Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

POGREŠNA PROCENA ILI DOBAR POTEZ? Jedina letnja greška operativaca Zvezde…

Darko Noveski

Objavljeno

,

Crvena zvezda odmara ovog vikenda (Foto: Starsport)

“Delije” će na naš naslov odmah odreagovati sa tim da je morao da se dovede desni bek. Ipak, za taj posao ima još vremena, ali odluka koju smatramo pogrešnom vezana je za odlaganje utakmica.


JERMENIJA U nedelju od 18 časova Ararat Jermenija u derbiju dočekuje Pjunik. “Kec” deluje kao kuća, a kvota u kladionici MaxBet je 2.70.


Crvena zvezda je u prvom meču kvalifikacija za Ligu šampiona na krilima Osmana Bukarija raznela Pjunik 5:0. Tako će na revanš u Jerevan bez pritiska. Odmorna, jer šest dana neće igrati utakmicu. Crvena zvezda je da bi se odmorila odložila derbi sa Vojvodinom u Novom Sadu i po nama pogrešila. Zašto?

Prvo – pobeda nad Pjunikom 5:0 je širom otvorila vrata plej-ofa za Ligu šampiona. Deluje da se igrači nisu previše potrošili, a igrali su u Beogradu i svakako su mogli u subotu uveče na teren. U Novi Sad bi došli puni elana, nošeni sjajnom atmosferom koja je zavladala posle demonstracije sile u prvih pet utakmica na kojima je četa Dejana Stankovića postigla 22 gola i primila samo jedan. Takođe, sačuvao bi se slobodan termin za možda važniji period.

Taj period je svakako sedam dana između gostovanja u Jerevanu i najverovatnije Haifi. Deluje logičnije da je Crvena zvezda odložila meč sa Voždovcem sledećeg vikenda i tako uzela predah od putovanja Beograd – Jerevan, Jerevan-Beograd pa kroz šest ili sedam dana Beograd-Haifa i Haifa-Beograd. Dobro, možda će neko reći da dvoboj sa Voždovcem na “Marakani” nije toliko zahtevan kao derbi sa Vojvodinom u Novom Sadu.

Ipak, kritično je i u periodu između dve utakmice sa najverovatnije Makabijem iz Haife. Naime, Crvenu zvezdu tada čeka mali beogradski derbi sa Čukaričkim. Možda je tada predah bio potrebniji četi Dejana Stankovića, jer je ulog ogroman – plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Pravila FS Srbije su jasna. Klubovima je dozvoljeno da samo jednom tokom sezone odlože utakmicu, sem ako veliki broj igrača tima nije povređen i bolestan pred određeni meč. Možda FS Srbije izađe Zvezdi u susret da odloži još neki meč u interesu da naša zemlja ima predstavnika u Evropi.

Da li je po vama odluka da se odloži utakmica protiv Vojvodine pogrešan ili dobar potez?

PREPORUČUJEMO:

OVO NISTE VIDELI Klop ošamario Mitrovića posle utakmice! (VIDEO)

Povreda Tijaga brine Liverpul

7 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.