Budimo u kontaktu

ABA LIGA

PARTIZAN JE U POLUFINALU Crno-beli bez mnogo problema u Laktašima! Budućnost je sledeća prepreka ka odbrani trona

Matija Tepavcevic

Objavljeno

,

Crno-beli u polufinalu (Foto: Starsport)

Nije bilo problema. Crno-beli su se lako plasirali u polufinalu i nastavili svoj put ka odbrani trona.


EL KLASIKO: Kvota na pobedu Real Madrida protiv Barselone u našoj kladionici je 1.90. Utakmica počinje u 21:00. 


Partizan je slavio i u drugoj utakmici četvrtfinala ABA lige protiv Igokee u Laktašima sa 101: 77 (27:16, 22:22, 24:17, 28:22). Za razliku od prošle sezone, ekipa Željka Obradovića sada je lako preskočila prvu prepreku u plej-ofu.

Protivnik Partizana u polufinalu biće Budućnost, a crno-beli će i tu da imaju prednost domaćeg terena koja bi mogla da bude od presudnog značaja.


Igokea – Partizan 77:101 (16:27, 22:22, 17:24, 22:28)

Sudije: Damir Javor, Tomislav Hordov, Miloš Koljenšić

Gledala: 2.800

Igokea: Kondić 24, Bošković 6, Filipović 28, Stanković 8, Ačimović 1, Nakić 8, Milosavljević, Marić, Jeremić 1, Milovanović.

Partizan: Smit 9, Ledej 20, Avramović, Koprivica 6, Panter 6, Smailagić 3, Naneli 14, Trifunović 13, Anđušić, Ponitka 16, Kaminski, Kaboklo 14. 


I ČETVRTINA

Odlično je Partizan ušao u meč. Odmah je pokazao dama vremena da se zadržava u četvrtfinalu i da želi da potvrdi pobedu iz prvog meča. Crno-beli su brzo poveli sa 10:2, a zatim i trojkama Zeka Ledeja otišli na dvocifrenu prednost (16:4). Ponovo je Džejlen Smit pokazao da na njega može da se računa, pa su on i Koprivica postavili ogromnih 24:6 na nešto više od dva minuta do kraja prve deonice. Surovo je izgledao Partizan u tim trenucima, ali je Igokea uspela da smanji prednost i ostane u igri. Posle prvih 10 minuta Partizan je imao plus 11 (27:16), moglo je to da bude i mnogo ubedljivije.

Zek Ledej u Laktašima (Foto: ABA liga)

II ČETVRTINA

Nije bilo pobednika u drugoj četvrtini, pa je Partizan zadržao plus 11 na ulasku u treću četvrtinu. Kapiten Panter je počeo drugo poluvreme nesportskom greškom, a ukupna serija Igokea bila je u tim trenuciam 16:4, pa su domaći prišli na samo pet poena zaostatka. Nastavili su domaći da smanjuju zaostatak, usledila je trojka Filipovića, a Partizan je u tom trenutku imao samo koš prednosti (30:28). Ipak, uspeo je Partizan da ponovo dođe do dvocifrene razlike i na poluvreme ode sa 49:38. Odbrana Partizana u drugoj četvrtini nije imala rešenja za raspoloženog Filipovića.

III ČETVRTINA

Drugo poluvreme otvorio je Ponitka sa vezanih pet poena, pa su crno-beli pa su crno-beli otišli na plus 14. Odbrana Partizana ni u nastavku nije imala rešenja za Filipovića koji je svojim trojkama pre svega držao domaće u igri. Jedan od ključnih igrača u ovoj deonici bio je Džejlen Smit koji je odgovarao Filipović na odličan način, pa je Partizan ponovo došao do plus 18, koja je bila i najveća razlika još od prve četvrtine. Posle odigrane tri četvrtine crno-beli su vodili 73:55.

Džejms Naneli (Foto: ABA liga)

IV ČETVRTINA

Otišao je Partizan na plus 24 posle poena Pantera, pa Kabokla. Bilo je jasno da će crno-beli rutinskom igrom da meč mirno privedu kraju i već večeras misli okrenu ka polufinalu. Ipak, možda se Partizan i previše opustio, pa je Igokea napravila svoju novu seriju. Mada, bez obzira na to, nije mogla ništa više jer je prednost Partizana bila ogromna da bi se srušila u poslednjih 10 minuta.

Utisak je da je Partizan rutinski odradio posao u Laktašima. Sve je bilo po ukusu Željka Obradovića, ako se izuzmu dve serije Igokea koje nisu mnogo poremetili crno-beli. Partizan je imao potpunu kontrolu utakmicu, Igokea je pružila kvalitetan otpor, nije se predavala, ali je doživela poraz pre svega jer je kvalitet definitivno na strani crno-belih.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.