Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

Partizanu je potreban Zvezdan Terzić! Pitanje je ko bi to mogao da bude…

Emir Selmani

Objavljeno

,

Zvezdan Terzić na stadionu Partizana (Foto: Starsport)

Sredinom juna 2014. godine Dragan Džajić podneo je ostavku na mesto predsednika FK Crvena zvezda, a za njim je otišao i tadašnji generalni sekretar Miodrag Zečević. Klub sa “Marakane” izgubio je evropsku licencu, a novi član uprave postao je Zvezdan Terzić i to kao vršilac dužnosti generalnog sekretara.


FUDBAL, KINA: Kvota kladionice MaxBet da će na utakmici Šangaj Port – Dalijen da padne četiri ili više golova je 2.50.


Nekoliko dana kasnije predstavljen je novi trener Nenad Lalatović, ali na tribinama “Marakane”. Razlog? Nije bilo struje na stadionu u Ljutice Bogdana.

Zvezdan Terzić i Nenad Lalatović (Foto: Starsport)

Partizanovci, da li vam ovo zvuči poznato? Devet godina kasnije na drugoj strani Topčiderskog brda, u Humskoj, takođe nema struje. Dug za električnu energiju je oko 26 miliona dinara. I dok se aktuelno rukovodstvo na čelu sa predsednikom Miloradom Vučelićem i generalnim direktorom Milošem Vazurom prepucava sa čelnicima JSD Partizan koje predvodi Ostoja Mijailović, prosečan navijač crno-belih pita se ima li spasa i ko bi mogao da pomogne Partizanu da se izvuče iz bule.

ZVEZDA BILA MRTAV KLUB

Pre manje od decenije slične probleme zatekao je Zvezdan Terzić u Ljutice Bogdana.

– Zvezda je bila mrtav klub kada smo došli. Igrači su se tada razbežali, 250 tužbi je bilo, izgubljena licenca. Došli su ljudi koji su se školovali u inostranstvu, stručnjaci i rekli da Zvezdi predstoji stečaj, a onda sam ja rekao sklonite se i pustite me da vodim klub kako umem – ponoviće slavodobitno Terzić s vremena na vreme.

Voleli Zvezdana Terzića ili ne, rezultati su jedino merilo. Crvena zvezda je šest godina uzastopno vladar srpskog fudbala i ove sezone direktan je učesnik Lige šampiona. Teško da postoji navijač Partizana koji ne bi potpisao takav preporod “parnog valjka”, bez obzira na to ko bi bio na čelu kluba.

MIJATOVIĆ IMA DRUGE PLANOVE

Ko bi mogao da bude Partizanov Zvezdan Terzić? Ideja je bilo mnogo, rešenja malo. San svih “grobara” je legendarni Predrag Mijatović, ali njega život vezuje za Španiju.

Apsolutno je netačno da sam sa bilo kim razgovarao na tu temu, nije mi jasno ko plasira takve neistine. Koliko ja znam FK Partizan ima svog predsednika i svoje rukovodstvo. Ja sam u nekoliko navrata izjavio da su moji porodični i poslovni planovi vezani za Španiju, bez obzira na veliku ljubav i želju da moj Partizan uvek bude na nivou svoje reputacije, kako na institucionalnom tako i na sportskom planu – odbacio je Mijatović svojevremeno, u razgovoru za Tanjug, mogućnost da bude funkcioner voljenog kluba.

Predrag Mijatović (Foto: Starsport)

REŠENJE JE BIZNISMEN?

Mnogi će reći da je rešenje u nekom ozbiljnom biznismenu. Ni tu nema mnogo sreće. Poznati partizanovac Milija Babović ne želi na čelo kluba. Sa druge strane, Ostoja Mijailović, predsednik KK Partizan, ima želju da pokuša da napravi uspeh i sa fudbalskom sekcijom, ali institucionalno ne može da sruši postojeću upravu.

Ostoja Mijailović (Foto: Starsport)

Neko vreme pominjao se i Tomislav Karadžić. Bile su za tu opciju i neke grupe navijača Partizana. Međutim, popularni Tole ima 84 godine i teško da će da se vrati u Humsku. Pogotovo kad je ovakva situacija i kad su dugovi nagomilani.

Zato će još dugo da se postavlja pitanje – ko će da bude Partizanov mesija.

10 Komentara

10 Comments

  1. Перо параћинац

    08.07.2023. at 12:44

    Taj mora da bude iz sveta kriminala,koji će imati podršku vlasti,kao već pomenuti u zvezdi koji poseduje sve te atribute

    • Smehoteka

      08.07.2023. at 14:36

      Neko poput Toleta Karadzica ili Ostoje Limara?

  2. Za Dobro Srbije...

    08.07.2023. at 13:23

    Partizanu i Zvezdi su potrebni katanci…oni najveći.

  3. Nišlija

    08.07.2023. at 14:43

    Naravno, da treba da bude okoreli kriminalac blizak vlasti,kao ovaj prekoputa

  4. Krcunov sljam

    08.07.2023. at 15:45

    Partizan će da se muči još par godina a kada ode ..najveći.. navijač komšinice ona će NESTATI.Samo langsam.

  5. ljubo

    08.07.2023. at 17:40

    partizanu ne treba niko , dovoljno je da drzava citaj vucic prestane da favorizuje zvezdu i da prestane sa finansiranjem zvezde a i ono malo sto dobije partizan da se obustavi i da se niko ne mesa ,garantujem da bi partizan isplivao a zvezda u tom slucaju propala,oni samo uz pomoc drzave mogu opstati i praviti rezultate a partizan ne moze jer se drzav prema njemu ponasa kao haski sud zapad prema srbima .

    • Dzod

      09.07.2023. at 04:42

      Hvala predsedniku. – Zelimir Zeljko O.

  6. Ok

    08.07.2023. at 20:37

    Realno da neko i pokuša da ugasi Zvezdu u fudbalu to je nemoguća misija.To da vam bude jasno bilo koji političar da dođe.Jer bi odmah na stadionu bilo 50000 ljudi.Sve može da se ugasi ali Zvezda u fudbalu nikad.To zapamtite i ovaj komentar.Samo može UEFA i niko više.Niko ne sme da ugasi od naših političara.To su samo priče.

  7. Kociz

    08.07.2023. at 20:55

    A da li moze Bojan Radovanovic?

  8. Dno bez dna

    08.07.2023. at 22:16

    Veličati čoveka koji je na optužnici za proneveru miliona evrs i koji izbegava pojavljivanje na ročištu 11 godina.
    Bruka i sramota koga uzdižete.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.