Budimo u kontaktu

NAŠI TENISERI

PLJAČKA VEKA Izašla najsramotnija lista u istoriji sporta! ATP, stidi se!

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Novak Đoković je sedmi put šampion Vimbldona (Foto: Beta/AP)

Novak Đoković je od ovog ponedeljka sedmi igrač na svetu. Neka i ovaj dan, 11. jul, i ova pozicija našeg najbolje sportiste svih vremena ostanu zapisani kao najveće beščašće u istoriji sporta.


SUPERLIGA SRBIJE: Poslednji meč prvog kola igra se u Lazarevcu. Kvota kladionice MaxBet na pobedu Kolubare protiv Radničkog iz Kragujevca je 2.30. Meč počinje u 20:00.


Čovek osvojio Vimbldon i dan kasnije strovalio se na listi ATP za četiri pozicije. Najsramotnija lista u istoriji sporta, ne samo tenisa. Da li se ljudi iz ATP stide bar malo? Teško, a morali bi. I to mnogo.

Nekom pametnjakoviću ili grupi genijalaca pala je na um ideja da se na ovogodišnjem Vimbldonu ne dodeljuju bodovi, pošto su Englezi odlučili da zabrane ušečće sportistima iz Rusije i Belorusije. Tako je, iako je  odbranio tron, Novak ostao bez 2.000 bodova! Znalo se i ranije da će to da se dogodi, ali besmisleno je do srži.

Stvari su se za mene promenile u poslednjih nekoliko godina. Postigao sam rekord po broju nedelja na prvom mestu ATP liste, za koji sam radio čitav život. Sada je to završeno, dajem prioritet grend slemovima i velikim turnirima i mestima u kojima želim da igram i gdje se osećam dobro – rekao je Đoković u nedelju.

Na ovoj najsramotnijoj listi u istoriji sporta, ne samo tenisa, Novak Đoković ima tek 4770 bodova. Prvi je Danil Medvedev sa 3005 bodova više. Između su Aleksandar Zvezder (6850), Rafael Nadal (6850), Stefanos Cicipas (5150), Kasper Rud (5050) i Karlos Alkaraz (4845). U prvih 10 su još Andrej Rubljov (3700), Feliks-Ože Alijasim (3445) i Janik Siner (3185 bodova).

Nije sve to ni toliko važno. Najvažnije je da je Novak Đoković pobedio Nika Kirjosa u finalu i sedmi put osvojio Vimbldon, a 21. put grend slem titulu.

Šampione, samo napred! I samo jako protiv nepravde koja ti se ne dešava prvi put!

PROČITAJTE JOŠ:

Doček za Novaka u Beogradu!

ČEKA SE DOGOVOR Potencijalni novi napadač Zvezde u nedelju viđen na stadionu “Rajko Mitić”

2 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.