Budimo u kontaktu

SRBIJA KOŠARKA

PASPALJ OTVORENO: Pitanje stranca treba da bude na stolu, a kod nas je u podrumu!

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Žarko Paspalj (Foto: Starsport)

Debakl reprezentacije na Evrobasketu je i dalje bolna tema za ovdašnje poklonike sporta. Problemi kojih očigledno ima, i to već godinama, za sada su gurnuti pod tepih. Igra nekadašnje “noćne more evropske košarke” ima mnogo manjkavosti, a o njima je govorio legendarni Žarko Paspalj.


Španija: Naša kladionica nudi kvotu 1.90 da će na meču Baskonija – Unikaha biti ubačeno više od 164 poena.


Između ostalih, dotakao se “jeretičke” teme, a to je stranac u državnom timu. Poznato je da se nekadašnji selektor i Paspaljev nekadašnji saigrač Aleksandar Đorđević, i ne samo on, žestoko protivio takvoj mogućnosti.

– Ja bih rekao da je to makar tematika koju moraš da staviš na sto. Mi je nemamo ni na stolu, kod nas je u podrumu. Ovo je tema za razmišljanje, o ovome treba da se priča. Zašto mi mislimo da više volimo našu zemlju nego ovi drugi svoju? Imamo i pozitivnih i negativnih primera, na kraju i kod nas u ženskoj reprezentaciji. Danas možeš da imaš stranca, sutra ne moraš… Trebalo bi da se sastane neki stručni savet kao proizvod nekih trenera koji se vide na tri do šest meseci, pa da se priča o tome, a ne da se to drži u podrumu – rekao je Paspalj gostujući na RTS.

Posebno je legendarni košarkaš govorio o još jednom bolnom porazu od Italije. Podsetimo, “azuri” su odvojili Srbiju od plasmana na olimpijski turnir u Tokiju, i to u Beogradu.

– Kriva je bila ta jedna četvrtina, ali možda ja imam i drugačije mišljenje. Meni se nije svidela jedna stvar. Imali smo loše iskustvo od prošle godine, izgubili smo jako bitnu utakmicu protiv Italije. Ljudi zaboravljaju da smo pre samo dva meseca dobili Italijane sa četiri razlike, ali smo gubili sa petnaest – definitivno za crveno svetlo. Onda smo otišli u Prag i odigrali pet odličnih utakmica, videlo se da ekipa ima potencijal. Posle toga reprezentacija je imala tri slobodna dana, otišla je do Berlina.. Sigurno su odradili sastanke, treninge, ali imam utisak da nisu dovoljno ozbiljno shvatili i protivnika i način na koji treba da se odigra. To mi je samo zasmetalo. To je vrlo individualna stvar, mislim da tu treneri nemaju velikog uticaja. Na svakom igraču je da uveče zamišlja onog koga treba da čuva, na koji način da ga čuva i šta treba da uradi da bi ekipa dobila – rekao je Žarko Paspalj.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.