Budimo u kontaktu

ENGLESKA

Premijer liga diskvalifikovala Romana Abramoviča

Darko Noveski

Objavljeno

,

Udari na Romana Abramoviča (Foto: Beta/AP)

Fudbalska Premijer liga diskvalifikovala je danas vlasnika Čelsija Romana Abramoviča sa mesta direktora kluba nakon što mu je britanska vlada uvela sankcije zbog ruskog rata protiv Ukrajine.


ENGLESKA Mančester junajted dočekuje Totenhem od 18.30, a kvota na “keca” u kladionici MaxBet je 2.38.


Nakon što je Vlada Velike Britanije uvela sankcije, Upravni odbor Premijer lige diskvalifikovao je Romana Abramoviča sa mesta direktora fudbalskog kluba Čelsi – navodi se u saopštenju.

Odluka Upravnog odbora da diskvalifikuje ruskog oligarha sa funkcije direktora okončava njegovih 19 godina kontrole nad klubom iz zapadnog Londona, ali to neće uticati na igrače.

Odluka odbora ne utiče na sposobnost kluba da trenira i da igra svoje utakmice – navodi se u saopštenju Premijer lige.

Tim je u mogućnosti da nastavi da radi po licenci koju je izdala britanska vlada kada je u četvrtak zamrzla Abramovičevu imovinu, uključujući i Čelsi, zbog veza sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Licenca ističe 31. maja 2022. godine.

Ruski oligarh je vlasnik Čelsija od 2003. godine.

LEGENDA RENDŽERSA JE IGRALA NA “MARAKANI”: Imali smo dobrog prijatelja u VAR-u, u Beogradu iz tunela ušetaš u ludilo!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.