Budimo u kontaktu

LIGA KONFERENCIJE

POTOP KLUBOVA IZ BIVŠE JUGOSLAVIJE Lekcije dele Maltežani, Lihtenštajnci, Farani, Islanđani…

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Slavlje fudbalera Gzire u Nišu (Foto: Starsport)

Debakl fudbalera Radničkog nije jedino iznenađenje u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencije. Nišlije su posle penala ispale od Gzire, tima sa Malte.


BELORUSIJA: Od 19 igraju Šahtjor Soligorsk – Sluck, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.33. 


Maltežani su postaju sila za klubove iz bivše Jugoslavije. Zaustavljen je i Velež koji je dva puta izgubio od Hamruna. Dalje nije prošla ni Tuzla siti, koja nije imala šanse protiv AZ Alkmara. Čast fudbala u BiH je odbranio Zrinjski koji je bio bolji od Tirane.

Bez predstavnika u Evropi je ostala Crna Gora. Budućnost je ispala od islandskog Breiablika, a Sutjeska od Ki Klasvika, kluba sa Farskih Ostrva. Ispala su i tri kluba iz Slovenije. Olimpija je bila slabija od rumunskog Sepsija, Mura od Sent Patrika iz Irske, dok je Koper bio slabiji od Vaduca, predstavnika Lihtenštajna.

MARIBOR BRANI ČAST SLOVENIJE

Ovu zemlju će da predsatvlja još samo Maribor koji igra u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Đorče Petrov iz Severne Makedonije je ispao od sofijskog CSKA, ali je dalje prošla Škendija, koja je bila bolja od Valmijere iz letonije. Ovu zemlju predstavljaće još Škupi u Ligi Evrope.

Kao bosi po trnju su prošli i hrvatski klubovi. Rijeka je bila slabija od Đurgardena iz Švedske, ali je posebno zanimljivo šta je uradio Osijek koji je bio slabiji od Kizilžara, ekipe koja zauzima 12. mesto u kazahstanskoj ligi.

Podsetimo, Osiječani su prošle nedelje pobede sa 2:1 u Kazahstanu, ali su u četvrtak na svom stadionu izgubili sa 2:0. Skupo ih je koštao presmešan autogol koji su postigli u Kazahstanu. 

PROČITAJTE JOŠ:

Kerkez: Potući ćemo se protiv Tventea, želimo da što duže ostanemo u Evropi

SUPERLIGAŠKI OBRAČUN Napredak motornom testerom na drvo javorovo! Ivanjičani citirali sina Dragana (VIDEO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.