Budimo u kontaktu

ENGLESKA

PREMIJER LIGA Arsenal ostao u trci za titulu, “trešnjce” preslabe za “tobdžije” (VIDEO)

Darko Noveski

Objavljeno

,

Haverc jedan od najboljih "tobdžija" (Foto: Beta/AP)

U 36. kolu Premijer lige, Arsenal je na svojim Emiratima pobedio Bornmut 3:0 (1:0) i zadržao je lidersku poziciju dva kola pre kraja šampionata. Imaju “tobdžije” četiri boda više od drugoplasiranog Mančester sitija, ali i dve utakmice više, što “građanima” daje prednost u trci za krunu.


ENGLESKA: Mančester siti u 18.3o dočekuje Vulverhempton, a kvota kladionice MaxBet na tip 4+ je 1.73.


Nijednog momenta danas pobeda Arsenala nije dolazila u pitanje. Bila je to igra mačke i miša u Londonu. Zapretile su “tobdžije” već u 10. minutu preko Trosara, ali je Belgijanac izblokiran. Samno devet minuta kasnije je pokušao defanzivac Saliba, ali je Tavares bio na mestu. Samo minut kasnije je zapretio Saka, ali je golman Bornmuta bio sjajan.

U 27. minutu šut je oprobao Parti, ali je Tavares ponovo bio na mestu. U 38. minutu je šut oprobao i Rajs, ali je bio neprecizan. Arsenal je poveo tek iz penala u 45. minutu. Tavares je oborio Haverca, a Saka je bio precizan sa “bele tačke” – 1:0.

Nastavio je Arsenal da dominira i u drugom poluvremenu. U 49. minutu je Saka pokušao, ali je Tavares bio na mestu. Samo tri minuta kasnije je Haverc imao veliku priliku, ali je golman Bornmuta čuda pravio. Gosti su prvi put zapretili u 54. minutu kada je Solanke dobro šutirao, ali je Raja bio na mestu. Arsenal je pitanje pobednika rešio u 70. minutu kada je posle dobre asistencije Rajsa, pogodio Trosar – 2:0.

U 76. minutu je štoper Arsenala, Gabrijel postigao evrogol, ali je on poništen zbog ofsajda u kom se prethodno našao Haverc. Konačnih 3:0 postavio je Rajs u 97. minutu na sistenciju Gabrijela Žezusa.

PREMIJER LIGA, 36. KOLO:

Petak:

Luton – Everton 1:1 (1:1)

(Adebajo 31 – Kalvert Luin 24)

Subota:

Arsenal – Bornmut 3:0 (1:0)

(Saka 45 penal, Trosar 70, Rajs 90+7)

16.00 Berntford – Fulam
16.00 Barnli – Njukasl
16.00 Šefild – Notingem Forest
18.30 Mančester siti – Vulvs

Nedelja:

15.00 Brajton – Aston Vila
15.00 Čelsi – Vest Hem
17.30 Liverpul – Totenhem

Ponedeljak:

21.00 Kristal Palas – Mančester junajted

Standings provided by Sofascore
Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.