Budimo u kontaktu

KATAR 2022

POČELO JE Ekvador na premijeri rutinski savladao domaćina

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Ener Valensija (Foto: Beta/AP)

Domaćin Mundijala je u organizaciju uložio ogromnu, do sada nezabeleženu svotu. Ipak, novcem mnogo toga može da se kupi, ali ne i znanje. Fudbalski (i samo po tome) siromašni Katar nije imao nikakvu šansu na premijeri protiv Ekvadora – 0:2 (0:2).


Na prijateljskom meču Austrija – Italija, naša kladionica nudi kvotu 2.12 za igru ug 3+.


Južnoamerička selekcija je od početka bila poptpuno dominantna. Prvi put je Ekvador zatresao mrežu već u trećem minutu, ali je golmana Katara Al Šeba posle užasnog istrčavanja spasao VAR. Ener Valensija je pogodio cilj, a posle pregleda snimka se ispostavilo da je pogotku prethodio minijaturni ofsajd, i to mnogo pre nego što je napadač Fenerbahčea poslao loptu u gol.

Ipak, Valensija je bio apsolutno centralna ličnost prvog dela meča. Posle četvrt sata fudbala je dobio sjajan dubinski pas, prošao je slabog golmana Al Šeba koji ga je oborio. Sam je preuzeo odgovornost i lako realizovao penal postigavrši prvi gol na Mundijalu 2022.

Ni pre, ali ni posle vodećeg pogotka, domaćin nije uspevao ni da priđe kaznenom prostoru Ekvadora koji je čekao i dočekao novu šansu na isteku pola sata igre. Ponovo je strelac bio Valensija. Na odličan centaršut Presijada s desnog boka, savršeno je reagovao i udarcem glavom smestio loptu u donji desni ugao.

Potpuno nemoćni, domaći fudbaleri su prvu i jedinu priliku stvorili u petom minutu nadoknade vremena u prvom poluvremenu. Potpuno usamljen, Almoez je sa peterca glavom pucao pored gola. Sasvim je moguće da bi VAR soba imala posla, možda i poništila pogodak, ali za tim nije bilo potrebe, jer je veoma dobri Orsato odmah označio kraj tog dela meča.

Nastavak nije doneo mnogo fudbalskog sadržaja. Pokušao je Ibara, školski, ali je do tada slabi Al Šeb uspeo da odbrani. Među Ekvadorce se uselio nemir kada je petnaestak minuta pre kraja izmenu zatražio Ener Valensija. Reč je o povredi koju je doživeo još krajem prvog dela, Argentinac na klupi Gustavo Alfaro je odlučio da ga ostavi na terenu, a stepen povrede najboljeg na terenu biće utvrđen naknadno.

Poslednju šansu na meču imao je domaćin. Iz solidne pozicije Muntari je propustio priliku da postigne prvi gol za njegovu zemlju na šampionatima sveta.

Posle svega, očekivan epilog. Katar ipak ne pripada odbranom društvu. Već posle prvog meča to je postalo sasvim jasno.

KATAR – EKVADOR 0:2 (0:2)

Strelci: 0:1 Valensija 16. penal, 0:2 Valensija 31. Stadion: Al Bajt. Sudija: Danijele Orsato (Italija) 8.

KATAR: Al Šeb 5 – Al Ravi 5, Kuki 5, Hasan 5 – Pedro Migel 5.5, Budijaf 5, Hatem 5.5, Ahmed 5 – Al Hajdos 5 (od 72. Vad -), Afif 5.5, Almoez 5 (od 72. Muntari -).

EKVADOR: Galindes – – Presijado 7.5, Tores 6.5, Hinkapi 7, Estupinjan 7 – Plata 7, Mendez 7, Kaisedo 6.5 (od 90. Franko -), Ibara Mina 7 (od 68. Sarmijento -) – Estrada 6.5 (od 90. Rodrigez -), Valensija 8 (od 77. Sifuentes -).

Igrač utakmice: Ener Valensija (Ekvador).

2 Komentara

2 Comments

  1. kvizmegastore.rs

    20.11.2022. at 21:30

    Poštovanje uredništvu, poštovanje svima koji vole fudbal. Ukoliko redakciji ne smeta, evo linka za potpuno besplatnu zabavu uz kviz posvećen Svetskom Prvenstvu u fudbalu. Nema registracije, sve je besplatno, svi su dobrodošli. Veliko Vam hvala unapred. Sa poštovanjem, sportska redakcija sajta Kviz MegaStore.

    https://kvizmegastore.rs/kviz-sport-vi-kviz-megastore/

  2. Veteran '76

    20.11.2022. at 23:32

    Više sam uživao uz ovaj kviz, nego uz prvi meč u Kataru 😄 P.S. Ni za milion evra se ne bih setio da su Francuzi imali crveni protiv kockastih ’98, dobar kviz, svaka čast 👍

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.