Budimo u kontaktu

LIGA ŠAMPIONA

PRED NAJVAŽNIJU UTAKMICU SEZONE Stanković bi mogao da napravi tri promene za revanš sa Makabijem, evo koje su…

Darko Noveski

Objavljeno

,

Dejan Stanković čeka meč sezone (Foto: Starsport)

Dejan Stanković je na klupu Crvene zvezde stigao u decembru 2019. godine i od tada do danas je osvojio tri šampionske titule i dva Kupa Srbije. Uz to dva puta je igrao proleće u Ligi Evrope. Podatak za ponos…


Na meču Lids – Čelsi, naša kladionica nudi kvotu 2.30 za igru 2-2.


Ipak, popularni “Mister” nikada do sada nije bio tako blizu grupne faze Lige šampiona, sna koji su sanjali mnogi treneri na stadionu “Rajko Miitć”, a u moderno doba ovog takmičenja ostvario ga samo Vladan Milojević u dva navrata. Poraz od 3:2 u Haifi stoji kao minus, ali kao što smo to napisali u “Odjecima”, Crvena zvezda i Dejan Stanković i dalje sve drže u svojim rukama. Gol minusa pred 50 hiljada “delija” se topi, to nam je bogata istorija “neosvojive tvrđave” pokazala.

Dvoboj na obali Sredozemnog mora pokazao je manjkavosti u timu Dejana Stankovića. Problematične tačke koje su se naslućivale tokom većeg dela leta. Zato nije isključeno da šef stručnog štaba srpskog šampiona pred dvoboj u utorak od 21 čas na stadionu “Rajko Mitić” napravi nekoliko izmena.

MORA DA IGRA DESNI BEK

Strahinja Eraković to nije. Bio je mladi fudbaler Crvene zvezde možda najjača karika odbrane tima Dejana Stankovića na “Sami Ofer” stadionu, ali ga u napadu nije bilo. Prosto, to mu nije prirodno mesto, ne snalazi se. Samim tim je Osman Bukari ostavljen do izlaska iz igre da se bori sa dva čuvara na leđima i dobro je to radio. Da je imao desnog beka koji će da mu se ponudi i prođe iza leđa, “gepard” iz Gane bi svakako bio još opasniji.

Crvena zvezda mora da bude ofanzivnija u Beogradu, moraće da igra sa desnim bekom. Marko Gobeljić je jedina opcija i deluje realno da Kraljevčanin počne protiv Izraelaca. Defanzivno svakako slabija opcija od Strahinje Erakovića, ali ofanzivno će da muči defanzivu Makabija, bar će svojim kretnjama moći da omogući Bukariju da prodiše. Marko Gobeljić bi mogao da bude iznenađenje Dejana Stankovića.

Marko Gobeljić bi mogao u startnih 11 (Foto: Starsport)

PROMENA NA MESTU ŠTOPERA

Aleksandar Dragović je u Haifi odigrao možda i najlošiji meč otkada je u crveno-belom dresu. Javnost mu tu slabu partiju prepisuje bojaznosti da ne dobije treći žuti karton i propusti revanš na “Marakani”. Sada je bezbedan i očekuje se stari Drago, borbeni, koji se ne libi da startuje i jako samo da rivalu unese strah u kosti.

Nemanja Milunović od povratka na stadion “Rajko Mitić” nije onaj stari. Loše se postavio kod drugog gola Pjeroa za 2:2, pogodak koji je rano naslutio preokret. Upravo bi Čačanin mogao da se preseli na klupu u revanšu i da Dejan Stanković vrati tandem Dragović-Eraković. Zvezdi će usled ofanzive da bude potrebnija pokretljivija odbrana koja će moći da prekine opasnu tranziciju Izraelaca i zaustavi Haziza (ako bude igrao zbog povrede) i Davida. Svakako je tandem Dragović-Eraković brži od opcije sa Milunovićem.

TANDEM KANGA-KANGVA ILI “OSIGURAČ”

Krenuo je Dejan Stanković bez garda na Makabi u Haifi i na teren u veznom redu je poslao Gelora Kangu, Kingsa Kangvu i Mirka Ivanića. Bez klasičnog defanzivca koji će da seče brzu tranziciju rivala. U početku je to delovalo dosta loše, panično uz previše grešaka u pasu. Ipak, do poluvremena se tandem Kanga-Kangva podigao i usledio je preokret. Dobro, najviše na leđima Bukarija.

Panika je zavladala posle drugog gola Pjeora za izjednačenje 2:2, pa je Dejan Stanković umesto Aleksandra Katai na teren poslao “osigurača” Slavoljuba Srnića. To nije pomoglo, baš tamo gde je “osigurač” trebalo da bude Šeri je sam kao duh šutirao i pogodio gde Milan Borjan nije mogao rukama, već samo pogledom za 3:2. Tek ulaskom Seku Sanoga je zatvoren prostor između 20-40 metara od gola. Da li će Dejan Stanković da prepiše recept iz poslednjih 18 minuta dvoboja u Haifi, da zaboravi na šumove na relaciji sa vezistom iz Obale Slonovače, videćemo…

Seku Sanogo kao rešenje za jači vezni red (Foto: Starsport)

Crvena zvezda je ta koja juri minus iz Haife. Da igra na gol više. Zato deluje realnije da se u timu ponovo nađe tandem Kanga-Kangva. Da Crvena zvezda poput Apolona što pre načne odbranu Makabija koja je najslabija karika. Ako se dođe do povoljnog rezultata, tada nema sumnje da će i “osigurači” dobiti svoje vreme, Srnić i Sanogo, to će znati samo Dejan Stanković i njegov stručni štab.

“VAR” U SRBIJI SLUŽI ZA… “Firmaši” parolom prekinuli utakmicu (FOTO)

12 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.