Budimo u kontaktu

KATAR 2022

POVRATAK AUSTRALIJE “Kenguri” preskočili jalove Tunišane (VIDEO)

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Mičel Djuk postiže gol za Australiju (Foto: Beta/AP)

Fudbaleri Australije ostvarili su prvu pobedu na Svetskom prvenstvu u Kataru. Oni su u drugom kolu Grupe D savladali Tunis sa 1:0 (1:0). 


Od 20 igraju Argentina – Meksiko, a u kladionici MaxBet je kvota na igru GG 2.45.


Od starta su Australijanci krenuli napadački. Oni su u prvom kolu izgubili od Francuske sa 4:1, pa bi svaki rezultat sem pobede proitv Tunisa značio i kraj snova o plasmanu u osminu finala. Inicijativa se isplatila u 23. minutu.

Akciju su počeli na svojoj polovini, lopta je došla do Gudvina koji je sa leve strane ubacio loptu pred gol. Tamo je bio Mičel Djuk koji ju je glavom sproveo u mrežu.

Tunišani su najbolju šansu imali u 41. minutu. Džebali je počeo akcija na levoj strani, a lopta je došla na desnu gde je bio Dreger. On je šutirao, ali je odlično uklizao Sauter i sprečio da lopta ode u mrežu. Bila je to jedina prava šansa u prvom poluvremenu za Tunis koji je delovao nepovezano.

U drugom poluvremenu je Tunis imao terensku inicijativu. Nisu imali šta da izgube jer im ni bod ne bi bio dovoljan za plasman u osminu finala. Oni u poslednjem kolu igraju protiv svetskog šampiona Francuske.

Ipak, odbrana Australije je bila na visini zadatka. Zbog toga je ostvarena važna pobeda, a plasman u osminu finala može da bude overen u poslednjem kolu kada je rival Danska.

Tunis je ostao samo na jednom bodu, ali u poslednjem kolu mora da pobedi Francusku, Mada ni to ne garantuje plasman dalje.

TUNIS – AUSTRALIJA 0:1 (0:1)

Stadion: Al Džanub u Al Vakrahu.

Sudija: Danijel Zibert (Nemačka).

Strelac: 0:1 Djuk (23).

Žuti kartoni: Laiduni, Abdi, Sasi (Tunis).

TUNIS: Dahmen 5,5, Bron 5 (od 73. Kečrida), Merijah 5,5, Talbi 5, Dreger 6 (od 46. Sasi 5), Sahiri 5, Laiduni 5 (od 67. Hazri 5,5), Abdi 5,5, Sliti 5, Džebali 5,5 (od 73. Henisi), Msakni 5.

AUSTRALIJA: Rajan 6,5, Karačić 6,5 (od 75. Degenek), Sauter 7,5, Rovls 6,5, Behić 6,5, Muj 7, Irvin 6,5, Mekgri 6,5 (od 64. Hrustić 6,5), Leki 6,5 (od 85. Bakus), Djuk 7 (od 64. Maklaren 6,5), Gudvin 7 (od 85. Mejbil).

IGRAČ UTAKMICE: Heri Sauter (Australija).

PROČITAJTE JOŠ:

ŠOKANTAN ODGOVOR Hrvatski list na naslovnoj strani stavio golog kanadskog selektora i poručio mu: Imaš li… (FOTO)

NAMEŠTAO NIŠANSKE SPRAVE Jović levicom pogodio iz teške situacije, razdrmao prečku, a zbog jednog promašaja se žestoko iznervirao (VIDEO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.