Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

PARTIZAN PREŽIVEO SURDULICU Crno-beli posle preokreta savladali Radnik i vratili se na pobednički put (VIDEO)

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Radost crno-belih posle pobedonosnog gola Rikarda (Foto: Starsport)

Fudbaleri Partizana uspešno su prebrodili i teško gostovanje u Surdulici. Istina, gubili su crno-beli, ali su uspeli da preokrenu rezultat, zatim su strepeli u nadoknadi kada ih je spaskiloa prečka, ali su uspeli da stignu do pobede od 2:1, pa su sada ponovo poravnati na tabeli sa svojim najljućim rivalom Crvenom zvezdom, koja je baš u Surdulici pretrpela do sada jedini prvenstveni poraz.


ARGENTINA 2: U utorak od 20:05 igraju Flandrija – Estudijantes, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 2.75. 


Počelo je u nešto sporijem ritmu, onim uobičajnim ispitivanjima snaga. Nkije bilo u uvodnim minutima meča neke opasnosti po jedan ili drugi gol, ali po isteku desetog minuta crno-beli su polako počeli da hvataju konce i da, istina blago, pritiskaju rivala. Tom pritisku domaći su odoleli u 18. minutu kada niko od igrača Radnika nije reagovao na dobro ubačenu loptu pred gol Stevanovića, a crno-beli su se revanširali u 21. minutu kada je posle kornera Natha Vujačić šutirao glavom a Ranđelović sjajno intervenisao i spasio svoj gol.

Asistent Menig i strelac Terzić slave, golman Ranđelović nemoćan (Foto: Starsport)

Posle te šanse crno-beli su sve više pojačavali ritam i kada se očekivalo da oni ozbiljnije ugroze gol Ranđelovića – Radnik je poveo. Igrao se 27. minutu kada je Medić uputio centaršut sa desne strane, a Milovanović odlično skočio između dvojice igrača Partizana i glavom poslao loptu u desni donji ugao!

Vođstvo Surduličana kao da je na trenutak zbunilo crno-bele, ali ubrzo su došli sebi i nastavili sa napadima. I u 35. minutu izjednačenje. Odličan solo prodor Kvinsija Meniga, lopta servirana kao na tacni mladom Terziću koji šutira iz prve za izjednačenje – 1:1. Taj gol kao da je Partizanu dao krila pa beležimo pokušaj Meniga u 38. minutu, ali i grešku Lutovca nešto kasnije koji je želeo da uposli Rikarda umesto da sam završi akciju šutem na gol.

Rikardo Gomeš se i u Surdulici upisao u strelce (Foto: Starsport)

Drugo poluvreme počelo je onako kako su crno-beli samo mogli da požele. Već u 48. minutu kapiten na ovom meču saša Zdjelar uputio je pas ka Rikardu Gomešu, negde ispred šesnaesterca Radnika, a golgeter crno-belih je prihvatio loptu, napravio korak dva a zatim preciznim prizemnim udarcem pogodio mrežu. Zakačio je golman Ranđelović loptu malo prstima, ali nedovoljno da spreči da ona završi iza njegovih leđa.

Pokušali su Surduličani da uzvrate crno-belima, ponovo je Milovanović bio u glavnoj ulozi, ali nešto ozbiljnije sprečila je ofsajd pozicija napadača Radnika. U 62. minutu su prvo Menig, a posle kornera i Rikardo mogli da donesu sigurniju prednost Partizanu, ali ni jedan ni drugi nisu bili precizni. Osam minuta kasnije Rikardo jeste bio precizan, ali je gol poništen zbog ofsajda. Za svaki slučaj je u celu priču uključen i VAR koji je potvrdio odluku sudije Milanovića, pa je ostalo 1:2.

Usledilo je zatim nekoliko oštrijih duela na sredini terena, koji su naterali sudiju da pokaže nekoliko žutih kartona. Došlo je i do gužve među fudbalerima posle oštrog starta Mitoševića nad Terzićem, ali se srećom brzo sve smirilo i utakmica je nastavljena.

Do kraja meča Partizan je mudro čuvao i loptu i vreme, dok sa druge strane radnik nije imao rešenja kako bi mogao da ugrozi crno-bele i stigne eventualno do boda. U tome nisu uspeli, čak je Menig mogao da poveća prednost i reši meč u 89. minutu, ali kimaće za čim domaći da žale. Dve velike šanse nisu iskoristili u nadoknadi vremena. Najpre je Spasić pogodio prečku, a zatim Lukić šutirao preko gola! Fortuna je u finišu bila uz crno-bele, koji su, na kraju, nekako preživeli Surdulicu.

RADNIK – PARTIZAN 1:2 (1:1)

Strelci: 1:0 Milovanović u 27, 1:1 Terzić u 35, 1:2 Rikardo u 48. minutu. Stadion Radnika. Sudija: Miloš Milanović.

RADNIK: Ranđelović – Bogdanovski (od 80. Bjedov), Radmanovac, Oreščanin, Stojanović – Medić (od 76. Subotić), Mitošević – Duronjić (od 68. Dimitrov), Babić (od 76. Nedeljković), Milovanović (od 68. Lukić) – Spasić.

PARTIZAN: Stevanović – Lutovac (od 79. Miletić), Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jevtović (od 75. Holender) – Terzić, Natho (od 65. Jojić), Menig – Rikardo.

Standings provided by SofaScore LiveScore

1 komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.