Budimo u kontaktu

EVROLIGA

DEMONSTRACIJA SILE Partizan pregazio Asvel kao plitak potok! Apsolutna nadmoć u Francuskoj (VIDEO)

Djordje Miljanic

Objavljeno

,

Džejms Naneli u akciji protiv Asvela u Lionu (Foto: Euroleague Basketball via Getty Images)

Crno-beli su odigrali fenomenalno i došli su do prvenca u elitnom takmičenju. Ono što je takođe važno je to što je trijumf bio dovoljno ubedljiv da je trener Željko Obradović imao priliku i da odmori glavne igrače, što je prava retkost u ovako kvalitetnom šampionatu.


NBA PREDSEZONA: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Denvera protiv Čikaga je 1.85. Početak meča je zakazan za 02.00.


Partizan se iskupio za slabu partiju u Tel Avivu prošle nedelje, pa je sav bes iskalio na Asvelu u Lionu, nadigravši ga sa čak 26 poena razlike – 88:62 (13:17, 16:26, 19:29, 14:16). Ovo je ujedno i prva njegova pobeda u novoj sezoni Evrolige, a ostvario ju je u drugom kolu.

O samom meču nema mnogo šta da se kaže kada jedna ekipa ovako ubedljivo slavi. Domaćin je bio ravnopravan protivnik samo tokom prve četvrtine. Već u drugih 10 minuta Beograđani su uspostavili dominaciju, nametnuli svoj ritam i dostigli vođstvo dvocifrenom razlikom.

Pitanje pobednika je definitivno bilo rešeno u trećem kvartalu tokom koga su se gosti poigravali sa Francuzima. Sve im je polazilo od ruke i učinili su da Asvel izgleda maltene kao amaterski tim. Zato nije čudno što je Partizan u jednom momentu stigao i do velikih plus 30.

Od tog trenutka se zaigralo sa mnogo manje intenziteta, treneri su na parket poslali igrače sa nešto manjim minutažama i samo se čekalo da se sazna sa kojom razlikom će srpski predstavnik da završi susret.

Na kraju krajeva, Partizan je bio toliko dominantan da su se svi njegovi igrači upisali u listu strelaca na šest minuta pre kraja susreta! Najefikasniji je bio Džejms Naneli sa 17 poena, a imao je i pet skokova i šest asistencija. Zek Ledej je bio odličan sa 13 poena i sedam skokova. Alen Smailagić je dodao 12 poena, a Kevin Panter 11. Sa druge strane je zapažen bio Frenk Džekson sa 16 poena.


Asvel – Partizan 62:88 (13:17, 16:26, 19:29, 14:16)

Dvorana: “Astrobal”; Gledalaca: 5.437; Sudije: Lotermozer, Mogulkoč, Radojković

Asvel: Skot 9, Li 6, Kaudi 3, Lovernj 3 (5sk), Luvavu-Kabaro 10 (5sk), E. Džekson 5, De Kolo 4 (5sk, 5il), Egbunu 6, Fal, Ndiaje, Noam, F. Džekson 16. Trener: Ti Džej Parker

Partizan: Ledej 13 (7sk), Avramović 4 (3sk, 3as), Koprivica 4 (3bl), Panter 11 (3sk, 3as), Smailagić 12 (4sk), Naneli 17 (5sk, 6as), Trifunović 3, Anđušić 8, Doužer 6, Ponitka 2, Kaminski 8 (4sk). Trener: Željko Obradović


TOK UTAKMICE

I ČETVRTINA

Utakmica je počela pomalo haotično i na terenu je odmah nastupila takozvana jurnjava. Nije bilo mnogo prekida, a ekipe su se uglavnom smenjivale u vođstvu. Košarka koja se igrala u ovim momentima nije bila preterano lepa za oko, uz napomenu da je Partizan nešto lakše dolazio do realizacije i to uglavnom zahvaljujući kvalitetnim kontranapadima.

U jednom trenutku se razigrao Kevin Panter, a na njegove poene se nadovezao i Frenk Kaminski, te su crno-beli zahvaljujući njima u jednom trenutku došlo do tada maksimalnih plus sedam. Onda je Šarl Kaudi pogodio trojku i tako stavio tačku na prvu četvrtinu – 17:13.

II ČETVRTINA

U narednih 10 minuta Partizan je igrao sa mnogo više energije, a zasluge za ovo bi mogle da se pripišu Pi Džeju Doužeru, koji je konstantno bio agresivan na obe strane terena. Ubrzo su Beograđani dodatno povećali prednost i nije bilo mnogo vremena potrebno da uspostave kontrolu nad utakmicom.

Da srpski predstavnik dođe do prvog vođstva dvocifrenom razlikom postarao se razigrani Danilo Anđušić, koji je uzastopnim poenima mučio odbranu nemoćnog Asvela. Partizan je u ovim momentima igrao rasterećeno, lepršavo i lako, pa nije čudno što je na poluvremenu imao vođstvo od 43:29.

Važno je da se napomene da je Kevin Panter u jednom momentu doživeo povredu, pošto je nezgodno pao na parket. Napustio je igru, ali se srećom vratio za poslednji napad u prvom poluvremenu i doprineo je postizanju poena sa zvukom sirene.

III ČETVRTINA

Treća četvrtina ovog meča je, ispostavilo se, bila odlučujuća. Partizan je tada već počeo da gazi rivala, koji je izgledao kao razbijena banda. Kevin Panter, Alen Smailagić, Zek Ledej, Džejms Naneli… Svi oni su u serijama zatrpavali koš Asvela. Domaćin ne samo što nije ništa mogao da odbrani, već nije mogao ništa ni da pogodi. Kako je vreme odmicalo, tako je i vođstvo beogradskih crno-belih raslo, te je u 26. minutu bilo ogromnih plus 30!

Baš zbog toga što je dominirao, u završnici pretposlednjeg kvartala je došlo do opuštanja u redovima Partizana. Njegovi igrači su isprobavali neke teške šuteve, nonšalantno su dodavali loptu, što su domaći iskoristili da za nijansu smanje zaostatak. Ipak, ne u dovoljnoj meri da se bilo šta promeni na parketu, te se u odlučujući period otišlo sa 72:48.

IV ČETVRTINA

Pošto je postalo jasno ko će da odnese bodove sa ovog meča, u nastavku se igralo poprilično opušteno, bez tenzija i preteranog angažmana na obe strane terena. Tek toliko da se odradi posao, a Partizan je iskoristio priliku da publici priredi i nekoliko atraktivnih poteza.

Zanimljivo je da su crno-beli na šest minuta do kraja uspeli da postignu da im se svaki igrač do tog momenta upiše u listu strelaca. Eto, toliko su bili dominantni i nadmoćni. Vreme predviđeno za utakmicu je u međuvremenu isteklo, te je slavlje Partizana moglo da počne.

EVROLIGA, DRUGO KOLO

Četvrtak
Anadolu Efes – Real Madrid 80:103
Asvel – Partizan 80:103
Alba – Baskonija 86:91
Panatinaikos – Bajern 74:64

Petak
19.00 Monako – Virtus
19.00 Žalgiris – Crvena zvezda
20.15 Olimpijakos – Barselona
20.30 Valensija – Fenerbahče

Standings provided by Sofascore
1 komentar

1 komentar

  1. Voja

    12.10.2023. at 23:05

    Znao sam da ce Partizan da ih razbije,ako je Zvezda da ih dobije na svom terenu sa 21 razlike,ocekivao sam pobedu bar sa 26 razlikea moglo je i sa preko 30.Bio sam u pravu,idemo dalje.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.