Budimo u kontaktu

ABA LIGA

Partizan se mučio u prvom poluvremenu, pa pregazio Split! Povratak Smailagića, debitovao Brodzianski

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Jam Madar (Foto: ABA liga/Partizan)

Košarkaši Partizana su jedina neporažena ekipa ove sezone u ABA ligi. Crno-beli su u poslednjem meču sedmog kola u Beogradu savladali Split sa 89:70 (20:19, 19:19, 29:15, 21:17).


NBA: U ponoć igraju Vašington – Šarlot, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.57.


Iako rezultat deluje ubedljivo, u prvom poluvremenu se vodila izjednačena borba. Počeli su Spličani mnogo bolje, pa je trener Željko Obradović morao da zatraži tajm-aut. Posle toga su se crno-beli konsolidovali, a raspucao se Anđušić sa dve trojke, On je bio kapiten jer Kevin Panter nije bio u sastavu.

Treba reći da je prvi put ove sezone zaigrao Alen Smailagić. On je zbog povrede dosta pauzirao, a publika je nagradila svaki njegov poena. Prve minute u dresu Partizana je imao Vladimir Brodzianski, koji je nedavno došao u klub. Slovački reprezentativac je ušao u igru sredinom prve četvrtine i u prvom poluvremenu je postigao dva poena.

Do kraja prvog poluvremena su se ekipe smenjivale u vođstvu. U samoj završnici su crno-beli imali četiri poena viška, ali je u poslednjoj sekundi Šenon Šorter pogodio trojku za 39:38.

Utakmica je odlučena u trećem periodu, kada su se crno-beli odlepelil. Raspucali su se svi igrači, pa se više nije postavljalo pitanje pobednika. Tada je viđena prva dvocifrena prednost (58:47), a ona se samo uvećavala do kraja.

Najbolji u pobedničkom timu je bio Zek Ledej sa 14 poena, a pratili su ga Džejms Naneli sa 13, Uroš Trifunović i Danilo Anđušić sa po 11 (Anđušić 3-3 za tri u prvom poluvremenu), dok su Joanis Papaetru i Jam Madar ubacili po 10.

Kod Splita je najbolji bio Šorter sa 23 poena, a istakao se i Dominik Mavra sa 18.

ABA LIGA, 7. kolo

Nedelja

Mornar – Mega 85:101

Partizan – Split 89:70

Subota

Crvena zvezda – Cibona 92:53

Zadar – Budućnost 103:104

Igokea – Cedevita Olimpija 74:85

Petak

FMP – MZT Skoplje 101:97

Studentski centar – Borac 93:84

Standings provided by Sofascore

PROČITAJTE JOŠ:

Ubedljiva pobeda Mege u Baru

BOMBA NA POMOLU Ronaldo blizu povratka u bivši klub!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.