Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE KOŠARKA

Pešić odredio sastav, priredio jedno iznenađenje

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Foto: Starsport

Selektor Svetislav Pešić odredio je 12 košarkaša koji će da igraju na Prvenstvu Evrope. Sa spiska su otpali Nemanja Bjelica, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev i Boriša Simanić.

Engleska: Na meču Lester – Mančester junajted, naša kladionica nudi kvotu 2.10 za igru ug 2-3.

Boje Srbije će da brane: Vasilije Micić, Vanja Marinković, Marko Gudurić, Nemanja Nedović, Ognjen Jaramaz, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Dejan Davidovac, Marko Jagodić-Kuridža, Nikola Jokić, Nikola Milutinov i Dušan Ristić.

Prešić je priredio iznenađenje odlukom da na EP ode sa tri centra, jer se u timu, pomalo neočekivano našao Dušan Ristić.

Nemanja Nedović se oporavio od povrede, ali to ne važi i za Nemanju Bjelicu.

– Nemanja Bjelica se nakon povrede lista desne noge nije u potpunosti vratio u trenažni proces i trenutno nije u mogućnosti da u tako kratkom vremenskom periodu do početka Evropskog prvenstva dostigne nivo fizičke spreme kakav je potreban za jedno toliko zahtevno takmičenj– rekao je lekar reprezentacije dr Dragan Radovanović.

Govorio je i o Nedoviću i Milutinovu.

– Nemanja Nedović se u potpunosti oporavio od povrede zadobijene u meču sa Slovenijom, priključio se treninzima u punom intenzitetu. Nikola Milutinov se tokom poslednja dva dana nalazi pod virozom, zbog čega mu je preporučena pošteda od napora u trajanju od nekoliko dana, ali njegovo učešće na Evrobasketu se ne dovodi u pitanje – rekao je dr Radovanović.

Srbija je u grupi d, a rivali će da joj budu Izrael, Holandija, Finska, Poljska i Češka.

4 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.