Budimo u kontaktu

ABA LIGA

KOŠARKAŠKI “TUNEL” Partizan još ne zna termin majstorice! Ovo je glavni razlog

Igor Pavlovic

Objavljeno

,

Košarkaši Partizana (Foto: Starsport)

Sve oči evropske košarkaške javnosti uprte su u Beograd. Srpska prestonica biće domaćin završnog turnira Evrolige, ali i najmanje jednog (odlučujećeg) polufinalnog meča ABA lige.


PREMIJER LIGA: U utorak od 20:45 igraju Sautempton – Liverpul, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu gostiju 1.45. 


Beograd će narednih nedelju dana da bude isključivo u znaku košarke. Najbolje četiri evropske ekipe boriće se za trofej Evrolige, dok “večiti” uveliko napadaju regionalni tron. Za sada je sigurno da će “parni valjak” odlučujuću, treću utakmicu da odigra u dvorani “Aleksandar Nikolić”, dok crveno-beli posao mogu da završe večeras u Ljubljani.

Praznik košarke u prestonici Srbije već sada kvari potencijalni problem sa terminima. Fajnal for i definitivno je na programu 19. (polufinale) i 21. (finale) maja, ali na pažnju domaće publike umnogome bi mogla da utiče ABA liga. Naime, meč između Partizana i Budućnosti, kao i eventualni treći duel Crvene zvezde i Cedevita Olimpije verovatno će da budu odigrani u istim terminima kada i utakmice fajnal fora.

ČEKA SE ZVEZDA

Dok se ne završi duel u Sloveniji, konačne odluke oko termina trećeg meča neće da bude. Za sada je 20. maj najpoželjniji (dan pauze na fajnal foru), ali ukoliko crveno-beli dožive poraz, neko će gotovo izvesno da dobije 19. ili 21. maj kao termin za treću utakmicu.

Rano ispadanje Partizana i Cedevita Olimpije iz Evrokupa uticalo je da se ubrza početak plej-ofa ABA lige, a mnoštvo naknadno dogovorenih termina dovelo nas je do problema koji sada imamo.

Lesor i Peri (Foto: Starsport)

HOTELI, SAOBRAĆAJ, POLICIJA…

Svako eventualno preklapanje dana/satnice duela regionalne lige sa Evroligom izazvaće kolaps na više nivoa. Prema nezvaničnim saznanjima iz ABA lige, najveći problem stvorio je hotelski smeštaj zbog broja ekipa/navijača koji će istovremeno da borave u prestonici Srbije. Pored toga, pristalice najmanje pet klubova mogle bi da budu istog dana na ulicama Beograda, što organizaciono pravi probleme policiji, kao i običnim građanima u saobraćaju.

Neverovatno je da imamo situaciju u kojoj se tri dana pred početak fajnal fora ne znaju termini regionalne lige. Ljubitelje košarke očekuje pravi “pakao” ukoliko u istom danu budu morali da biraju hoće li da gledaju meč voljenog kluba ili polufinale/finale Evrolige. Prava je šteta što spektakularni mečevi građane ne stavljaju na slatke muke, već one najgore. U najtežoj situaciji biće definitivno oni koji su već kupili kartu za fajnal for, a istovremeno ih čeka (odlučujući) meč u Pioniru koji igra klub za koji navijaju.

Nadamo se da će klubovi na kraju uspešno pronaći rešenje, kako bi publika u Srbiji mogla da gleda najbolju košarku na Starom kontinentu.

PROČITAJTE JOŠ:

Sudijski ekspert za MaxBet sport: Nije bio penal za Napredak (VIDEO)

Postavljena bomba u TC “Krov”? Ne zna se da li će da se odigra meč Voždovac – Partizan!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.