Budimo u kontaktu

LIGA ŠAMPIONA

NOVO BARSINO ČUDO IZ LA MASIJE Ima tek 17 godina i razneo je napadače Napolija! “Spektakularan talenat”

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Pau Kubarsi (desno) i Ronald Arauho (Foto: Beta/AP Photo/Joan Monfort)

Zvezde tima je bacio u senku dečak od 17 godina. Razneo je napadače Napolija u revanš meču osmine finala Lige šampiona. Barselona je prvi put u četvrtfinalu posle četiri godine, ali svi pričaju o ovom tinejdžeru.


LIGA ŠAMPIONA: Kvota naše kladionice na pobedu Dortmunda protiv PSV-a (21:00) je 2.15.


Prvi put je bio starter u Ligi šampiona i odmah je proglašen za najboljeg igrača utakmice. Zapamtite ovo ime – Pau Kubarsi. Štoper za budućnost Barselone i španske reprezentacije.

On je u spektakularnom trenutku i to moramo da iskoristimo. Vreme je da sakupi minute – govorio je golman Barselone Ter Štegen uoči utakmice sa klubom iz Napulja.


Odrastao u porodici stolara, u Barsu došao sa 11 godina

Kubarsi se pridružio Barseloni 2018, kada je imao 11 godina. Prethodno je živeo je u Estanjolu, malom mestu na oko 100 km severoistočno od Barselone sa oko 200 stanovnika. Odrastao je u porodici stolara. Fusterija Kubarsi, sa sedištem u Estanjolu, osnovana je pre 105 godina, a roditelji fudbalera su četvrta generacija koja vodi posao. Uvek je bio blizak sa porodičnim poslom, čak je i pomagao u poslu.

Kubarsijevo fudbalsko putovanje počelo je u njegovom lokalnom klubu Beskano, ali ga je sa četiri godine Đirona regrutovala u svoj omladinski sistem. Njegove odbrambene veštine, liderstvo i takmičarski mentalitet zapeli su za oko Barsinim skautima tri godine kasnije.


Sa 17 godina i 50 dana postao je najmlađi debitant koji je bio starter u nokaut fazi Lige šampiona, pretekavši Davida Alabu (17 godina i 258 dana). Ćavi se “kockao”, ali je na kraju – dobio. Taj “štih” je bio presudan.

Pau Kubarsi je zaustavio Viktora Osimena (Foto: Beta/AP Photo/Joan Monfort)

Distribucija lopte sa njim je brutalna. Ima smirenost da generiše napade protivnika, spektakl je videti ga. Kada ima loptu, moj otkucaj srca se ne ubrzava. Smiren sam. On igra sa smislom. On je divan. On je veoma racionalan dečak – ne štedi komplimente trener Ćavi Ernandez.

Igrao je u u paru sa Ronaldom Arauhom. Urugvajac je, takođe, bio oduševljen.

On ima spektakularan talenat, on je budućnost ovog kluba i odlično se nadopunjujemo. Nadajmo se da će tako da bude još mnogo godina – poručio je Arauho.

U La Ligi je igrao protiv Betisa, Viljareala, Osasune, Alavesa, Grande, Selte, Hetafea, Atletika i Majorke. Na pet utakmica je igrao svih 90 minuta. Tada je već moglo da se nasluti da je Barsa dobila još jednog bisera iz La Masije. Posle utakmice sa Napolijem tu više nema dileme.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.