Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE

POJAČAVAJU SE Englez oblači dres Mađarske i debituje protiv Srbije!

Darko Noveski

Objavljeno

,

Stajls je igrao protiv Čelsija (Foto: Twitter/Printscreen)

Fudbalska reprezentacija Mađarske dobija pojačanje iz Čempionšipa. Reč je o fudbaleru Barnslija koji će da postane Mađar.


BRAZIL: U sredu od 23 igraju Bragantino – Santo Andre, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.38. 


Jasno je severnim komšijama da će kvalitetnog levog beka teško da nađu u domaćoj ligi koja jeste iz dana u dan sve kvalitetnija, ali je idalje daleko od najvišeg kvaliteta. Zato su po našem receptu krenuli u potragu za “svojom izgubljenom decom”. Tražeći su naleteli na Engleza Kaluma Stajlsa kome je 21 godina.

Reč je o momku koji je rođen u Bariju, a trenutno nastupa za Barnsli u Čempionšipu. Igra na poziciji levog beka. Baka mu je poreklom Mađarica. Dobio je poziv selektora Marka Rosija i debitovaće u četvrtak u prijateljskom meču protiv Srbije.

Dugo smo ih pratili i konačno su uklonjene sve prepreke Kalumovom pozivu. On je veoma mlad igrač koji je uspeo da igra dobro na nekoliko pozicija uprkos godinama. Videćemo u kojoj ulozi će biti najkorisniji za reprezentaciju – istakao je selektor mađarske reprezentacije Marko Rosi.

Kalum Stajls nije znao da mu je baka poreklom bila Mađarica. To je saznao pre tek pre dve godine.

Trebalo je da idem sa svojom devojkom odmah nakon što je karantin počeo. Imali smo rezervisano putovanje u Budimpeštu, a nekoliko nedelja ranije smo ušli u lokdaun i morali smo da ga otkažemo. Da budem iskren, tek sam pre dve godine saznao da je moja baka bila Mađarica. U vreme karantina, samo sam želeo da znam više o sebi, a onda sam saznao da je zemlja porekla Mađarska preko moje mame – objasnio je mladi Kalum Stajls.

Kalum Stajls bi 4. juna mogao da zaigra protiv svoje otadžbine Engleske u okviru Lige nacija. Taj meč se igra u Budimpešti na “Puškaš” areni.

Kalum Stajls je prošao školu fudbala Barnlija, ali je prve profesionalne korake napravio u Bariju. Kasnije je prešao u Barnsli za koji je odigrao 101 utakmicu i postigao je sedam golova. Pokriva poziciju levog beka, mada su ga treneri koristili i u veznom redu i na krilu. Imao je ponudu da zaigra za selekciju Ukrajine, ali je izabrao Mađarsku. Debitovaće najverovatnije protiv Srbije u četvrtak. Nema sumnje da su severni susedi dobili igrača za budućnost, ipak mu je tak 21 godina, iako je daleko od premijerligaškog fudbala.

SAZNAJEMO Zvezda odlučila koji desni bek ostaje uz Pićinija, evo ko odlazi po isteku ugovora…

 

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.