Budimo u kontaktu

EVROKUP

PARTIZAN MOŽE DO PRVOG MESTA Ovo je scenario koji priželjkuju svi u taboru crno-belih!

Igor Pavlovic

Objavljeno

,

Željko Obradović sa igračima (Foto: ABA liga/Partizan/Dragana Stjepanović)

Crno-beli uz malo sreće mogu do prvog mesta na tabeli. Partizan će od 18:45 da odmeri snage sa Šljonskom u okviru 16. kola Evrokupa.


EVROLIGA: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Bajerna protiv Panatinaikosa je 2.00. Meč u Atini počinje u 20:00.


San crno-belih o prvom mestu u grupi A i dalje živi. Pred “parnim valjkom” je meč koji umnogome može da odluči njihovu sudbinu kada je konačni poredak na tabeli u pitanju, a samim tim i protivnik u plej-ofu. Naime, Partizan uz malo sreće može da uđe u “krug” sa Huventudom i Andorom iz koga bi izašao kao najuspešniji.

U Humskoj će do kraja grupne faze da priželjkuju pobede Andore i poraze Huventuda. Odluka o diskvalifikaciji Lokomotive, kao i “brisanje” rezultata idu u prilog crno-belima. Partizan će ukoliko bude trijumfovao protiv Šljonska i Trenta doći do skora 12-4. Pobedama protiv Lijetkabelisa, Metropolitana i Šljonska u istoj poziciji će da bude i Andora. Ukoliko Huventud “kiksne” sutra u Parizu, a (očekuje se) savlada Šljonsk u Badaloni, takođe dolazi do brojke od 12 pobeda i 4 poraza.

U potencijalnom krugu, odnos je sledeći:

Partizan – Huventud 68:67 (+1) / Huventud – Partizan 92:84 (-8) – 1:1 u međusobnim duelima, +7 u korist Huventuda.

Andora – Partizan 61:60 (-1) / Partizan – Andora 95:70 (+25) – 1:1 u međusobnim duelima, +24 u korist Partizana.

Huventud – Andora 90:80 / Andora – Huventud 72:71 – 1:1 u međusobnim duelima, +9 u korist Huventuda.

Huventud: 9 (protiv Andore) + 7 (protiv Partizana) = +16

Partizan: 24 (protiv Andore) – 7 (protiv Huventuda) = +17

Crno-beli u tom slučaju zahvaljujući procentu uspešnosti mogu lako da dođu do prednosti domaćeg terena sve dok traje plej-of. Skor 12-4 iz grupe “A” bi imao prednost u odnosu na skor 13-5 iz grupe “B”. Naravno, ukoliko Valensija ili Gran Kanarija (favoriti za prvo mesto u grupi) ostvare sve pobede do kraja, učinkom 14-4 bi rešili svaku dilemu kome će da pripadne prednost domaćeg terena do kraja takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ:

RIKARDO GOMEŠ: Važno je da na pauzu idemo sa prvog mesta!

SJAJAN UČINAK Zvezdin skok sa Stankovićem

 

2 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.