktera i hrabrosti da preuzme odgovornost kada je Partizanu bilo najpotrebnije. Litvanci su bili nadomak preokreta, skoro su nadoknadili minus od 22 poena i delovalo je da su crno-beli “na konopcima”.

Tada se ukazao Joanis Papapetru, koji je sa nekoliko karakterističnih minijatura odbio nalet rivala. Ubrzo zatim, stvari su postale lakše za srpskog predstavnika, koji je kasnije stigao do zlata vredne pobede. Zapravo, vrlo je moguće da bi ishod bio drugačiji da grčki reprezentativac nije uradio to što je uradio.

Joanis Papapetru je bio najbolji pojedinac Partizana u utakmici sa Žalgirisom (Foto: Euroleague Basketball via Getty Images)

UKLAPANJE

Postavlja se pitanje, zašto on ovako nije igrao tokom čitave sezone? Pa, subjektivni utisak je da se nije najbolje uklopio. Delovalo je da se dosta drži po strani u timu, bio je dosta rezervisan, kada su se drugi radovali pobedama, bio je nekako tih… U poslednje vreme se ovo promenilo. Sada Papapetrua možemo da vidimo i na tribini kako slavi sa navijačima, aktivniji je u razgovorima sa saigračima, više se smeje… Deluje srećnije. Nije nemoguće da su upravo ove nekošarkaške stvari doprinele da postane neuporedivo bolji na terenu.

Partija koju je pružio protiv Žalgirisa bi mogla da bude najava boljih dana ne samo za njega, nego i za Partizan. Igrač kome je rekord karijere u Evroligi 39 ubačenih poena svakako da može i mora više, pogotovo što u tom takmičenju trenutno prosečno postiže samo pet poena. Ipak, utisak je da bi njegovi dani konačno mogli da dođu.

PROČITAJTE JOŠ:

Zlatni srpski košarkaš uz ovu “grobarsku” pesmu proslavio 50. rođendan (VIDEO)

ISKRENO O PROBLEMIMA Poznati trener misli da Kampaco nije trebalo da dolazi u Zvezdu! Evo i zbog čega

19 Komentara

19 Comments

  1. Павелић НДХ ЈСД Партизан - једна секта!

    04.02.2023. at 13:20

    Placaju ga gradjani Srbije 3 miliona godišnje a on odigra svaku 10 dobru, a ti narode gladuje dok se franjevci raduju

    • #nepoFaci

      04.02.2023. at 14:07

      Sledeći…..
      Žalgiris,Partizan,Virtus,Armani,Makabi….

    • Aleksandar

      04.02.2023. at 14:11

      Izvini koliko dojde campaco????

    • Raki

      04.02.2023. at 14:13

      Bolesti tvojoj nema leka 🤦‍♂️

    • Sasa

      04.02.2023. at 14:44

      Nije 3 nego 16

    • Nenad

      05.02.2023. at 10:23

      Kompleks je čudo

    • Neco

      06.02.2023. at 16:58

      Gledaj ti svog Kampaca koliko je placen neka nas. Sto potpis, sto dug Realu Kampaco 6,9 miliona. I to placaju gradjani Srbije. Ne mozete godinama u Top 8 pored tolikog buzdeta.

  2. Potrazi me u zagorju

    04.02.2023. at 13:22

    Koga briga dok se narodne pare trose..

  3. Samo jako...samo jako...samo jako ili nikako.

    04.02.2023. at 13:51

    Papa je odličan igrač….
    Bio je povređen u toku EP …trebalo mu je vremena da uhvati formu.
    Sada kde saml na gore…nema granice.

  4. Steva

    04.02.2023. at 14:35

    Obradovic, kao najtrofejniji trener Evrope je bas ovo i obecao, da ce igra Partizana tek doci u drugoj i trecoj sezoni njegovog rada sto je sada vec ocigledno tacno.

  5. Goran@

    04.02.2023. at 14:37

    Nemaju Kampaca na klupi ali imaju Smajlija i Papapetrua na parketu.

  6. KOLE ČAŠULE

    04.02.2023. at 14:44

    Glavni Gloda**rski igrači nisu u timu nego u režiji!HA,HA,HA,HAHA,HS,HA,HA,HA,HA…
    DRUG SELJADIN MURHAT YAYAROGLU OBRADOGLU DUDUQ EFENDIJA,SAVA GO**VEĐA GLAVA, DRUG MARŠAL GLIKMAN,zvani “Ljubičica bela(j)”,i Drug BODI RAGA. TO SU JUNACI GLODA””RISTANOVE UL’CE DA H*BE OCA. TU SE PODMAZIVA SA MAZIVO ZVANO TOZLA,TUUJ SE MULJA SVE REDOM, TUUJ SE ZAVRČU RUKE ,PRETI, MONTIRA…UVEK GLODA**RIMA DAN ILI ČAK NEKAD I DVA DANA DUŽE ZA ODMOR I PRIPREMU,TUU SE SUDIJE PODMAZUJU ILI SE PRIPRETI!!+ TU SE PRAVE KOMBINACIJE DA UVEK NEKAKO PARTIZANI GOSTUJU NEOZBILJNIM PROTIVNICIMA ILI IM POSLE VAŽNIH EL MEČEVA MALO OZBILJ.PROTIVNIK IZ ABA STIŽE NA NJOHOV TEREN!!! NIKAD IH DO DANAS NIJEDAN SUDAC NI U POKUŠAJU NIJE OŠTETIO! UVEK JE TO ONO DO J**A DOMAĆINSKO SUĐENJE. ONDA FARSA SA ARENOM GDE GLODARI IGRAJU I ABA LIGU PA DOĐE SAMO FAMILIJA DA GLEDA,ALI VELIČINA SE POKAZUJE U VELIKOJ HALI😁😁😁!A TAMO PLAĆA DRŽAVA GAŽU 100 TUSUĆA EVRADI PO TEKMI DA SE IŽIVLJAVA JAJAROGLU!!!

    • Krcun osnivac

      04.02.2023. at 15:00

      Oprem dobro!!!!

    • Heskey87

      04.02.2023. at 15:31

      Koliko tebi nije lako🤣🤣🤣🤣

    • MILE

      08.02.2023. at 01:25

      JADNICAK BAS MI TE ZAO,AL TEK CES DA PATIS

  7. KoleUhvatiMeD.le

    04.02.2023. at 15:03

    Molim administatore da zabrane komentare bolesnih osoba iz predgrađa,jer pre svega neznaju za koji tim uopšte navijaju.Koristim priliku da obavestim društvo za zaštitu životinja da jedna pudlica skviči,šeta je naočit đetić sa repić.

    • MALINMARKO BABA SERINA UNUČICA, NA ENGLESKEM LITTLE TRRT MILJOJKA EN

      05.02.2023. at 06:00

      Oćću bre, nego ne znam el to ok? Misim ti si ipak mlada devojčiica, a ja matoraaćć. Osim ako ne preferiraš gospodunu godinama zbog debljine novčanika?! Al ajde kad si navalio baš, kanuče ti čika 2bčrvene, pa idi u klonju kod bana sere pa se iščeši sama onako za sve pare

      • Ivan

        06.02.2023. at 17:16

        Koliko ljudi ovde ne zna ni da piše pa to je neverovatno.

  8. Belvedere

    05.02.2023. at 10:11

    Pripitajte vi sebe koliko vec godina ste statisti u Euroligi i čije pare akče i Zvezda i Fmp pa se onda javite da šta pričate!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.