Budimo u kontaktu

EVROLIGA

Tri najveća razloga neuspeha Partizana u Evroligi

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Košarkaši Partizana (Foto: Starsport)

Očekivao se korak napred. Navijači su maštali o Fajnal foru. Maštu je razbila surova stvarnost. Partizan je završio takmičenje u Evroligi kao 11. Prvi ispod crte za plasman u plej-in.


SRBIJA, SUPERLIGA: Kvota naše kladionice na pobedu Partizana protiv Čukaričkog je 2.30. Utakmica na Banovom brdu počinje u 19:15.


Nade “grobara” je podgrevao i predsednik kluba Ostoja Mijailović. Prošlog leta je poručio:

– Naš cilj će sledeće sezone da bude Fajnal-for Evrolige. Napravićemo takvu ekipu. Ono što je vrlo važno je da nam navijači pruže maksimalnu podršku sa posetama na utakmicama, a to automatski znači više novca u kasi kroz kupovinu sezonskih i dnevnih ulaznica. Moramo svi zajedno da damo više ako želimo više

Cilj nije ostvaren. U odnosu na prošlu sezonu, kada je korak nedostajao za plasman na Fajnal for, ovo je bila neuspešna sezona. Razloga je više.

GDE JE PLEJ?

Dante Eksum i Željko Obradović (Foto: Starsport)

Teško je da se napravi nešto više bez pleja. Partizan je imao igrača koji su “krpili” tu poziciju, a “krpljenje” može da pomogne na kraći vremenski period, a ne čitave sezone.

Partizan je ostao bez Dantea Eksuma, kasnije i bez Jama Madara, a zamene nisu bile na tom nivou. Uticaj i učinak Pi Džej Doužera je bio daleko manji nego uticaj Eksuma, recimo, a kad na pleju “škripi”, onda mora da “škripi” i u igri čitavog tima.

Kockao se Željko Obradović na toj poziciji i – izgubio. U kocki je tako, nekad pobediš, nekad izgubiš.

BEZ ZAMENE ZA LESORA

Od pet nosilaca iz prošle sezone Partizan je zadržao trojicu: Pantera, Ledeja i Nanelija. Odlazak Eksuma u Dalas se i te kako osetio na poziciji organizatora igre, a isto tako i prelazak Matijasa Lesora u Panatinaikos. Njegovo napuštanje kluba iz Humske nisu uspeli da nadomeste ni Frenk Kaminski ni Bruno Kaboklo.

Bio je Lesor najbolji skalač Evrolige (7,3 skoka po utakmici u ligaškom delu, 7,1 skok zajedno sa plej-ofom) i član najbolje petorke sezone u Evroligi, sa Lorencom Braunom (Makabi), Džananom Musom (Real), Sašom Vezenkovim (tada Olimpijakos) i Valterom Tavaresom (Real). Poređenja radi, Kaminski ima 3,4 skoka u proseku. Lesor je imao osam utakmica sa dabl-dabl učinkom, a Kaminski – nijednu.

Doneo je Kaminski nešto što u igri crno-belih nije postojalo sa Lesorom u timu (šut za tri poena), ali sa Lesorom je Partizan bio uspešniji. Možda će sa Kaminskim u sledećoj sezoni da bude bolje, pošto mu je ovo prva sezona u Evroligi, ali ove nije bio sa toliko uticaja na uspehe Partizana kao što je bio Matijas Lesor.

KAPITEN – SLAB

Kevin Panter (Foto: Starsport)

Kapiten Kevin Panter nije bio na željenom nivou. Prošle sezone je jedan njegov osmeh upućen Ljulju (umesto stisnute pesnice) delio Partizan do Fajnal fora, a sada je formom bio daleko od prošle sezone. Trebalo je da bude predvodnik crno-belih u jurišu na Berlin, a često nije bio udarna pesnica (ne ona stisnuta ka Ljulju) ekipe.

Prošle sezone je na 34 meča dvocifren bio 28 puta. Ove sezone – 22 puta. Istina, odsustvovao je sa sedam utakmica, ali prošle je na šest utakmica dao manje od 10 poena, baš kao i sada. I to na “manjem uzorku”.

U proseku poena je na sličnom nivou (15,5 prošle, 15.0 ove), ali daleko je bolje prošle sezone šutirao trojke, nego sada. Tada je imao prosek od 41,7 odsto uspešnosti za tri poena (65/156), a ove sezone je na 35 odsto (41/117).

Za nešto više Partizanu je nedostajao bolji Panter.

5 Komentara

5 Comments

  1. indija, pakistan

    14.04.2024. at 12:03

    ima samo jedan razlog i zove se sns rumenko🌶️🍅
    🤣😂

    ceka se da preuzme rumunski kluz, ako se rumunija zaduzi kod mmfa 🤣😂😅

  2. MURHAT ALI DERVIŠ JAJARAPAŠA OBRADOGLU

    14.04.2024. at 13:23

    Obradović,Obradović i samo 0bradović!!!

  3. 9 x osvajač titule najboljeg u Euroligi

    14.04.2024. at 13:40

    Kako je vama, kojima Željko nabio tolike komplekse, dobroo :)))))

    Paz kada , sakupljači sekundarnih sirovina iz Železnika, komentarišu (“brinu”) i traže razloge, slabije sezone Partizana u Evroligi :))))))

    A, njihov mutant, rekorder Evrolige i medju poslednjima u Ligi :)))

    Pitanje trenutka kada će Željko staviti potpis na novi višegodišnji ugovor
    A, onda i dalje “brinite” i iskazujte ovoliku “zabrinutost” u vezi KK Partizan.

    Al, kad ih već zabole za njihovog mutanta, a ono bar da imaju za koga da “brinu” ;)))

    • indija, pakistan

      14.04.2024. at 18:20

      debilko kako je sns rumenko🍅🌶️ nabio nekome komplekse kad vecito pusi iako ima milijarde ? ono kome je sad do kosarke fazon 😂

  4. Jtz

    15.04.2024. at 12:04

    Alba i Asvel su tukli Zvezdu i bolji su od njuma.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.