Budimo u kontaktu

FIFA

Poznata lista kandidata za Zlatnu loptu… Nema Mesija, ali tu je jedan Srbin!

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Foto: Beta/AP

Zlatna lopta je već decenijama najprestižnije pojedinačno priznanje u svetu fudbala. Dodeljuje je Frans fudbal, a ugledni list je već objavio širu listu kandidata za laskavu nagradu.


Italija: Na meču Milan – Udineze, naša kladionica nudi kvotu 4.30 za igru X-1.


Posle dužeg niza godina, na tom spisku nema Lionela Mesija, sedmostrukog osvajača i čoveka čiji je izbor za najboljeg 2021. izazvao krajnje podeljena mišljenja. Na spisku je njegov “večiti rival” Kristijano Ronaldo, ali i jedan srpski internacionalac. To je Dušan Vlahović koji je blistavim partijama u dresu Fjorentine zaslužio transfer u Juventus.

Kako je ranije najavljeno, ovogodišnji izbor biće drugačiji. Do sada se vrednovao učinak fudbalera tokom kalendarske godine, a od sada će u obzir da budu uzimane igre tokom sezone. Osim toga, žiri je skraćen i glasaće samo stručnjaci iz prvih 100 zemalja sa rang liste FIFA.

U takvoj situaciji, prvi favorit za prestižno priznanje je Karim Benzema. Francuz je u Realu odigrao fantastičnu sezonu. Osvojio je Ligu šampiona i titulu prvaka Španije, postigavši 44 gola uz 15 asistencija na 46 utakmica u minuloj sezoni.

Evo i kompletne liste kandidata za Zlatnu loptu.

Tibo Kurtoa, Rafael Leao, Kristofer Nkunku, Mohamed Salah, Džošua Kimih, Trent Alexander-Arnold, Vinisijus Žunior, Bernardo Silva, Luis Dijaz, Robert Levandowski, Rijad Marez, Kazemiro, Hjong-Min Son, Fabinjo, Karim Benzema, Miajk Mainjan, Hari Kejn, Darvin Nunjez, Fil Foden, Sadio Mane, Sebastian Ale, Luka Modrić, Antonio Ridiger, Kristijano Ronaldo, Kevin de Brujne, Dušan Vlahović, Virdžil van Dijk, Žoao Kanselo, Kilijan Mbape, Erling Haland.

Za koga biste vi glasali?

2 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.