Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

PREDSEDNICI OD RASPADA SFRJ Terzić i Kokeza otišli “pod pritiskom”, čekamo novog lidera već dve godine (VIDEO)

Arsenije Soskic

Objavljeno

,

Tomislav Karadžić (Foto: Starsport)

Zasad je samo Nemanja Vidić zvanično najavio kandidaturu za mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Čekaju se ostali potezi, a od raspada Jugoslavije, za malo više od 30 godina, na vrhu našeg fudbala imali smo petoricu ljudi, ne računajući Marka Pantelića i Nenada Bjekovića, koji su od odlaska Slaviše Kokeza privremeno bili na toj funkciji.


LA LIGA U ponedeljak (21.00) sastaju se Espanjol i Real Sosijedad, a naša kladionica nudi kvotu 2.00 za igru 2-3 gola.


Najduže su vladali Miljan Miljanić i Tomislav Karadžić – po devet godina. Dragan Stojković se zadržao malo duže od četiri godine, posle njega je, tek malo duže od godinu dana, u svom prvom mandatu, lider bio Tomislav Karadžić.

TERZIĆ OTIŠAO “ZBOG SPECIFIČNE SITUACIJE”

Leta 2006, posle razlaza Srbije i Crne Gore, Zvezdan Terzić izabran je za prvog predsednika FS Srbije, a posle manje od dve godine podneo je ostavku.

Zbog specifične situacije u kojoj sam se našao podnosim neopozivu ostavku na mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije. Ponosan sam na sve što sam uradio u dosadašnjoj karijeri i kao igrač i kao direktor kluba i kao predsednik Fudbalskog saveza Srbije. Koristim ovu priliku da se zahvalim svim svojim saradnicima na radu, u kojem smo pokušali da izvršimo reformu srpskog fudbala i iskorenimo nasleđene negativnosti prošlih vremena. Zahvaljujem se stotinama hiljada članova fudbalske organizacije na čijem sam čelu bio do danas, uz želju da fudbalskoj Srbiji bude bolje – napisao je tada Terzić.

Zvezdan Terzić (Foto: Starsport)

Vratio se Karadžić i ostao na vrhu gotovo osam godina. I onda smo dobili fudbalski najmanje poznato ime na čelu – Slavišu Kokezu. Vladao je manje od pet godina, a onda je, suočen sa raznim optužbama nevezanim za fudbal, odlučio da ode pod velikim pritiskom. I on se, kao i Terzić, oglasio saopštenjem:

KOKEZA SUOČEN SA “BRUTALNIM OPTUŽBAMA I NAPADIMA”

Suočen sa optužbama i brutalnim napadima na moju ličnost, a zbog odbrane moje časti i ugleda koji se skrnave, želim da obavestim moje saradnike, kao i sportsku i fudbalsku javnost, da se povlačim sa funkcije predsednika Fudbalskog saveza Srbije. U želji da, pre svega, reprezentaciji omogućim neophodan mir, spreman sam za novu borbu u kojoj ću sve učiniti da demantujem napade na moje ime i ličnost.

Slaviša Kokeza (Foto: Starsport)

Kokeza je pred ostavku saslušan zbog navodne povezanosti sa ekstremnim navijačima Fudbalskog kluba Partizan, uhapšenim zbog ubistava, otmice i trgovine drogom.

Posle ostavke je “nestao”, a već dve godine FSS nema predsednika. Privremeno su tu funkciju obavljali Pantelić i Bejković, koji je bio blizu izbora krajem prošle godine, ali je sve sprečeno u poslednjem trenutku.

Novog prvog čoveka srpskog fudbala trebalo bi da dobijemo 14. marta…

SVI PREDSEDNICI OD RASPADA SFRJ

Miljan Miljanić 1992 – mart 2001.

Dragan Stojković mart 2001 – jun 2005.

Tomislav Karadžić jun 2005 – jul 2006.

Zvezdan Terzić jul 2006 – mart 2008.

Tomislav Karadžić jul 2008 – maj 2016.

Slaviša Kokeza maj 2016 – mart 2021.

Marko Pantelić (privremeno) mart 2021 – maj 2021.

Nenad Bjeković (privremeno) maj 2021 – trenutno

Na sledećem videu možete da pogledate izjave ljudi iz UEFA o izborima u FSS…

PROČITAJTE JOŠ:

PODRŠKA BIVŠEG SELEKTORA Ko misli dobro srpskom fudbalu zna da je Vidić najbolji kandidat (VIDEO)

SVET ULTRASA “Delije” nedavno naterale u beg “romaniste” u Rimu i oteli im zastave, a sada im Napolitanci odali priznanje isticanjem srpske trobojke (VIDEO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.