Budimo u kontaktu

SRBIJA KOŠARKA

POBEDA NIBAKA, U DRUGOJ LIGI ŠABAC Ubedljiva pobeda u Nišu nedovoljna za prolaz u viši rang

Dragan Panajotovic

Objavljeno

,

Detalj sa utakmice Nibak - Zlatar (Foto: Stefan Komadinić)

Poslednje kolo plej-ofa južne grupe Prve ženske regionalne lige donelo je mnogo uzbuđenja. Pre početka utakmica su sve četiri učesnice takmičenja imale objektivne šanse da se plasiraju u Drugu žensku ligu Srbije, ali je mesta bilo samo za jednu. Posle odigranog poslednjeg kola drugoligaš je postala ekipa Šapca, koja je pobedila u Leskovcu domaći Imperijum sa 68:60.


LIGA EVROPE: Kvota na pobedu Leverkuzena protiv Vest Hema u našoj kladionici je 1.90. Utakmica počinje u 21:00. 


U Nišu je Nibak savladao ekipu Zlatara sa 93:55 i stigao je do treće pobede u plej-ofu, ali ne i do promocije u viši rang. Nibaku je bio potreban i poraz Šapca u Leskovcu, da bi u krugu svih ekipa sa istim brojem pobeda i poraz niški tim imao najveću koš razliku. Istu takvu šansu je imao i Imperijum, uz dodatak da je on za promociju u viši rang trebalo da pobedi ekipu Šapca šest poena razlike više nego Nibak tim Zlatara. Matematiku je poništila ekipa Šapca koja pobedila tim Imperijuma i sa pobedom više u odnosu na rivalke se plasirala u Drugu ligu.

Utakmicama u Nišu i Leskovcu se završila seniorska sezona za košarkašice, a južni i istočni region su i za sledeću sezonu na istim pozicijama. U Prvoj ligi je Student iz Niša, u Drugoj ligi Rudar iz Bora, dok će Nibak i Imperijum da nastave rivalitet u Regionalnoj ligi. Još se ne zna na koji će način i da li će KSS da popunjava Drugu ligu jer je ove sezone Srbija ostala bez tri ženska košarkaška kolektiva, Vršca i Ljubovije u Drugoj i Topolčanke u Prvoj ligi Srbije. Možda će posle tih odluka i neko sa jugoistoka Srbije da dobije šansu za takmičenje u višem rangu.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.