Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE KOŠARKA

SITUACIJA JE STABILNA Pešić: Jokić prvi dolazi, a poslednji odlazi sa treninga! Pokuševskog i Jovića nisu pustili klubovi

Igor Pavlovic

Objavljeno

,

Svetislav Pešić (Foto: Starsport)

Vest koja može da raduje sve navijače je ta da se Jokić nalazi u odličnoj formi pred reprezentativne izazove. Selektor “orlova” otkrio je više detalja o situaciji u timu na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.


KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Karabaga protiv Ferencvaroša je 2.12. Meč počinje u 18:00.


Selektor reprezentacije Srbije, Svetislav Pešić, govorio je na konferenciji za novinare o statusu NBA igrača koji treba da nastupe za “orlove”. Kako navodi, Nikola Jokić se nalazi u sjajnoj formi, dok Joviću i Pokuševskom klubovi nisu dali da se priključe nacionalnom timu.

JOKIĆ JE U ODLIČNOJ FORMI

– Došao je dosta dobro pripremljen. Najvažnije je da on i ne samo on, bude u dobrom fizičkom stanju. On je kao tambura, kao vreteno, došao je takav iz SAD. On je apsolutno fizički pripremljen, raduje se igrama u reprezentaciji što se vidi svakog dana na parketu i kada smo svi zajedno van terena. Situacija sa njim je dosta povoljna, radi i trenira dobro. Ostaje posle treninga, dolazi prvi na trening, želi da se spremi dobro. Malo se promenila igra u smislu dimenzija terena u odnosu na NBA. Ovde je reket dosta pun, oni u NBA igraju drugačije, treba vremena dok se adaptira na način igre u Evropi. Ako imaš znanje – brže se prilagođavaš. Njemu znanja ne fali.

“Džoker” je poslednji put u reprezentativnom dresu pretežno igrao na poziciji krilnog centra, a o njegovoj poziciji pred naredni šampionat, Pešić kaže:

– Nema ni tamo slobodu, postoje pravila igre koja se poštuju. Svaka ekipa ih ima. Ovde se ne govori samo o napadu, već i odbrani i svemu ostalom. Razgovarali smo dosta, važno mi je da se što pre prilagodimo jedni drugima. Nije to samo sa njim, već i sa svima ostalima.

Svetislav Pešić (Foto: Starsport)

JOVIĆU I POKUŠEVSKOM KLUBOVI “ZATVORILI VRATA”

Simanić i Koprivica nisu u sastavu zbog bolesti, dok su Joviću i Pokuševskom klubovi “zatvorili vrata”.

– Radujemo se što je većina tu. Koprivica i Simanić su bolesni, nadamo se da će se za dan-dva priključiti, Jović i Pokuševski – za njih nismo dobili dozvolu. Oni od njih traže da budu tamo u avgustu, verovatno se bore za mesto u ekipi. Ovo ostalo je, imamo iskustva, to su odlični momci, nismo se prikazali u sjajjnom svetlu što se tiče rezultata, ali ti momci koji su napravili taj program… želim da ih podržim, ne samo da su došli, nego su radili najbolje što su mogli. Dosta njih će dobiti šansu, oni treba da budu ono što ekipu čini ekipa. Ekipu ne čini najboljih 12 košarkaša, već oni koji se najbolje slažu. O zvezdama ne pričamo, zvezde su na terenu i tamo će se sve videti.

PROČITAJTE JOŠ:

KONAČNO Najbolji igrač na svetu na pripremama “orlova”! Jokić: Mnogo mi znači igranje za Srbiju!

Avramović je novi generalni sekretar SD Crvena zvezda

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.